Migrene Botoxlu Çözüm

Trendy Sağlık Kliniği Medikal Estetisyen Dr. Oktay Halisdemir birkaç yıldır yapılan çalışmalarla botoksun migrenli hastalarda etkin olduğunu belirtti.

Trendy Sağlık Kliniği Medikal Estetisyen Hekim Dr. Oktay Halisdemir son birkaç yıldır yapılan çalışmaların, botoksun kronik migrenli hastalarda etkin olduğunu gösterdiğini, 12 haftalık sürelerle tekrarlanan botoks enjeksiyonlarıyla migren ataklarının sıklığının yılda yüzde 70 oranında azaldığını kaydetti. Tedavi ile ilgili açıklamalarda bulunan Dr. Halisdemir merak edilenleri sizler için anlattı…

Sağlık Bakanlığı, Botoks'un Türkiye'deki kullanım ruhsatını kronik migreni olan yetişkinlerde baş ağrısının önleyici (proflaktik) tedavisini içerecek şekilde genişletti. Yapılan açıklamada; Botoks tedavisinin baş ağrısı/migren sıklığını azalttığının gösterildiği ve bu durumun hastalar için önemli faydalar sağlayabileceği belirtildi. Botoks'un,Türkiye'de Sağlık Bakanlığı tarafından kronik migreni olan erişkinlerde baş ağrılarının profilaksisi için onaylandığını duyurdu.

Türkiye'de her 6-7 erişkin kişinin 1'i migrenli, her 10 migrenlinin 1'i de kronik migrenlidir. Bu kişilerin ve ailelerinin hayatı üzerinde yıkıcı bir etkiye sahip olabilecek maliyetli ve engelleyici bir bozukluktur. Kronik migreni olan hastalar, acil servis, genel pratisyen hekim veya uzman hekim ziyaretlerine, daha az sıklıkta migren epizodu yaşayan hastalara göre daha fazla eğilim gösterirler. Ancak, diğer migren tiplerinden farklı olduğu halde, kronik migren hastalarının yaklaşık %80'i doğru tanı alamamaktadır.

Botoks tedavisinin baş ağrısı/migren sıklığını azalttığı gösterilmiştir ve bu durum hastalar için önemli faydalar sağlayabilir. Kronik migren tedavisi uzun süreli kanıta dayalı yaklaşımlar gerektirmektedir. Botoks tedavisi hastalara yeni bir seçenek sunarak bu durumdan genellikle ciddi şekilde etkilenen hastalar için gerçek bir gelişme sağlamaktadır.

Botoks, Clostridium botulinum bakterisinden elde edilen, yüksek oranda saflaştırılmış botulinum toksin içeren reçeteli bir tıbbi üründür. Türkiye' de, Botoks ayrıca aşağıdaki hastalıkların tedavisinde de endikedir.
Blefarospazm (göz kapaklarının kontrolsüz kırpılması)
Strabismus (Şaşılık)
Hemifasiyal spazm (yüzün bir tarafındaki yüz kaslarının öngörülemeyen ve istemsiz seğirmesiyle karakterize nöromüsküler bir bozukluk)
Servikal distoni (Spasmodik Tortikollis)
Aksiller Hiperhidroz (koltuk altlarında aşırı terleme)
Serebral palsi (iki yaş ve üzeri pediatrik hastalarda spastisiteye bağlı dinamik ekinus ayak deformasyonu)
Erişkin hastalarda inme sonrası gözlenen bilek ve el fokal spastisite
Kaşlar arasında oluşan orta ve ileri derecede vertikal çizgilerin tedavisinde kullanılmaktadır.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR