Hafızlar Hafızlık Belgelerini Aldılar

Hafızlığını tamamlayarak, Elazığ'da yapılan hafızlık tespit sınavlarında başarılı olup hafızlık belgesi olan 10 erkek öğrenci için 'Hafızlık Merasimi' düzenlendi.

30 Kasım 2015 Pazartesi günü saat 10:00`da İzzetpaşa Camiinde Harput Hacı Hamdi Başaran Yatılı Erkek Kur'an Kursu ve Haydar Baba Yatılı Erkek Kur'an Kursu'nda, 2014-2015 eğitim-öğretim yılında hafızlığını tamamlayarak, Elazığ'da yapılan hafızlık tespit sınavlarında başarılı olup hafızlık belgesi olan 10 erkek öğrenci için “Hafızlık Merasimi” düzenlendi.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program, okunan Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda bir konuşma yapan Elazığ Müftüsü Peyami Güngör, “Hafızlık peygamber mesleğidir. Peygamber efendimiz her yıl Cebrail (a.s) ile birlikte karşılıklı Kur'an-ı Kerim okurdu. Kur'an-ı Kerim'in karşılıklı baştan sona okunma ve dinlenmesi Peygamberimizin bir sünnetidir” dedi.

Kur'an-ı Kerim'i ezberlemenin Farz-ı Kifaye olduğunu vurgulayan Güngör, “Bir memlekette mutlaka Kur'an-ı Kerim'i ezberleyen birileri olmalıdır ki, oradaki diğer insanlar sorumluluktan kurtulsunlar. Bundan dolayı hafızlara minnettar olmalıdırlar. İlimizde şuan da 5 erkek Kur'an kursumuzda, çocuklarımız Kur'an-ı Kerim öğrenmekte ve birçoğu da hafızlık yapmaktadır. Bu kurslarımızdan en eski olanı Harput Hacı Hamdi Başaran Kur'an Kursu'dur. Bu Kur'an kursumuzda şuanda 100'ün üzerinde öğrenci yatılı olarak kalmakta ve bunların birçoğu da hafızlık yapmaktadır. Şuan ki hafızlarımızın bir çoğunluğu da o Kur'an kursunda mezun olan öğrencilerimizdir.” dedi.

Programda hafızlar da Kur'an-ı Kerim'den birer süre okudu. Yapılan duanın ardından hafızlara icazetleri İl Müftüsü Peyami GÜNGÖR, Belediye Başkan Yardımcısı Resul ŞAHİN, Harput Eğitim Merkezi Müdürü Celal SÜRGEÇ, İl Müftü Yardımcıları Mevlüt ŞAHİNER, Şeyhmus TANRIVERDİ, Rahmi KADAK, Elazığ Cami ve Kur'an Kursları Federasyonu Dernek Başkanı Aydın Şimşek, Evrensel Hafızlar Derneği Elazığ Şube Başkanı Abdurrahman Gül ve Haydar Baba Kur'an Kursu Dernek Başkanı Süleyman EVLİYAOĞLU tarafından belgeleri verildi. Hayırseverler tarafından verilen hediyelerin takdimiyle program sona erdi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR