Gündem

Gündem Haberleri

Elazığ'da balıkçının 'Norveç'ten' getirttiği köpek balığı dikkat çekti

Elazığ'da bir balıkçı kanser hastalarının talebi üzerine Norveç'ten 'köpek balığı' getirtti. Köpek balığını görenler fotoğraf çekerken, kilosunun 100 TL'den satışa sunulduğu belirtildi.

Jandarmadan öğrencilere hediye

Elazığ'da jandarma ekipleri tarafından 51 öğrenciye bot alınarak hediye edildi.

ELZEMDER KURULDU

El-Aziz Emlakçılar Derneği(ELZEMDER) kurularak faaliyetlerine başladı. El-Aziz Emlakçılar Derneği’nin başkanlığını Nuri Gülyüz yürütecek.

Kış Günü Doğan Kuzulara Soba Kenarında Bakılıyor

Elazığ'da kış mevsiminde dünyaya gelen kuzular, ilk gün evde soba kenarında sıcak ortamda tutulduktan sonra sağlık durumuna göre annelerinin yanına bırakılıyor. Soba kenarında ısınan kuzuları ise çocuklar bir an olsun yalnız bırakmayarak onlarla vakit geçiriyor.

FÜ ile FHGC Arasında Basın Mensupları İçin 'Drone' Eğitim Protokolü

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş ile Fırat Havzası Gazeteciler Cemiyeti (FHGC) Başkanı Semih Erdem, kentteki tüm basın mensupları için drone kullanma eğitimiyle İnsansız Hava Aracı Pilot Sertifikasını yüzde 50 indirimle almalarını sağlayan protokol imzaladı.

Kentsel Dönüşümde Büyük Fırsat

Resmi Gazete'de yayımlanan karar gereği başta deprem olmak üzere afet risklerine karşı yenilenmesi gerekli görülen konutların inşaat taahhüt işlerindeki KDV oranı yüzde 18’den yüzde 1’e düşürüldü.

İHH SOĞUK SAVAŞIN İZLERİNİ SİLİYOR!

Elazığ İHH Yetim Birimi, Ortadoğu’da süren soğuk savaşın mağduru yetim çocuklar için düzenlediği organizasyonla Suriye’nin İdlib kentine gitti. Yetim çocuklarla vakit geçiren ve savaşın izlerini silmek adına ellerinden gelen tüm gayreti sarf eden İHH Yetim Birimi, hayırseverlerin destekleriyle topladıkları bin adet bot, nakdi para ve oyuncakları savaş mağduru ailelere ulaştırdı.

Elazığ TSO 2021 Yılı İlk Meclis Toplantısı Yapıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası 2021 yılı ilk Meclis Toplantısı Meclis Başkan Vekili Veli Aksu başkanlığında Meclis Üyelerinin katılımı ile zoom üzerinden gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Aksu, tüm zorluk ve sıkıntılara rağmen Elazığ TSO’nun yeni yılda çok daha proaktif bir duruş sergileyerek ilin kalkınma ve gelişmesi için mücadele edeceğini ifade etti.

KOBİ’lere E-Tebligat Zorunluluğu

KOSGEB; bilgi güvenliğini sağlamak, kişisel verileri korumak ve tebligat süresini hızlandırmak amacıyla KOBİ’lere yönelik tebligatlar artık PTT Ulusal Elektronik Tebligat Sistemi (UETS) üzerinden yapacak. 1 Şubat 2021 tarihine kadar UETS adresini, veri tabanına kayıt yaptırmayan KOBİ’ler KOBİ Bilgi Sistemine giriş yapamayacak. KOBİ’ler, https://basvuru.etebligat.gov.tr adresi üzerinden e-Tebligat adresi alabilecek.

Elazığ'da Hafta Sonu Kısıtlama Sessizliği

Ülke genelinde olduğu gibi akşam itibariyle tekrar başlayan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlamasında Elazığ'da hafta sonu cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

REKTÖR PROF. DR. GÖKTAŞ’TAN EMEKLİ OLAN ÖĞRETİM ÜYELERİNE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Fırat Üniversitesi’ne uzun yıllar hizmet ederek emekliye ayrılan Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nusret ŞEKERDAĞ ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yetkin TATAR’a üniversiteye verdikleri emeklerinden ötürü plaket takdim edildi.

Başkan Özdoğan, Esnafın Sorunlarını Dosya Olarak Sundu

Ak Parti MKYK Üyesi ve Elazığ Milletvekili Metin Bulut, Kovancılar Esnaf Odası’nı ziyaret etti. Kovancılar Esnaf Odası Başkanı Ahmet Özdoğan tarafından karşılanan Elazığ Milletvekili Metin Bulut’a; Kovancılar Belediye Başkanı Hacı Akpınar,İl Başkan Yardımcısı Vedat Gürgöz, ilçe Başkanı, gençlik kolları başkanı ve belediye meclis üyeleri eşlik etti.

Elazığ Belediyesi'nde bin 865 işçi için iş sözleşmesi imzalandı

Elazığ Belediyesi'nde çalışan bin 865 işçi için toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Bu merkez Avrupa'nın en büyüğü, enerjisini kendi üretiyor, hizmetleri ücretsiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Türkiye ve Avrupa'nın en büyüğü olma özelliği bulunan tüm enerjisini kendisi üreten İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezi, aynı anda 250'si konaklamalı bin kişiye hizmet vereceği, sadece Elazığ'dan değil Türkiye ve bir çok ülkeden gençleri kabul edeceği belirtilirken, hizmetlerinin ücretsiz olacağı bildirildi.

TOBB, TESK, TÜSİAD ve MÜSİAD'dan Ortak Açıklama

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, TESK Başkanı Bendevi Palandöken, TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, MÜSİAD Başkanı Abdurrahman Kaan tarafından yapılan ortak açıklamada, Türkiye’nin önceliğinin fiyat istikrarı olduğu vurgulandı.

Elazığ'dan 'Kanserle Savaşanlar Kulübü' kitabı

Elazığlı gazeteci İlhan Kılıç ile Ayşe Kavak'ın kaleme aldığı Kanserle Savaşanlar Kulübü kitabı çıktı.

İHH Kadın Kollarından İdlib’e Yardım Eli

Dünyanın dört bir yanında mazlumların yanında olmaya devam eden İHH, bu kapsamda kadın kolları tarafından toplanan yardımları İdlib’de bulunan yetim ve mağdurlara ulaştırdı.

Doruk Medya Yönetim Kurulu Başkanı İş İnsanı Ayhan Polat Oldu

Doruk Medya Yönetim Kurulu Başkanı oybirliği ile bölgenin sevilen ve başarılı iş insanı Ayhan Polat oldu.

Elazığ İş Dünyasının Beklentileri Raporu Cumhurbaşkanı’ na Takdim Edildi

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ merkezli 6,8 şiddetindeki deprem sonrası, depremzedeler için yapılan konutlar ve diğer açılışlar için Elazığ’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret Borsası ve Elazığ Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından müşterek hazırlanan “ELAZIĞ İŞ DÜNYASI BEKLENTİLERİ RAPORU” takdim edildi…

Toplam 5344 haber.