Sosyal Analiz Haritası Toplantısı

Elazığ Valiliği himayesinde sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla yürütülen ‘Sosyal Analiz Haritası’ bilgilendirme toplantısı yapıldı.

PAYLAŞ
Harput TV - Harput TV

Elazığ Valiliği himayesinde sivil toplum kuruluşlarının yardımlarıyla yürütülen ‘Sosyal Analiz Haritası’ bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Elazığ Valisi Ömer Faruk Koçak, kamu kurum kuruluş amirleri ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Proje ile 2006-2007 yılları arasında Mamuret’ül Aziz Vakfı tarafından hazırlanan ve Avrupa Birliği tarafından desteklenen fakat daha sonra bir takım sebeplerden dolayı sürdürülemeyen ‘Yoksulluk Haritası’ çalışmasının daha da geliştirilerek, diğer sivil toplum kuruluşlarını kapsayan, sürdürülebilir bir yapıyla desteklenerek daha geniş bir tabanda hayata geçirilmesi amaçlanıyor.

Proje hakkında bilgiler veren Vali Koçak; “Göreve başladığım gün yapacağımızı ifade ettiğim bir hususun uygulanmaya geçişi ile ilgili bir toplantı yapmak üzere toplandık. Elazığ’ın Sosyal Risk Haritası çıkartılması çalışmasının nasıl yapılacağını, bu zamana kadar nelerin yapıldığı ve bundan sonra vatandaşlarımızla beraber nelerin yapılacağını görüşeceğiz. Göreve başladıktan 1 ay sonra bu çalışmaya başladık. Yaklaşık 4 aydır bu sosyal risk haritasının nasıl ortaya çıkarılacağına dair çalışmayı başta Mamürat’ül- aziz Vakfı olmak üzere sosyal risklerle mücadele eden sivil toplum kuruluşlarıyla beraber çalışıyoruz. Sosyal risklerle, fakirlikle ve buna bağlı olarak gelişen kadına yönelik şiddetle mücadele eden, çocuğa yönelik şiddetle mücadele eden, kadınların sosyo ekonomik güçlerinin artırılması için mücadele eden, insanların sağlık hizmetlerinden daha iyi faydalanması için mücadele eden, vatandaşlarımızın eğitime, sağlığa ve diğer kamu hizmetlerine daha iyi erişmesi için mücadele eden birçok sivil toplum kuruluşu ile beraber başlatılmış bu çalışmayı biraz daha olgunlaştırmak ve bize düşen koordinasyon görevini biraz daha etkinleştirerek geliştirmeye çalıştık.

İlimizdeki tüm yoksul ve dezavantajlı ailelerin bilgileri birebir görüşmeler neticesinde ailelerin sosyo-ekonomik durumlarını belirlemek amacıyla aile birey sayısından, sağlık durumuna, işsizlik bilgilerinden evdeki eşyalara kadar geniş kapsamlı bir anketle elde edilen bilgiler oluşturulan yazılımla bilgisayar ortamına aktarılacak ve bu alandaki sosyolojik çalışmalara zemin hazırlayacak.

Konunun uzmanı 60 görevlinin, 27 Ocak Pazartesi günü uygulamaya başlayacağı anket çalışması ile elde edilen veriler gerek ulusal gerekse Dünya Sağlık Örgütü ve UNİCEF gibi uluslararası sosyal risklerle mücadele eden kurumlarla analiz edilerek Elazığ’ın sosyal risk haritası ortaya çıkarılarak, yoksulluk ve dezavantajlılık döngüsü kırıldığı zenginlik ve gelişmişlik döngüsünün sağlandığı bir Elazığ hedeflenmektedir.

Bu çalışmanın sonunda toplanan verilerin kişisel veriler olduğu dikkate alınarak bunların mahremiyetine son derece özen gösterilecektir. Vatandaşlarımızın bu çalışmayı yapan arkadaşlarımıza yardımcı olmalarını, sosyal bir riske maruz kalan vatandaşımız varsa bu anketi doldurarak arkadaşlarımızla görüşmelerini istiyor projenin bugüne kadar gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

 

HABERİ PAYLAŞ:
BUNLARA DA BAKIN