Bulut'tan Proje Açıklaması

AK Parti Elazığ Milletvekili ve AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, 'İpek Yolu Uluslararası Gençlik Eğitim Kampı Projesinin' inşasıyla yakın zamanda ilk adımın atılacağını söyledi.

AK Parti Elazığ Milletvekili ve AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Metin Bulut, “İpek Yolu Uluslararası Gençlik Eğitim Kampı Projesinin” inşasıyla yakın zamanda ilk adımın atılacağını söyledi. Milletvekili Bulut yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “İpek Yolu Uluslararası Gençlik Eğitim Kampı Projesinin” inşasıyla ilgili ilk adımı yakın zamanda atacağız. Projemizin tanıtım programı yakın zamanda gerçekleşecek. Projemiz şehir merkezine yakın bir noktada hayata geçecek. Türkiye'nin her ilinden guruplar halinde gençler eğitim ve kamp faaliyetleri için şehrimize gelecek. Projemiz uluslararası akreditasyon standartlarında olacak. Dolayısıyla dünyanın farklı ülkelerinden gençlerin yine kamp ve eğitim organizasyonlarına ev sahipliği yapabilecek. Aynı zamanda gençliğe dair proje geliştiren sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarına açık olacak. Projemiz gençlikle ilgili yapılacak her türlü projeye fiziki ve fiili ortamı hazırlayacak. Şuan için projemizle ilgili fazla detay vermem uygun olmaz. Projenin lansman programında tüm detayları paylaşacağız.

Projemizi Başbakanımıza sunduk. Kendileri projemizi ilgiyle dinlediler ve sınırsız desteklerini sundular. Başbakanımızın talimatıyla projemizin finansı için ilgili Bakanlıklarla gerekli görüşmeler yapıldı. Ve Hamd olsun proje için gerekli kaynak sağlandı. Projemizin üzerinde hayat bulacağı arazinin tahsisi yapıldı. Elazığ Belediyesi ve İl Özel İdare Sekreterliğimizin himayelerinde “Mimari Projede” sona yaklaşmak üzereyiz. Çok yakında projemizin lansman çalışmalarını başlatacağız.

En hayırlı yatırımın nesiller için yapılanı olduğuna farklı sebeplerle defaten şahitlik ediyoruz. Gençlik üzerine yapılan çalışmaları hem ecri hem uzun solukluğu açısından önemsiyorum. Yarınlarımıza yatırım yapmaktan bahsediyorum. Her birimiz bir sosyal çevrede yetiştik ve bugünlere geldik. Bizim yetiştiğimiz çevre ve şartlar ile bugünün gencinin muhatap olduğu imkân ve şartlar arasında mukayese kabul etmez farklar var. Bugünün imkânlarıyla donanmış bir gençlik bize göre en acil ihtiyacımız. Öteden beri milli ve manevi bir bilinçle bugünün imkânlarıyla gençliğimizi nasıl buluşturabiliriz diye arayışlarımız var. Bu anlamda bizimle aynı hissiyata sahip kişi ve çevrelerle irtibatlarımız oldu.

Bu konuda bizimle aynı hissiyata sahip ve gençliğin geleceğini kendisine dert edinmiş “Konya Milletvekilimiz Leyla Şahin Usta” Hanımefendi ve Başbakanlık Danışmanı “Doç. Dr. Sevinç Coşkun” Hanımefendinin daha önce üzerinde çalıştığı bir “Gençlik Eğitim Kampı” çalışmasından haberdar olduk. Kendileriyle yaptığımız istişareler sonucu bu projenin Elazığ'da hayata geçirilebileceğine karar verildi. Bu aşamadan sonra projeyi detaylandırmak için Valimiz, Leyla Hanım, Biz, Belediye Başkanımız, İlgili Kurum Yetkililerinin ve Danışmanlarımızın katılımıyla çalıştaylar yapıldı. Çalıştaylar sonucu yol haritamızı çıkardık.

Projemizin yürütme ve koordinasyon kurulları var. Yürütme Kurulunda Leyla Hanım, Biz, Belediye Başkanımız ve Sevinç Hanım, Proje koordinatörümüz Emrah Uzar ve Hakan Karabulut kardeşlerimiz var. Koordinasyonda yine danışmanlarımız ile birlikte ilgili kurumların temsilcileri var. İlgili tüm kurullarımızın çalışmaları devam ediyor. Elazığ'ın uluslararası standartlarda bir projeye kavuşması için çaba gösteren herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum."ifadelerini kullandı.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR