Elazığ'ın Ağın ilçesinde nohudun meşe ateşi eşliğinde yöreye has kumla kavrulmasıyla üretilen coğrafi işaretli Ağın leblebisinin üretimi sürüyor. Yörede nohudun kum ve ateşle dansı olarak adlandırılan işlem, güneşin altında el emeği ile yapılıyor.
Elazığ'da kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlardaki yerini aldı.
Ramazan ayının başlamasına sayılı günler kala hurma çeşitleri Elazığ'ın tarihi Kapalı Çarşısında tezgahlarındaki yerini aldı.
Elazığ'da bağ bozumu döneminde köylerde geleneksel yöntemlerle yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), yoğun talep görüyor.
Elazığ'da Baskilliler Derneği, bir internet sitesi tarafından kaymaklı kayısının 'Dünyanın en kötü 100 yemeği' listesinde 59'uncu sırada yer almasına tepki gösterdi. Dernek Başkanı Aygün Çam, Malatya ve Elazığ yöresine özgü lezzetin önemine vurgu yaparak, kayısı üretimine ve tüketimine devam edeceklerini belirtti. Yılda 112 ülkeye ihracatı yapılarak ülkeye yaklaşık 450 milyon dolarlık para girdisi sağlayan kayısı üretimin sürdüğünü dile getiren Çam, yanlış değerlendirmelere karşı çıktı.
Elazığ'da kış aylarının vazgeçilmez lezzeti olan yeni mahsul kurutmalıklar tezgahlardaki yerini aldı.
Elazığ'da bağ bozumuyla birlikte köylerde geleneksel yöntemlerle yapılan ve kış mevsiminde çerez olarak tüketilen orcik (cevizli sucuk), Türkiye'nin dört bir yanından ve yurt dışından yoğun talep görüyor.
Elazığ'ın C vitamini deposu olarak bilinen patentli 'vişne dondurması', kavurucu sıcaklarda yoğun talep görüyor.
Elazığ'da Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez tatlısı olan, Osmanlı saray mutfağında lezzeti ile damakları şenlendiren güllaç, bu Ramazan'da da raflardaki yerini aldı.
Elazığ'da üzüm ve cevizle hazırlanan coğrafi işaret tescilli orcik yapımına başlandı. Yöreye özgü lezzeti ile yurt içinde 81 ile gönderilen orcik, Almanya, Hollanda ve Amerika'dan da alıcı buluyor.
Elazığ'ın patentli lezzeti vişne ile tamamen organik yapılan vişne dondurması sadece yurt içine değil yurt dışına da gönderilerek hem damakları şenlendiriyor hem de kentin tanıtımına katkı sağlıyor.
Elazığ yöresine özgü bir yemek çeşidi olan ve genellikle Ramazan ayında daha fazla tüketilen Palu tava, bu sene de Ramazan sofraların vazgeçilmez lezzeti oldu.
Her sene olduğu gibi bu yılda Elazığ'da Ramazan ayı ile birlikte nohut ekmeği tezgahlardaki yerini aldı.
Elazığ'da vatandaşların vazgeçilmez lezzetleri arasında yer alan şeker, peynir ve unun bir araya gelmesiyle yapılan peynirli ekmek her öğün iştahla tüketiliyor.
Elazığ'ın C vitamini deposu olarak bilinen patentli lezzeti vişne dondurması, yazın olduğu gibi kışın da yoğun ilgi görüyor.
Elazığ'da kente has lezzeti ve büyüklüğüyle meşhur ' Kesrik Lahanası' yetiştiren Ömer Yurdabak'ın ürünleri, Ukrayna ve Belçika'dan alıcı buluyor.
Elazığ'da Coğrafi İşaret Tescili alan, üzüm ve cevizle hazırlanan orcik yapımına başlandı.
İstanbul'da yaşayan Vuslat Güldoğan (64), annesinin içli köftelerinin lezzetini sürdürmek ve tanıtmak üzerine dükkan açma hayalini kız kardeşiyle birlikte gerçekleştirdi. KOSGEB'den de destek alan kardeşler şimdilerde 20 kadına istihdam sağlıyor.
Elazığ'ın patent yolundaki lezzeti vişne ile tamamen organik yapılan vişne dondurması sadece yurtiçine değil yurtdışına da gönderilerek hem damakları şenlendiriyor hem de kentin tanıtımına yardımcı oluyor.
Elazığ'da bağ bozumunun yapılmasıyla birlikte köylerde coğrafi işaret tescili alan oorcik için mesai başladı. İnşaat mühendisi Ahmet Altunyuva da, mezun olduktan sonra yöneldiği baba mesleği orcik üretimini yaparak iş hayatına atıldı.