Gündem

Gündem Haberleri

Elazığ İş Dünyasının Beklentileri Raporu Cumhurbaşkanı’ na Takdim Edildi

24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen Elazığ merkezli 6,8 şiddetindeki deprem sonrası, depremzedeler için yapılan konutlar ve diğer açılışlar için Elazığ’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası, Elazığ Ticaret Borsası ve Elazığ Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı tarafından müşterek hazırlanan “ELAZIĞ İŞ DÜNYASI BEKLENTİLERİ RAPORU” takdim edildi…

Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'a geldi, deprem konutlarını teslim törenine katılması bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Elazığ'a geldi, deprem konutlarını teslim edeceği alana geçeceği bildirilirken, vatandaşlar da heyecanla beklemeye başladı.

Afetzedelerimizin Konutlarını Teslim Edelim

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Elazığ ziyaretinde önemli mesajlar verdi.

Bakan Kurum'a yaptığı maket evi hediye etti

Elazığ depreminin birinci yıl dönümünde kente gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, deprem konutlarını yerinde inceledi. Bakan Kurum'un ziyaretinde 14 yaşındaki Emre Kaya, geri dönüşüm malzemelerinden yaptığı maket evi hediye etti.

Elazığ'da yapılan deprem konutları drone ile görüntülendi

Elazığ'da geçtiğimiz yıl yaşanan 6.8'lik depremin ardından kentte yapımına başlanan 20 bin konuttan tamamlanıp hak sahiplerine teslim edilen ve inşası süren konutlar drone ile görüntülendi.

Elazığ'da depremde enkazdan toplanan parçalarla 'Deprem Anıtı'

Elazığ'da geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında yıkılan binaların enkazlarından toplanan metal parçalarla 'Deprem Anıtı' yapıldı.

Deprem Enkazlarından Toplanan Parçalarla "Deprem Anıtı'' Yapıldı

24 Ocak 2020 tarihinde Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrasında Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Öğr. Gör. Rüçhan KEÇECİ, yıkılan binaların enkazlarından topladığı metal parçalarla “Deprem Anıtı” yaptı.

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Çoban’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Açık Mektup

Hazar Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Prof. Dr. Bilal Çoban yaptığı yazılı açıklama ile, Elazığ’ın 12 yıldan beri hayallerini süsleyen ve 24 Ocak Depremi ile birlikte her alanda büyük gerileme yaşayan Elazığ’ın 1999’da deprem yaşayan Sakarya iline uygulanan model ile Büyük Şehir yapılması çağrısında bulundu…

Prof. Dr. Yasemin Açık: “Deprem ve Pandemi Elazığ Ekonomisini Derinden Etkiledi”

Elazığ Ekonomi Platformu (ELEP) Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, 24 Ocak Elazığ Depremi’nin birinci yılı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Depremin ardından şehrimizde bir göç yaşandı ve bu durum Elazığ esnafını olumsuz etkiledi. Daha bu felaketin yaralarını saramadan pandemi sürecinin başlaması ise hem esnafımızın hem de KOBİ ve sanayicilerimizin yaşadığı ekonomik krizi daha da derinleştirdi. ELEP olarak, Elazığ’ı ekonomik yönden ayağa kaldıracak özel destek ve teşvik taleplerimizi hükümete iletmek üzere çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Elazığ Depreminin Birinci Yılında Jandarma Depremzedeleri Unutmadı

Elazığ depreminin birinci yıl dönümünde jandarma ekipleri, depremzedeleri ve çocukları unutmadı.

Elazığ Depreminde Hayatını Kaybedenler Kabri Başında Anıldı

Elazığ'da geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenler, kabri başında anıldı.

Azize Çelik: ''Allah bir daha o günleri yaşatmasın''

Elazığ'da 6.8'lik depremde 5 katlı apartmanın enkazından 17 saat sonra çıkartılan, enkaz altındayken UMKE görevlisi ile görüşerek birçok kişinin de kurtarılmasına vesile olan Azize Çelik'i depremin birinci yılında UMKE görevlileri ziyaret etti.

Sivrice Yeniden İnşa Ediliyor

Elazığ'da geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen 6.8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesi, yapılan 307 konut 85 iş yeri ve 2 cami ile yeniden inşa ediliyor. Konut ve iş yeri teslimatlarının Mayıs ayında yapılması planlanan ilçede, kısa süre içerisinde ikinci etabında başlatılmasının planlandığı bildirildi.

Yaralar Sarılıyor, Acılar Unutulmuyor

Elazığ'da geçtiğimiz yıl bugün meydana gelen 6.8'lik depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla yaraları sarmaya devam ettiği şehirde, enkazdan saatler sonra kurtarılanlar ve yakınlarını kaybedenler o unutamadıkları günü anlattı. Depremin yaralarının sarılması kapsamında şehir şantiyeye dönerken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla yarın anahtar teslim töreni düzenlenmesi planlıyor.

Konteyner Kentte Kalan Bin 23 Depremzede Çocuğa Kışlık Hediye

Elazığ'da konteyner kentlerde kalan bin 23 çocuğa içerisinde mont, bot, atkı, bere ve çorap gibi kışlık eşyalardan oluşan set hediye edildi.

Konteyner Kentteki Depremzede Çocuklara Özel Etkinlik

Kızılay gönüllüleri tarafından Elazığ depreminden dolayı aileleriyle konteyner kentlerde kalan çocuklara yönelik özel etkinlik düzenlenerek çeşitli hediyeler verildi.

Vali Erkaya Yırık, 'Her bir vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösterdik'

Elazığ depreminin yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulunan Vali Erkaya Yırık, 'Elazığ'ımızı daha güvenli, daha yaşanabilir ve her yönüyle mamur bir kent olarak yeniden inşa edebilmek için devletimizin himayelerinde başlatılan çalışmaların bir kısmını neticelendirdik bir kısmı ise tüm hızıyla devam etmektedir. Devletimizin sunmuş olduğu imkanlar ile yaralarımızı sarmaya ve her bir vatandaşımızın yanında olmaya gayret gösterdik ' dedi.

Elazığ Depreminin Birinci Yılı Dolmadan Birçok Aile Yeni Evlerine Girdi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki deprem sonrasında 3 bine yakın depremzede, birinci yılına sıcak yuvalarında girdi. Evlerinin çok güzel olduğunu belirten depremzedeler, çok hızlı ve kısa sürede evlerin yapılıp teslim edilmeye başlandığını ifade ederken, 20 bin konutun tamamının bu yılın ortasında teslim edilmesinin planlandığı bildirildi.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş’ın 24 Ocak Elazığ Depremi Yıldönümü Mesajı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, “24 Ocak Elazığ Depremi”nin birinci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak; “Elazığ olarak yaşadığımız en büyük ve en yıkıcı depremlerden biri olan ve tarihte yerini alan 24 Ocak depreminde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum.” dedi.

Toplam 5345 haber.