Elazığ'da bir işletme herkes kebap yiyebilsin diye yıllardır fiyat artışı yapmıyor. Enflasyona ve fırsatçılara meydan okuyan işletme, vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
Türk mutfağının tarihi ve kültürel mirasını tanıtmak amacıyla Elazığ'ın 4 bin yıllık Harput Mahallesi'nde düzenlenen Türk Mutfağı Haftası programında yöresel yemekler tanıtılarak, vatandaşlara ikram edildi.
Elazığ'da gönüllü faaliyetler yapan Rızaiye Gönül Elçileri Derneği bünyesindeki gönüllü kadınlar, Ramazan ayında evlerinde yemek yapamayan yaşlı, yardıma muhtaç ve kimsesizlere hazırladıkları yemekleri ulaştırıyor.
Ara tatil boyunca ebeveynlerin çocuklarla birlikte ortak karar alması gerektiğini vurgulayan uzman psikolog Çağla Yılmaz, ''Her çocuk kendine özel, özgü davranış, yetenek ve karakterle dünyaya gelir. Çocuklarımızı var olan yemeklerini görmezden gelerek sadece kendi istediğimiz başarı noktasında zorlamak ve beklenti içerisinde olmak çocuklara haksızlık olacaktır' dedi.
Cumhuriyet'in 100. yılında Elazığ'ın 100 yemeğinin tanıtımı ve tadımı yapılarak, Eskimeyen Elazığ Yemekleri ve Deprem Yaralarının Gastronomi ile Sarılması Projesi ve Çalıştayı hayata geçirildi.
Eskimeyen Elazığ Yemekleri ve Deprem Yaralarının Gastronomi ile Sarılması Projesi ve Çalıştayı ile Elazığ'ın yemekleri dünyaya tanıtıldı.
Sokak hayvanları için yaptıkları çalışmalarıyla vatandaşların takdirini toplayan Elazığ Belediyesi, bir projeyi daha hayata geçirerek Geçici Hayvan Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezinde yaşayan hayvanlar için topladığı artık yemekleri ve bayat ekmekleri kullanarak gıda mühendisleri eşliğinde mama üretimi gerçekleştiriyor.
Unutulmaya yüz tutmuş yöresel yemekler arasında gösterilen tel kebabı tarihi mahalle Harput'ta gelecek kuşaklara aktarılmaya çalışılıyor.
Elazığ Belediyesi ekipleri, 6 Şubatta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından depremzede vatandaşların yaralarını sarmaya devam ederken, bin 200 kişilik iftar yemekleri komşu şehir Malatya'da vatandaşlara ikram ediliyor.
Elazığ'da, Ramazan ayında yöresel yemeklerin yanı sıra saç tava da iftar sofralarının vazgeçilmezi haline geldi.
Elazığ Belediyesi ekipleri, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından depremzede vatandaşların yaralarını sarmaya devam ederken, dev kazanlarda pişirilen bin 200 kişilik iftar yemekleri komşu şehir Malatya'da vatandaşlara ikram ediliyor.
Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası evlerini terk etmek zorunda kalan yaklaşık bin 700 civarı afetzede Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı yurtlarda kalıyor. Burada yemekler 3 öğün depremzedeler için kaynıyor.
Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için her ayın 23'ünde yöresel yemek, kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği gerçekleştirilecek. Türkiye'de ilk kez Elazığ'da hayata geçirilen etkinliğin adresi Sare Ana Kız Öğrenci Yurduydu. Üniversite öğrencileri, Elazığ'a ait yöresel yemekleri yedikten sonra halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği ile unutulmaz bir gün yaşadı.
Elazığ Belediyesi her gün 2 bin 300 kişilik 3 çeşit sıcak yemek ve tatlı hazırlayarak vatandaşların evlerine teslim ediyor.
Elazığ'da Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde bulunan yurtlarda kalan öğrenciler için her ayın 23'ünde yöresel yemek, kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği gerçekleştirilecek. Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen etkinliğin ilki dün Harput Kız Öğrenci Yurdunda gerçekleştirildi. Üniversite öğrencileri, Elazığ'a ait yöresel yemekleri yedikten sonra kürsü başı, halk oyunları ve mahalli müzik etkinliği ile unutulmaz bir gün yaşadı.
Kent genelinde bayat ekmek ve artık yemekleri toplayarak kendi üretim tesislerinde hayvanlar için yiyeceğe dönüştüren Elazığ Belediyesi, günlük 50 kilo mama üretimi gerçekleştiriyor.
Elazığ'da 11 yıl önce devlet desteği alarak ev yemekleri yapmaya başlayan kadın girişimci, arkadaşlarının tavsiyesi üzerine kına, düğün, sünnet, konser, doğum günü ve açılış organizasyonları üzerine bir işletme açtı. Aile ekonomisine büyük katkı sağlayan girişimci, şimdilerde ise 20 kişiye istihdam sağlıyor.
Elazığ Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası tarafından yerel esnafın kalkınması için kampanya başlattı. Lokantacılar ve Tatlıcılar Esnaf Odası, “İftarınız iftarımız olsun, bu bayram esnafın olsun” sloganıyla başlattığı kampanya ile vatandaşların iftar yemeklerini paket servisle yerel esnaftan alması teşvik edilecek. Kampanya ile pandemi sürecinde zor günler geçiren lokantacı esnafına destek olunacak.
Fırat Kalkınma Ajansının Yukarı Fırat Havzası Turizm Geliştirme ve Markalaştırma Sonuç Odaklı Programı kapsamında gerçekleştirdiği tanıtım ve turizm faaliyetleri doğrultusunda düzenlenen “Fırat Turu” programında Gezgin ve Seyahat Yazarları TRB1 Bölgemizin (Bingöl, Elazığ, Malatya, Tunceli) tarihi ve turistik mekanları ile yöresel lezzetlerini tanıttılar.
Kendi alanlarında uzman ve dünyaca tanınmış lezzet uzmanı gurmeler, Elazığ Belediyesi öncülüğünde bir araya gelerek, Elazığ mutfağının lezzetlerini tattı.
İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şube Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Yürekli Annelerin Yöresel Yemek ve Tatlı Yarışması’ gerçekleşti. Anneler bu kez leziz yemeklerini görücüye çıkardı.
Ramazan ayında oruç tutan vatandaşların iftar ve sahur yemeklerinde ağır ve yağlı gıdalardan kaçınması gerekiyor. Yemekleri uzun vadeye yaymak hazmın kolaylaşması açısından önemli. Özellikle sahurda karbonhidrat içeren gıdaların tüketilmesi, acıkma hissini arttırıyor.Ayrıca yemek yenilebilecek sürede bol sıvı tüketin.
Elazığ Belediyesi bugüne kadar ki en anlamlı iftar yemeklerinden birine ev sahipliği yaptı.
CHP Adana Milletvekili Ali Demirçalı, Elazığ'da yapılan taşıma ihaleleri ve verilen yemekler ile atamaları meclise taşıdı.