Obeziteyle Mücadeleye Destek

Halk Sağlığı Müdürlüğü MTS Merkezi Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışma Biriminin faaliyetleri ile ilgili açıklama yapıldı.

Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü, Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışma Biriminin faaliyetleri ile ilgili açıklama yapıldı.

Çağımızın hastalığı olan obezite dünyada ve ülkemizde hızla artmaktadır. Ülkemizde obezite görülme sıklığı %30,3 dür. Bu çok ciddi bir orandır ve ilerleyen yıllarda toplumun büyük bir kesimi obeziteyle karşı karşıya kalacaktır. Obeziteyi önleme ve görülme sıklığını azaltma kapsamında Sağlık Bakanlığı “Obezite İle Mücadele” programlarına hız vermektedir. Bu kapsamda Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü Merkez Toplum Sağlığı Merkezi bünyesinde bulunan Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışma Birimi'nde göreli Diyetisyen Mehmet Ziya KÖŞKER ve Diyetisyen Burçin AYGÜN il merkezindeki Aile Sağlığı Merkezlerini (ASM) ziyaret ederek, aile hekimleri ve aile sağlığı elemanlarıyla yüz yüze görüşüp; ASM'lere gelen vatandaşlardan obezite, diyabet, hipertansiyon vb. hastalıklara yakalanmış olup, hastalıklarında beslenmenin nasıl olması gerektiği ve sağlıklı beslenme konusunda destek almak isteyen kişilerin Rızaiye M. Yakup Şevki C. adresindeki Halk Sağlığı Müdürlüğü Ek Binasında hizmet veren obezite birimine yönlendirilmesi konusunda bilgi aktarımı yapıldı. Aile hekimleri ve sağlık çalışanlarının desteğiyle obezite ile mücadeledeki çabalar ivme kazanacaktır. Sağlık çalışanları toplumun sağlığının korunması, iyileştirilmesi, geliştirmesi için yapılan her çalışmada öncü durumundadır. Sağlıklı bir toplum için sağlık çalışanları ve toplum birlikte hareket etmelidir.

Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sorumlu Tabipliği tarafından yapılan açıklamada: “Elazığ Halk Sağlığı Müdürlüğü çalışanlarında obeziteyle mücadelede bilinci arttırma adına çalışmalar yapılmaktadır. Bu kapsamda Elazığ Merkez Toplum Sağlığı Merkezi Sağlıklı Beslenme ve Obezite Danışma Birimi'nde görevli diyetisyen Mehmet Ziya Köşker, Merkez TSM'de görev yapan kurum çalışanlarının boy ve kilo ölçümünü yaptı. Kurumda çalışan personeli erkek ve bayan şeklinde iki gruba ayırıp beden kitle indeksi ortalamaları hesaplandı. Elde edilen veriler sonucunda erkeklerin BKI ortalaması bayanların ortalamasından daha fazla olduğu sonucuna ulaşıldı. Ayrıca obezite birimine gelen kurum çalışanlarından beden kitle indeksi 25'in üzerinde olup şişman olmaya aday veya şişman olanlara obezitenin yol açtığı sağlık problemlerinin neler olduğu, fiziksel aktivitenin obeziteyi önlemedeki rolü ve sağlıklı beslenmenin nasıl olması gerektiğiyle ilgili bilgileri içeren eğitim düzenlendi. Sağlık çalışanları olarak her konuda olduğu gibi obeziteyle mücadele de topluma örnek olmamız gerektiği bilinci ile bu konuda üzerimize düşen görevleri yaparak sağlıklı bir toplum için daha çok çalışma gayreti içerisinde görevimize devam ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Bakmadan Geçme