Şarbon Haberleri

Şarbon Haberleri

Aldığı etten 'şarbon' bulaştıktan sonra ölümden döndü, evine et sokmuyor

Elazığ'da yaklaşık 2 ay önce aldığı etten şarbon bulaştıktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı veren Bekir Aydın, 25 günlük tedavi sonrası taburcu oldu. Sağlığına kavuştuğuna inanamadığını dile getiren Aydın, evine kırmızı et sokmuyor.

Aldığı etten 'Şarbon' bulaştı, kasap dükkanı mühürlendi

Elazığ'da yaşayan Bekir Aydın, 9 gün önce kentte faaliyet gösteren bir kasaptan et aldı. Aldığı etten kendisine şarbon bulaşan Aydın'ın hayatı alt üst oldu. Hastanede yaşam mücadelesi veren Aydın, İnsan hayatı bu kadar ucuz olmamalı diyerek duruma tepki gösterdi. Yaşanan olayın ardından şarbonlu etin satıldığı kasap dükkanı mühürlendi.

İl Sağlık Müdürü Polat, özellikle kist hidatik hastalığına dikkat çekti

Kurban Bayramı öncesi vatandaşları hayvansan kökenli hastalıklara karşı uyaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, 'Kurban bayramında özellikle kist hidatik hastalığına dikkat etmeliyiz. Kist hidiatik insanların karaciğer, akciğer, dalak, beyin gibi iç organlarında kistler oluşturarak ölümü sebep olabilmektedir' dedi.