Eğitim sektörü sorunları istişare toplantısı yapıldı

Elazığ TSO eğitim sektörü temsilcilerinin yer aldığı Kurs-Der üyeleri Elazığ TSO Meclis Başkan Vekili ve Kurs-Der Başkanı Veli Aksu başkanlığında bir araya geldi. Elazığ TSO Meslek Komiteleri Çalışma İhtisas Komisyonu Başkanlığı görevini de yürüten Aksu, üye sorunlarının tespit etmek ve çözüm yolları üretmek amacıyla yapılan çalışmalar doğrultusunda özel öğretim kurumları istişare toplantısının geniş katılımla ve son derece verimli geçtiğini ifade etti...

Sektörün çözüm bekleyen birçok konusu gündeme alındı…

Yapılan istişare toplantısını değerlendiren Elazığ TSO Meslek Komiteleri İhtisas Çalışma Komisyonu Başkanı ve Kurs-Der Başkanı Veli Aksu, toplantıya çok yoğun bir katılım olduğunu alanında ülkemiz genelinde marka değeri olan Final Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Taşel'in de katıldığını belirterek, “Yeni eğitim ve öğretim yılı öncesi bir dizi toplantıyı sektör temsilcilerimizle gerçekleştirdik. Alınan kararları Odamız Yönetim Kuruluna takdim ederek başta TOBB ve ilgili bakanlık düzeyinde sorunlarımızın çözümünü talep edeceğiz. Elazığ özelinde yapılan bu toplantı aslında ülkemiz genelindeki tüm eğitim camiasının müşterek sorunlarını da içeriyor. Dolayısı ile daha önceki dönemlerde Meslek Komitelerimiz aracılığı ile gündeme taşıdığımız ve çözümüne katkıda bulunduğumuz bazı hususlardaki olumlu gelişmeyi bu çalışmada da bekliyoruz” ifadelerinde bulundu.

Atama bekleyen binlerce öğretmenimizin istihdamı için formülümüz hazır…

Başkan Aksu değerlendirmesinde, “Toplantımızda en temel sorunlardan biri olarak, Özel kursların kanunen tek dersle sınırlı olması hususunun maddi olarak sıkıntıya yol açtığı ve öncelikli olarak bu konunun üzerine gidilmesi gerektiği vurgulanarak, yaş grubu ve tek ders sınırlamasının kaldırılması talep edildi.

Tek ders ve yaş grubu sınırlaması kaldırıldığında lise öğrenci grubunda 11 ders, ortaokul grubunda ise 7 olmak üzere toplamda 18 ders vermiş olacak. Buda Türkiye'deki özel öğretim kurslarında ki öğretmen istihdamını destekleyerek devlete ödenen vergilerin 18 kat artmasına vesile olacaktır.

Şuan için ülkemizde 13.500 resmi olan özel öğretim kursları bulunmaktadır. İstihdamımız 13.500x18=243 bin kat artmış olacaktır. Ortalama olarak bir kursta her branştan 3 öğretmen çalıştığı taktirde 243.000x3=729 bin öğretmen istihdam edilmiş olacaktır.

Ülkemizde mezun durumda olan ve atama bekleyen 650 bin öğretmen adayı bulunmaktadır. Oysa MEB yılda yaklaşık olarak 20 bin öğretmen alımı gerçekleştirmektedir. Kurslarımız için talep ettiğimiz bu çözüm önerisiyle;

1. Atama bekleyen tüm öğretmen adaylarının özel öğretim kurslarında istihdamı yapılarak bakanlığımızın atama problemi çözülmüş olacaktır.

2. Devlete kazandırılan vergi 729 bin kat artmış olacaktır. Buda ekonomiye ciddi katkı sağlayacaktır.

3. Tek ders sınırlamasından dolayı kayıt dışı ruhsatsız ( kaçak) kurslarında kapanmasına neden olacaktır. Gençliğimizin bakanlığa bağlı kurumlarda güven içerisinde eğitim öğretimlerini almış olacak ve kayıt dışı vergi kaçağı önlenmiş olacaktır.

4. Ders sınırlaması kalktıktan sonra bakanlık MEB tarafından denetleme yapılarak kayıt dışı kurslar kayıt altına alınarak, işverenlerimizin de kazançlarının artmasına ve haksız rekabetin önlenmesi sağlanacaktır.

İhlas Haber Ajansı

Bakmadan Geçme