Vali Zorluoğlu Harput Sakinleri İle Buluştu

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu düzenlenen bir toplantıda Harput sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu düzenlenen bir toplantıda Harput sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Diyanet Eğitim Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Üzeyir Yılmaz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Bilginoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tahsin Öztürk, Diyanet Eğitim Merkezi Müdürü Celal Sürgeç, Harput Muhtarı Zülfü Demirpolat ile Harput Mahallesi sakinleri katıldı.

Toplantının açılışında bir değerlendirme yapan Harput Muhtarı Zülfü Demirpolat Harput Mahallesinin sorunlarını dile getirdi ve Vali Zorluoğlu'na Harput'a olan ilgisinden dolayı teşekkür etti.

Vali Zorluoğlu : Harput'un Meseleleriyle Özel Olarak İlgileniyorum

Toplantı öncesinde bir Harput'ta yapılan hizmetler ve Harput'un durumu hakkında bir değerlendirmede bulunan Vali Zorluoğlu ise şunları kaydetti, “Daha önceleri de Harput'un Elazığ ve ülkemiz için önemini değişik vesilelerle paylaşmıştım. Göreve başladığım günden bu yana Harput'un meseleleri ile özel olarak ilgilenmeye çalışmaktayım. Harput'un geçmişteki parlak dönemlerine yeniden dönmesi için gayret göstereceğiz. Bu sadece Valiliğin gayretleri ile olabilecek bir durum değildir. Bunun gerçekleşmesi için bütün kamu kurumlarının, özel sektörün ve sivil toplum örgütlerinin birlikte çalışarak başarabilecekleri bir meseledir. Harput'a bugüne kadar bir şey yapılmadı demek bizden önceki insanlara haksızlık olur. Ben Elazığ'da göreve başlamadan 20 yıl kadar önce de Harput'u görmüştüm, o günden bu yana önemli bazı işlerin yapıldığını söylemek lazımdır. Restorasyon faaliyetleri ile bazı camiler türbelerin yenilenerek turizme kazandırılmış olması buna örnektir.

Vali Zorluoğlu: Harput'u Her Mevsim Yaşanan Bir Yer Haline Getirmek Lazım

Harput'un şu anki durumu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Vali Zorluoğlu şunları söyledi, “Harput halen yaşayan bir şehir değil. Harput'ta halen ikamet oranı çok düşüktür. Harput'ta bir gelişme kaydetmek istiyorsak yılın her günü Harput'ta kalan insanların sayısını artırmamız lazımdır. Bunu yapmanın birçok yolu ve yöntemi bulunmaktadır. Harput buna müsait, birçok bakımdan özel bir yerdir. Elazığ'ın ata yurdu, baba yurdudur. Bu bakımdan sizlere çok önemli görevler düşmektedir. Devletin de yapması gereken çok önemli işleri bulunmaktadır. Bizim Harput'taki bazı eserleri tekrar ayağa kaldırmamız gerekmektedir. Bazı kamu binaları var ki Harput'a yakışmamaktadır. Bunlardan biri de Diyanet Eğitim Merkezi'dir. Bu binanın yerine Harput'un tarihi misyonuna uygun ve çok daha işlevsel bir yeni külliye yapılması zarureti vardır. İl Özel İdaremiz marifetiyle Harput'a yakışan bir projeyi hazırlayıp kısa süre içerisinde kamuoyunun ve Harputluların görüşüne sunacağız. İnşallah nasip olursa temelini de bu yıl içerisinde atarız diye ümit ediyorum”.

Kalkınma Bakanlığı'nın Cazibe Merkezleri Programı içerisine Elazığ'ın da alındığını hatırlatan Vali Zorluoğlu, cazibe merkezi projesi kapsamında Harput ile alakalı önemli bir projenin bakanlığa sunulduğunu, bakanlıktan sağlanacak kaynakla Harput'a önemli yatırımların yapılacağını açıkladı.

Vali Zorluoğlu toplantıda daha sonra vatandaşların sorunlarını dinledi.

ÇOK OKUNANLAR
BUNLARA DA BAKIN
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR