Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ'da avlak alanlarda koruma denetimleri

Elazığ'da avlak alanlarda koruma ve kontrol çalışmaları kapsamında ekiplerin denetimlerinin sürdüğü bildirildi.

Elazığ'da akıllı kavşak sistemi devreye girecek

Elazığ'da Akıllı Kavşak ve Ulaşım Koordinasyon Merkezi (EBUKOM) projesinin hayata geçmesi için ihale yapıldığı bildirildi.

Elazığ'ın tarihi Bakırcılar Çarşısı'na yenileme projesi

Elazığ'ın tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın, hazırlanan sokak sağlıklaştırma ve cephe düzenlemesi projesiyle yenileceği bildirildi.

Kendi çiftliğini kurdu, bir yılda 200 bin adet tavuk ve hindi satışı yaptı

Elazığ'da üniversite mezunu 1 çocuk annesi Ceyda Can, Atanamadım diye hayatımı bitirmeme gerek yok diyerek çalışma hayatına atıldı, kurduğu çiftlikte sadece geçtiğimiz yıl 200 bin adet tavuk ve hindi satışı gerçekleştirdi.

Elazığ'da depremin ardından 381 konut daha tamamlandı

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen deprem sonrasında depremden etkilenen vatandaşlar için Yazıkonak Beldesinde yapımına başlanan 381 konut daha tamamlandı. Bu konutların da tamamlanmasıyla kısa sürede hak sahiplerine verilecek daire sayısı bin 341'e yükselirken,yıl sonuna kadar bu rakamın 8 bine ulaşmasının hedeflendiği belirtildi.

Elazığ'da yaylacılar dönüş hazırlığına başladı

Elazığ'da ilkbaharla birlikte yaylalara giden sürü sahipleri, sonhabarın gelmesiyle birlikte dönüş hazırlıklarına başladı.

Nostalji kasetler, iş yerine hem sergi hem de dekor oldu

Elazığ'da çay ocağı işletmeciliği yapan Ahmet Türkgüzeli (52), 1990 yılından itibaren satın aldığı, bugünlerde bulunması zor olduğu için nostaljik bir anı olarak kalan sanatçıların kasetlerini iş yerinde duvara asarak sergiliyor.

Tedavisi yapılan tilki doğaya salındı

Elazığ'da bir aracın çarparak yaraladığı tilki tedavisinin ardından tekrar doğal ortamına bırakıldı.

Elazığ'da yaban hayvanları için su göletleri oluşturuldu

Elazığ'da yaban hayvanlarının su ihtiyacını karşıladığı yerlerdeki göletlerin temizliği yapılırken, 2 adet ise küçük gölet oluşturulduğu bildirildi.

61 yaşında liseyi bitiren Hatice anneye, polisten doğum günü sürprizi

Elazığ'da polis ekipleri 61 yaşında liseyi bitiren 1 çocuk annesi Hatice Şükran Şerbetçi'ye doğum günü sürprizi yaptı.

Elazığ'da yıkım çalışmaları sürüyor

Elazığ depreminin ardından hasar alan yapılarla ilgili hak sahipliği sürecinin tamamlanmasıyla hızlanan yıkım çalışmaları kent merkezi dahil şehrin bir çok noktasında aralıksız sürüyor.

Murat Nehri'nde sular çekildi, tarım başladı

Elazığ'da Murat Nehri'nde suyun yaklaşık 2 kilometre çekilmesiyle çiftçiler, ortaya çıkan araziyi değerlendirerek mısır ve bostan ekerek tarıma başladı.

Rojda'nın asker üniforması giyme hayalini Mehmetçik gerçekleştirdi

Elazığ'da 17 yaşındaki fiziksel engelli Rojda'nın asker üniforması giyme hayalini, Mehmetçik gerçekleştirdi.

Elazığ'da termometreler 45 dereceyi gösterdi

Meteorolojinin sıcak hava dalgası uyarısının ardından Elazığ'da termometreler 45 dereceyi gösterdi.

Elazığ'da hem yıkımlar hem de yapımlar hızla sürüyor

Elazığ'da meydana gelen 41 kişinin hayatını kaybettiği 20 binden fazla konutun ağır hasar aldığı deprem sonrasında başlatılan yapım ve yıkım çalışmaları kentte aralıksız olarak sürüyor. Şu ana kadar 17 bin 543 adet konutun projesinin bitirilerek inşaat çalışmasına başlanan şehirde, yıkım kararı verilen 15 bin 120 yapıdan yaklaşık 4 bini ise yıkıldı.

Ölüme terk edilen yavru köpekler, biberonla beslenmeye başlandı

Elazığ'ın Ağın ilçesinde bir kasa içerisinde ölüme terk edildiği yerde belediye personeli tarafından bulunarak koruma altına alınan 10 yavru köpek, şırınga ile süt verilerek beslenmeye başlandı.

Şehit oğlunun anısına, 2 bin 500 fidanla orman oluşturdu

Fettullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki hain darbe girişimi sırasında şehit düşen Elazığlı Polis Memuru Mehmet Şevket Uzun'un babası Bünyamin Uzun, oğlunun anısına köyüne 2 bin 500 fidan dikerek Hatıra Ormanı oluşturdu. Baba Uzun, diktiği 500 adet badem ağacının gelirini ise köye bağışladı.

Bin TL'ye aldığı hurdadan muhteşem bir otomobil çıktı

Elazığ'da bir kişi, bin liraya hurda olarak aldığı 1974 model Anadol marka araca 15 bin lira masraf ederek muhteşem bir otomobil haline getirdi, 50 bin TL'ye almak için müşteri çıkanları da geri çevirdi.

Sıcak hava uyarısı sürüyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için sıcak hava uyarısını yenileyerek uyarıda bulundu.