Yaşam

Yaşam Haberleri

Yaşı küçük vicdanı büyük: Balkona yuva yapan güvercine gözü gibi bakıyor

Elazığ'da 5 yaşındaki Ahsen Mina isimli kız çocuğu, balkonlarına yuva yapan güvercine gözü gibi bakıyor. Yüreği büyük Mina, yuvadaki kuş yumurtadan çıkıp uçana kadar kimseyi balkona almamakta kararlı.

Elazığ'da Hayvan satış yerleri denetlendi

Elazığ'da Kurban Bayramı öncesi hayvan satış yerlerinde denetlemeler sürüyor.

Yolda bulunan karga, kuaför salonunun maskotu oldu: Müşteriler bahşiş bile veriyor

Elazığ'da kuaför olan Veysel Doğan'ın yavruyken yolda bulduğu karga, adeta dükkanın maskotu oldu. Doğan'ın elleri ile beslediği kargayı görenler şaşkınlık yaşarken, omuzuna konduğu bazı müşteriler ise kargaya bahşiş veriyor.

Elazığ Belediyesi bayram öncesi depremzedeleri unutmadı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın talimatıyla bayram öncesi depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçları olan erzak, giyim ve çeşitli yardım kolileri depremden etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırılmaya devam ediliyor.

Kadim şehir Harput, yepyeni yüzüyle konuklarını bekliyor

Elazığ Belediyesinin tarihi dokuyu koruma, yaşatma ve zenginleştirmeye yönelik yürüttüğü çalışmalarla kadim medeniyetler merkezi Harput'ta zaman yeniden akmaya başladı.

Çocuklar kirlenmekten korkmadı, elleriyle duvar boyadı

Elazığ'da üretim yapan ve Türkiye genelinin yanı sıra dünyanın birçok ülkesine ihraç edilen yerli boya markası Redcolour, Çevre Haftası etkinlikleri çerçevesinde çocuklara unutmayacakları bir etkinlik düzenledi.

Elazığ Belediyesi, bayram öncesi market ve AVM'leri denetledi

Elazığ Belediyesi, Kurban Bayramına sayılı günler kala vatandaşların sağlığını korumak için şehir genelinde gıda satışı yapan zincir marketler ve AVM'lerde denetimleri sıklaştırdı.

Yolcu dostu otobüs durağı vatandaşların takdirini toplamaya devam ediyor

Elazığ Belediyesi tarafından geçtiğimiz aylarda hizmete sunulan ve birçok imkanı barındıran yolcu dostu otobüs durağını vatandaşlar çok faydalı buluyor.

Elazığ Belediyesi jeotermal sera sahasında topraksız tarıma başladı

Elazığ Belediyesi tarafından Cip mesire alanı içerisindeki jeotermal sera sahasında yapımı devam eden ve yıllık 20 milyon fideyle birlikte 90 ton domates üretilmesi hedeflenen sera projesinin tamamlanan ilk etap kısmında topraksız tarımla sebze üretimine geçildi.

Elazığ'da hayvan sevkiyatı denetimi sürüyor

Elazığ'da Kurban Bayramı öncesi ekipler, hayvan sevkiyatları ile ilgili gerekli belge kontrolleri için yol denetimleri yaptı.

Yetim çocuklar karne şenliğinde buluştu

Eğitim ve öğretim sezonunun sonuna gelen yetim çocuklar, Yetim Vakfının düzenlediği karne şenliğinde gönüllerince eğlendi. Şenliğe katılan çocuklar, ebru yapımından uçurtma uçurmaya kadar birçok aktiviteyle son bir yılın stresini attı.

Elazığ'da depremzede çocuklar unutulmuyor

Elazığ Sosyal Hizmet Merkezi tarafından depremzede çocuklara yönelik etkinlik düzenlendi.

Başkan Şerifoğulları, kurban satış ve kesim alanında incelemelerde bulundu

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala hazırlıkların önemli ölçüde tamamlandığı kurban satış ve kesim alanlarında incelemelerde bulundu.

Meteorolojiden sağanak uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış uyarısında bulundu.

Elazığ'da balık üretim çalışmaları sürüyor

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce balık üretim çalışmaları sürüyor.

Elazığ Belediyesi, sokak hayvanları için mama üretiyor

Sokak hayvanları için yaptıkları çalışmalarıyla vatandaşların takdirini toplayan Elazığ Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçirerek Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşayan hayvanlar için topladığı artık yemekleri ve bayat ekmekleri kullanarak gıda mühendisleri eşliğinde mama üretimi gerçekleştiriyor.

Başkan Şerifoğulları, 'Harput'umuzu birbirinden kıymetli kazanımlarla buluşturuyoruz'

Harput'u birbirinden kıymetli kazanımlarla buluşturduklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Harput'umuz, geçmişte olduğu gibi tarihi yapılarıyla, manevi kimliğiyle, kültürüyle, sanatıyla geleceğin turizm merkezleri arasında yerini alacaktır' dedi.

İki yıl önce sıfır araba satın aldı, başına gelmeyen kalmadı

Sıfır kilometre aldığı otomobilinin yağ yakması nedeniyle değişim için gittiği Elazığ şubesinde daha çok masraf çıkarılan Burhan Gürçay, daha sonra da araçta çeşitli arızaların çıkması ve mağduriyetinin giderilmemesi üzerine yargıya başvurdu.

Depremde her şeyini kaybeden Malatyalı genç, Elazığ'da 1 dakika ile sınava giremedi

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlere Malatya'da yakalanan Ali Mert Deniz, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'ne (TYT) girmek için Elazığ'a geldi. Trafik yoğunluğundan dolayı sınava geç kalan Deniz, yetkililerden yardım istedi.

Toplam 3446 haber.