Saadetli Kadınlardan Basın Açıklaması

Saadet Partisi Elazığ Kadın Kolları, kadınların toplumda yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. 

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Saadet Partisi Elazığ Kadın Kolları, kadınların toplumda yaşadığı sorunlara dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması düzenledi. 

Elazığ Öğretmenevi önünde saat 12.30'da Saadet Partisi Kadın Kolları basın sözcüsü Hale Sultan Özgür tarafından yapılan basın açıklamasına çok sayıda kadın parti üyesi katıldı.  

"Bugün, bu memleketin kadınları olarak, anneleri olarak,kızları olarak bir araya geldik. Bugün kadınların sorunları yerine, hayata dair güzel şeylerden bahsetmeyi çok isterdik.Fakat yapamıyoruz" sözleri ile başlanan açıklamada imzalanan uluslararası sözleşmelere, yapılan yasal düzenlemelere rağmen ülkede ve dünyada, kadın için onurlu yaşam şartlarının oluştuğunu söyleyemenin güç olduğu ifade edildi.

Kadının, vahşi kapitalist ekonominin, adaletsiz çalışma şartlarına mahkum olduğunun dile getirildiği açıklamada sigortasız,sosyal hakları olmadan,düşük ücretlere çalıştırılan kadınlara da değinildi.

Basın açıklamasında,"En doğal hakkı olan “annelik” hakkını ertelemekte, varsa, evladına hasret kalmaktadır. Medya ve reklam dünyasında ”cinsel bir meta” olarak kullanılarak “istismarın” en acımasızını yaşamaktadır. Çeşitli ailesel ve çevresel nedenlerle, eğitim ve sağlık hizmetlerinden, hak ettiği gibi yararlanamamaktadır. Töre cinayetleri, çocuk yaşta, zorla yapılan evlilikler, ülkemizin en derin yaralarıdır. Siyasal, hukuksal, sosyal düzenlemelere rağmen, şiddet her geçen gün artarak binlerce can almıştır.  Bugün kadınlar olarak, anneler olarak bir araya geldik. Evlatlarımız için, memleketimiz için, umutları tekrar yeşertebilmek, insanca onurlu yaşabilmek için bir araya geldik" ifadeleri kullanılarak,  Kocaeli'de daha 17 yaşındayken öldürülen Ecem Balcı'ya, Sakarya’da karnındaki bebeği, elindeki çocuğuyla katledilen, Suriye’den gelen, ama Emani, Helin Palandöken'e dikkat çekildi. 

Kadınlara ilişkin sorunların hesabının sorulması gerektiğinin bildirildiği açıklamada, sorunların çözümü de şöyle sıralandı:

"1- Kadının, aile ve toplumsal hayattaki yerine ait zihniyetin, kadına yönelik bakış açısının, inancımızın ve medeniyetimizin bildirdiği referanslar çerçevesinde değişmesinde görüyoruz. 
2- Eşitlik kavramının uygulaması kadının mağduriyetini giderememiş, adalet tesis edilememiştir. Toplumsal huzur ve mutluluk ancak, dalet ile gerçekleşir. Bu yüzden, hak ve adalete dayalı 'Yeni Bir Dünya'nın kurulumunu keyfiyet değil, zaruret görüyoruz.

Bugün, bizlere düşen görev, bu hassasiyeti gösteren bütün kardeşlerimizle bir araya gelmektir. 
Biz bunu yapabiliriz... 
Bu ülkenin, özlediği gibi kucaklaşabiliriz. 
Tüm farklılıklarımıza rağmen ellerimizi tutabiliriz. 
Yarınlarımız için önyargılarımızı bir kenara bırakabiliriz. 
Kadınlar olarak önce biz, huzur ve barışı mayalayabilir. "

Basın açıklaması, vatandaşlara karanfil dağıtılması ile son buldu. 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN