Gündem

Gündem Haberleri

Bu köy, 3 ilin ortasında ama telefonlar çekmiyor, vatandaşlar yollara düşüyor

Elazığ'da Keban Baraj Gölü kıyısında 3 ilin ortasında yer alan Dürümlü köyünde GSM hatları evlerde çekmeyince vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. Köyden üst kısmına yürüyerek şebekelerin çektiği yerden irtibat kuran yöre sakinleri, bu sorunun ortadan kaldırılması için ilgililerden destek bekliyor.

Genç İHH Çocuk Biriminden ‘Bedi Besmele Şenliği'

Bir Osmanlı geleneği olan ve çocukların okula başlama dönemlerinde gerçekleştirilen ‘Bedi Besmele Şenliği’ Elazığ Genç İHH Çocuk Birimi tarafından unutturulmamak ve genç nesillerde yaşatılmak adına yeniden yapılıyor.

Elazığlı esnaf, yıkıma klarnetle eşlik etti

Deprem sonrası yıkımların aralıksız sürdüğü Elazığ'da, bir esnaf evlerinin yıkılışını izleyenler için klarnet çalarak eşlik etti.

Prof. Dr. Yasemin Açık’a Anadolu’dan Yükselen Kadın Ödülü

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, “Anadolu’dan Yükselen Kadın Ödülü”ne layık görüldü. Dünya Gazetesi tarafından verilen ödülde, şirketlerin 2020 yılında faaliyet gösterdikleri kente sağladığı faydalar dikkate alındı. Pandeminin zorlu koşullarına rağmen 2020 yılında da istikrarlı büyümelerini sürdürerek Elazığ’a ve ülke ekonomisine katkı sunduklarını söyleyen Prof. Dr. Yasemin Açık, “Doğup büyüdüğüm topraklara yatırım yapmaya devam edeceğim” dedi.

Başkan Gülyüz’den Emlakçılara Uyarı

El-Aziz Emlakçılar Derneği (ELZEM-DER) Başkanı Nuri Gülyüz, emlakçılara uyarılarda bulunarak “Değerli esnaflarımızın emlakçılık yapmaları için mutlaka eksik evraklarını tamamlaması gerek bu konuda dernek olarak esnaflarımıza yardımcı olmaya hazırız” dedi.

Başkan Ulaş: “Kısıtlamaların Esnetilmesi Esnafı Rahatlatacak”

Elazığ Tuhafiyeciler ve Konfeksiyoncular Esnaf Odası Başkanı Mitat Ulaş, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarıyla pandemi kısıtlamalarının esnetilmesi esnafı rahatlatacağını ifade etti. Vatandaşların maske, mesafe ve hijyen kurallarına bu süreçte çok dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Başkan Ulaş; “Dün akşam tüm esnaflarımız Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarını dört gözle bekliyordu. Cumhurbaşkanımız çok şükür esnafımıza ve vatandaşlarımıza müjdeyi verdi”.

İpek Yolu Gençlik Merkezi, Faaliyetlerine Başladı

Geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle açılışı gerçekleştirilen Türkiye’nin tek, Avrupa’nın ise en büyük İpekyolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Merkezi faaliyetlerine start verdi.

Elazığ'da yeni normalleşme süreciyle çaylar yeniden demlendi

Ülke genelinde olduğu gibi deprem bölgesi Elazığ'da da yeni kararların ardından kentte çok sayıda bulunan çay ocakları da kapılarını sabahın erken saatlerinde açtı, çaylar demlenip servisler başladı.

Elazığ'da 65 yaş üstünün sabah namazı mutluluğu

Koronavirüs (Covid-19) kısıtlamalarının esnetildiği Elazığ'da 65 yaş ve üstü vatandaşlar , uzun bir aranın ardından ilk defa camilerde sabah namazı kılabilmenin mutluluğunu yaşadı.

Bükardi Belediye Başkanı Açmaz son yolculuğuna uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Elazığ'ın Bükardi Belde Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz son yolculuğuna uğurlandı.

Bukardi Belde Belediye Başkanı Açmaz hayatını kaybetti

Elazığ'ın Bukardi Belde Belediye Başkanı Hüseyin Açmaz, kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Küçük Taha, tedavisini üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğum gününü kutladı

Elazığ'da beyin tümörü nedeniyle tedavi gören 7 yaşındaki Taha Sis, masraflarını üstlenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 67. yaş gününü çektiği video ile kutladı.

Bakan Yardımcısı Ersoy ve Jandarma Genel Komutanı Çetin Elazığ'da

Elazığ'a gelen İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, kurumları ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Elazığ'dan 'Kardeşlerin Isınır, Dünya Isınır'' projesine destek

Elazığ'da ''Kardeşlerin Isınır, Dünya Isınır'' projesi kapsamında toplanan kışlık kıyafetler, İdlib'e gönderildi.

FKA ile Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Arkeoloji Derneği arasında protokol imzalandı

Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) ile Yukarı Fırat Kültür Sanat ve Arkeoloji Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Elazığ'da 'En İyi Narkotik Polisi Anne' projesi

Elazığ'da 'En iyi Narkotik Polisi Anne' projesi jandarma ekipleri tarafından vatandaşlara anlatıldı.

Başkan Şerifoğulları: 'Elazığ'ın ilk dijital kütüphanesini kuruyoruz'

Elazığ'ın ilk dijital kütüphanesini kuracaklarını belirten Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Gelişen teknolojiye ayak uydurabilmek için kendimizi sürekli yeniliyoruz. Gençlerin donanımına katkı sunmak için günün teknolojisine uygun seçeneklerin hayata geçirilmesi gerekiyor' dedi.

Arıcılar Birliği Başkanı Canbay, 'Arıcılığın resmi meslek statüsü kazanması tüm üreticileri sevindirdi'

Türkiye Arı Yetiştiricileri Merkez Birliği'nin girişimleri ile arıcılığa meslek statüsü kazandırıldığını belirten Elazığ Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Fırat Canbay, 'Arıcılığın geleceğini korumak ve arıcılık mesleğinin prestijini yükseltmek adına olumlu bir gelişme olarak görmekteyiz. Tüm üreticilerimiz sevinçle karşıladı' dedi.

Başkan Şerifoğulları, 'Modern bir şehir inşa hedefiyle çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz'

Birçok mega çalışmalar devam ederken şehre iki kent meydanı kazandıracaklarını belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, 'Her alanda gelişmiş modern bir şehir inşa hedefiyle, daha kaliteli yaşanabilir bir Elazığ için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz' dedi.

Toplam 5342 haber.