11.822 Araç Denetimden Geçirildi

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince Aralık ayında 11.822 aracın denetimden geçirildiği açıklandı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü, Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ile Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince il genelinde “Aralık” ayında 11.822 aracın denetimden geçirildiği açıklandı.

Emniyet Müdürlüğünden konuyla ilgili yapılan açıklamada; “İlimizde bulunan toplam 11.822 araç denetimden geçirilmiş olup;  4.677 sürücüye MOBESE görevlileri tarafından, 62 sürücüye ise Fahri Trafik Müfettişleri ve Genel Zabıta tarafından trafik cezası uygulanmıştır. Bunların yanı sıra 19 sürücüye “Alkollü Araç Kullanmaktan” işlem yapılıp ehliyetlerine el konulmuş, 747 sürücüye “Aşırı Hızlı Araç Kullanmaktan”, 111 sürücüye “Kırmızı Işık İhlali” yapmaktan, 107 sürücüye “Emniyet Kemeri ve Kask Kullanmamaktan”, 127 sürücüye “Seyir Halindeyken Cep Telefonu Kullanmaktan” işlem yapılmıştır. 159 araç trafiğe çıkmaya elverişli olmadığından trafikten men edilmiştir. 74 sürücüye sürücü belgesiz ve yetersiz sürücü belgesi ile araç kullanmaktan işlem yapılmıştır. Ayrıca, ilimizde toplam 8.185 sürücü ve araç plakasına 923.251 TL idari para cezası uygulanmıştır.

Aralık ayı içerisinde ilimizde; 77 trafik kazası meydana gelmiş ve bu kazalar sonucunda 136 kişi yaralanmıştır.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce il merkezindeki Malatya, Cahit Dalokay, Hulusi Sayın ve Zübeyde Hanım Caddeleri’nde “Radarla Hız Denetimi”; diğer caddelerimizde ise “Alkol, Kırmızı Işık, Emniyet Kemeri, Kask ve Cep Telefonu Uygulamaları” ilgili denetimler yapılmaktadır.

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünce ise ilimizin diğer illerle bağlantı yollarında (Bingöl (300-25), Malatya (300-24), Diyarbakır (885-10) karayolunda)  her gün video kameralı hız denetimleri, yük ve yolcu taşımacılığı yapan araçların denetimi, emniyet kemeri ve alkol denetimleri yapılmaktadır.

İl merkezinde ve ilimizin diğer illerle bağlantı yollarında vatandaşlarımızın güvenli, rahat ve huzur içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak; ayrıca Karayolları Trafik Güvenliği Stratejisi Eylem Planı kararları doğrultusunda 2013 yılında trafik kazası sonucu meydana gelen ölümlerin 2020 yılına kadar %50 azalmasını sağlamak amacıyla özellikle hız ve emniyet kemeri denetimlerine ağırlık verilecektir” denildi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN