Fikriye SEKİN

KAİNAT KİTABINI OKUYOR MUYUZ

Fikriye SEKİN

Yaşadığımız dünyanın büyük bir güç tarafından yaratıldığının, mükemmel bir dengede olduğunun ne kadar farkındayız.

İnsanlara tebliğ göreviyle yeryüzüne indirilen peygamberlerin çoğuna önce vahiy, kitap gelmedi.Bu özel insanlar çobanlık yaptılar bu mesleği yapmalarında Allah'u Tealanın bir muradı vardı....

KAİNAT KİTABININ OKUNMASI !

Peki bizler kainat kitabını ne kadar okuyoruz. Dünyanın aydınlık ve karanlık halini gördüğümüzde, güneşin ve ayın ışıltısını fark ettiğimizde, her biri görsel şölen olan yıldızları izlediğimizde, akar sulara baktığımızda gerçekten bu kitabı okuyor muyuz? Yoksa bütün bu ihtişam bize sıradan mı geliyor.

Kainat Kitabını derinlemesine tefekkür etmek bizleri yaratıcıyla buluşturur ve bu buluşma o kadar derin olur ki bizi yaratanın sonsuz kudretini ,sınırsız gücünü Rabbimizin güzelliğini farkettirir.

Yaşadığımız koca gezegenin uzay boşluğunda durabilmesi ,sizce sıradan bir durum mu? Üzerinde durmasını sağlayan herhangi bir zemin yok iken.

Peki ağaçların, çiçeklerin, nehirlerin güzelliği, renk renk çeşit çeşit yaratılmış meyveler,çeşitli şekillerde ve güzellikte yaratılmış hayvanlar,bunlar görmezden gelinebilecek nimetler mi.

İnsan olarak yaratılmış olan bizler kendimizdeki mükemmelliği kavrayabiliyor muyuz.

Görmek, duymak,yürümek ve farkında dahi olmadığımız tıkır tıkır çalışan iç organlarımız, nefes alabilmek ve düşünebilmek!

Baktığımız, gördüğümüz hatta görmeden hissettiğimiz nimetler bizim kalp süzgecimizden geçerek bizi Yaratıcımızla buluşturuyorsa tefekkürü tam anlamıyla yapmışız demektir.

Rabbimiz bizim gördüğümüz hissettiğimiz her yerde ,bizler bütün bu güzellikleri gördüğümüz zaman, Rabbimiz sen çok büyüksün, çok güzelsin ,noksanlardan münezzehsin diyebiliyor ve verdiği nimetlere şükür ediyorsak kul olma yolunda büyük bir adım atmışız demektir.

Tefekkürsüz bir iman susuz tarla gibidir. Tefekkür ederek imanımızın daima taze ve diri olmasını sağlarız.

Ünlü alimlerimizden İmam Gazali tefekkürü söyle tanımlamıştır. Tefekkür ibadetin yarısıdır.,şeklindedir.

Tefekkür etmek, güzel, feyz alacağımız yolculuklara çıkartır. Bu derin ulvi yolculuğa çıkmaya daima hazır olmak iyi kul olma bilincine eriştirir.

Bu yolculuktan nasiplenmemiz dileğiyle.

Yazarın Diğer Yazıları