Gündem

Gündem Haberleri

Prof. Dr. Yasemin Açık Üst Üste Dördüncü Kez “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” Arasında

Seza Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Yasemin Açık, Fortune Türkiye tarafından bu yıl 11’incisi hazırlanan “Türkiye’nin En Güçlü 50 İş Kadını” listesinde yer aldı. Üst üste dördüncü kez listeye giren Prof. Dr. Açık’ın, Doğu Anadolu Bölgesi’nde yatırım yapan önemli iş insanlarından biri olduğu vurgulanırken, kadınların iş hayatında daha aktif olması ve kadın girişimci sayısının artması için sivil toplum alanında yaptığı çalışmalara da dikkat çekildi.

İHH KARAKOÇAN ŞUBESİ AÇILDI

Yaklaşık 30 yıldır mazlumlara el uzatan İnsani Yardım Vakfı İHH’nın Karakoçan Şubesi açıldı. 123 ülkede faaliyetlerini yürüten İHH’nın Karakoçan’da hayırlı hizmetlere imza atacağı ve yardıma muhtaç kişilere el uzatacağı ifade edildi.

KURSDER YÖNETİM ORGANLARINI BELİRLEDİ!

İlimiz de bu yıl kurulan Özel Öğretim Kursları ve Muhtelif kursları geliştirme derneği KURSDER, yeni yönetim listesini belirledi.

Liseliler üretti, 65 yaş üstüne ücretsiz dağıtıldı

Elazığ'da liselilerin ürettikleri el dezenfektanı ve temizlik ürünlerinden oluşan malzemeler, geçici barınma merkezinde kalan 65 yaş ve üstü ailelere ücretsiz dağıtıldı.

Elazığ TSO bünyesinde Türk Patent Kurumu Birimi Açıldı

Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2020 yılında Elazığ TSO bünyesinde açılması girişimleri başlatılan Türk Patent Kurumu Bürosu, Türk Patent ve Marka Kurumu Yönetim Kurulu tarafından onaylandı. Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, “İşletmelerin sınai mülkiyet ihtiyaçları ve marka bilincinin oluşturulmasında yerinde hizmet ve coğrafi işaretli ürünlerin tesciline yönelik kurumsal kapasiteleri güçlendirme hedefimize önemli katkılar sağlayacak bir çalışma olmuştur” dedi.

Ramazan’da 'paket servisi' sahura kadar devam etsin

Elazığ TSO Yönetim Kurulu Başkanı Asilhan Arslan, "Ramazan’da lokanta, restoran, pastane ve tatlıcı gibi işyerleri paket servislerini, sahuru da kapsayacak şekilde sürdürürlerse işletmelerimize ve istihdama katkısı olacaktır. İlgili sektörlerdeki Meslek Komitelerimizin ve Üyelerimizin bu talebinin İl Hıfzıssıhha Kurulumuz tarafından değerlendirilmesi, Ramazan’da sahur vakti paket servisi ile bereketlenecektir" ifadelerini kullandı.

Elazığ'da referanduma gidilen köyden 'evet' çıktı

Elazığ'da mahalle olmak için referanduma giden Yemişlik köyü sakinlerinden 251'i evet, 6'sı ise hayır oyu kullandı.

Elazığ'da bir köy mahalle olmak için referanduma gitti

Elazığ'a 4 kilometre uzaklıktaki 790 seçmeni olan bir köy, mahalle olmak için referanduma gitti.

Yarım asırlık evlerden yeni konutlara Elazığ'da dönüşüm sürüyor

21 bin konutun 13 binini vatandaşlara teslim ettiklerini belirten Vali Erkaya Yırık, 'Bundan sonraki süreçte kalan 8 binini inşallah Haziran ayı itibariyle biteceğini öngörüyoruz. Devletimiz her zaman vatandaşını mağdur etmeden hizmetlerinde bulunuyor' dedi.

Medeniyetler beşiği Harput, kısıtlama ile tekrar boş kaldı

Elazığ'ın UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde yer alan 4 bin yıllık geçmişe sahip medeniyetler beşiği Harput Mahallesi, en çok ziyaretçi aldığı bahar da sokağa çıkma kısıtlamasıyla sessizliğe büründü. İlkbahar renkleriyle huzur veren tarihi mahalle drone ile görüntülendi.

Elazığ'da kısıtlama sessizliği

Koronavirüs (Covid-19) risk tablosunda 58 il ile birlikte kırmızı kategoride yer alan Elazığ'da hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

15 aydır kapalı olan cami, cuma namazıyla açıldı, duygulu anlar yaşandı

Elazığ'da 24 Ocak 2020 tarihinde meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremde hasar aldığı gerekçesiyle tedbir amaçlı kapatılan İzzetpaşa Camisi, yapılan son inceleme sonrası bugün cuma namazıyla birlikte ibadete açıldı. Pandemi tedbirleri çerçevesinde camiyi dolduran vatandaşlar duygulu anlar yaşadı.

Başkan Şerifoğulları,' Şehrimize yakışır önemli yatırımları hayata geçirmeye devam ediyoruz'

Elazığ'da yapımı süren projeleri yerinde inceleyen Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Şehrimize yakışır önemli yatırımları bir bir hayata geçirmeye devam ediyoruz dedi.

Elazığ'da vatandaşın protokolle diyaloğu herkese kahkaha attırdı

Elazığ'da trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması amacıyla 'Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın' kampanyası kapsamında yaya geçitleri kırmızı renge boyandı. Programda bir vatandaşın Vali Erkaya Yırık ve Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları ile arasında yaşanan diyalog çevredekileri güldürdü.

Erzincanlı gençler, Elazığ'ı gezdi

Biz Anadolu'yuz Projesi kapsamında Erzincanlı gençler, Elazığ'da misafir edildi.

İnekler için manikür pedikür zamanı

Elazığ'da büyükbaş hayvanların tırnak kesim ve bakımları, özel olarak hazırlanan seyyar araçla veteriner hekim tarafından köy köy gezilerek yapılıyor.

Berat Kandili'nde eller semaya açıldı

Elazığ'da Berat Kandili nedeniyle pandemi tedbirleri kapsamında camileri gelen vatandaşlar dualarla geceyi idrak etti.

Elazığ Valisi Erkaya YIRIK' ın Berat Kandili Mesajı

Elazığ Valisi Erkaya YIRIK, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş “Berat Kandili” Dolayısıyla Bir Mesaj Yayımladı

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin GÖKTAŞ, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Toplam 5342 haber.