Lezzeti Haberleri

Lezzeti Haberleri

Mehmet İkinci: "Bu Kültürü Ve Lezzeti Devam Ettirmek İstiyoruz"

Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşi eşliğinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen coğrafi işaretli Ağın leblebisinin üretimi sürüyor. Yörede nohudun kum ve ateşle dansı olarak adlandırılan işlem, güneşin altında el emeği ile yapılıyor.

Elazığ kurutmalıkları tezgahlardaki yerini aldı, fiyatlar düştü

Elazığ'da kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlardaki yerini aldı.

Ramazan'ın vazgeçilmezi iftar sofralarının lezzeti hurma tezgahları süsledi

Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala hurma çeşitleri Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşısında tezgahlarındaki yerini aldı.

Kış aylarının vazgeçilmez tescilli lezzeti 'orcik'

Elazığ'da bağ bozumu döneminde köylerde geleneksel yöntemlerle yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), yoğun talep görüyor.

Listede kötü, ekonomide güçlü: Kayısı 112 ülkeye ihracatla 450 milyon dolar kazanç sağlıyor

Elazığ'da Baskilliler Derneği, bir internet sitesi tarafından kaymaklı kayısının 'Dünyanın en kötü 100 yemeği' listesinde 59'uncu sırada yer almasına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Aygün Çam, Malatya ve Elazığ yöresine özgü lezzetin önemine vurgu yaparak, kayısı üretimine ve tüketimine devam edeceklerini belirtti. Yılda 112 ülkeye ihracatı yapılarak ülkeye yaklaşık 450 milyon dolarlık para girdisi sağlayan kayısı üretimin sürdüğünü dile getiren Çam, yanlış değerlendirmelere karşı çıktı.

Elazığ'da yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlarda yerini aldı

Elazığ'da kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlardaki yerini aldı.

Kış aylarının vazgeçilmez lezzeti: 'Orcik'

Elazığ'da bağ bozumuyla birlikte köylerde geleneksel yöntemlerle yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından yoğun talep görüyor.

Elazığ'ın patentli lezzeti 'vişne dondurması'na yoğun talep

Elazığ'ın C vitamini deposu olarak bilinen patentli 'vişne dondurması', kavurucu sıcaklarda yoğun talep görüyor.

Ramazan ile başlayıp bayramla bitiyor, Osmanlı'dan günümüze gelen lezzet: Güllaç

Elazığ'da Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlısı olan, Osmanlı saray mutfağında lezzeti ile damakları şenlendiren güllaç, bu Ramazan'da da raflardaki yerini aldı.

Elazığ orciği Almanya, Hollanda ve Amerika sofralarında

Elazığ'da üzüm ve cevizle hazırlanan coğrafi işaret tescilli orcik yapımına başlandı. Yöreye özgü lezzeti ile yurt içinde 81 ile gönderilen orcik, Almanya, Hollanda ve Amerika'dan da alıcı buluyor.

Elazığ'ın patentli lezzeti: Vişne dondurması

Elazığ'ın patentli lezzeti vişne ile tamamen organik yapılan vişne dondurması sadece yurt içine değil yurt dışına da gönderilerek hem damakları şenlendiriyor hem de kentin tanıtımına katkı sağlıyor.

Elazığ sofralarının Ramazan ayındaki vazgeçilmez lezzeti: 'Palu Tava'

Elazığ yöresine özgü bir yemek çeşidi olan ve genellikle Ramazan ayında daha fazla tüketilen Palu tava, bu sene de Ramazan sofraların vazgeçilmez lezzeti oldu.

Elazığ'da Ramazan ayının vazgeçilmez lezzeti: 'Nohut Ekmeği'

Her sene olduğu gibi bu yılda Elazığ'da Ramazan ayı ile birlikte nohut ekmeği tezgahlardaki yerini aldı.

Elazığ'da sofraların vazgeçilmez lezzeti 'Peynirli Ekmek'

Elazığ'da vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan şeker, peynir ve unun bir araya gelmesiyle yapılan peynirli ekmek her öğün iştahla tüketiliyor.

Vişne dondurmaya kışın yoğun ilgi

Elazığ'ın C vitamini deposu olarak bilinen patentli lezzeti vişne dondurması, yazın olduğu gibi kışın da yoğun ilgi görüyor.

50 kilogramlık lahana üretti, Ukrayna ve Belçika'dan alıcıları var

Elazığ'da kente has lezzeti ve büyüklüğüyle meşhur ' Kesrik Lahanası' yetiştiren Ömer Yurdabak'ın ürünleri, Ukrayna ve Belçika'dan alıcı buluyor.

Elazığ'ın vazgeçilmez tescilli lezzeti 'Orcik' için mesai başladı

Elazığ'da Coğrafi İşaret Tescili alan, üzüm ve cevizle hazırlanan orcik yapımına başlandı.

Devlet desteğiyle iş kuran kız kardeşler, 20 kişiye istihdam sağlıyor

İstanbul'da yaşayan Vuslat Güldoğan (64), annesinin içli köftelerinin lezzetini sürdürmek ve tanıtmak üzerine dükkan açma hayalini kız kardeşiyle birlikte gerçekleştirdi. KOSGEB'den de destek alan kardeşler şimdilerde 20 kadına istihdam sağlıyor.

Elazığ'ın patent yolundaki lezzeti ülke sınırlarını aştı

Elazığ'ın patent yolundaki lezzeti vişne ile tamamen organik yapılan vişne dondurması sadece yurtiçine değil yurtdışına da gönderilerek hem damakları şenlendiriyor hem de kentin tanıtımına yardımcı oluyor.

Elazığ'ın tescilli lezzeti 'orcik' için mesai başladı

Elazığ'da bağ bozumunun yapılmasıyla birlikte köylerde coğrafi işaret tescili alan oorcik için mesai başladı. İnşaat mühendisi Ahmet Altunyuva da, mezun olduktan sonra yöneldiği baba mesleği orcik üretimini yaparak iş hayatına atıldı.