Eğitim

Eğitim Haberleri

Elazığ'da eğitim kursu

Elazığ İl Müftülüğü tarafından 6 ay süreli açılan Talim ve Tashih-İ Huruf hafızlığı muhafaza kursunun birinci etabı tamamlandı.

FÜ'ye yeni bir sosyal alan

Fırat Üniversitesi (FÜ) tarafından kampüs alanı içerisine yeni bir sosyal alan kazandırıldı.

Suçüstü yapılan kablo hırsızı gözaltında

Elazığ'da atıl durumdaki bir binanın internet ve elektrik kablolarını kestiği sırada suçüstü yapılan şüpheli, gözaltına alındı.

İyi ki Varsın Eren filmi

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde öğrenciler, şehit Eren Bülbül'ün doğum günü olan 1 Ocak tarihinde tüm Türkiye'de ve dünyada vizyona giren 'Kesişme İyi ki Varsın Eren' filmini izledi.

İlçelere kitap desteği devam ediyor

Son yılların en güzel sosyal sorumluluk projelerine imza atan Elazığ'ın Yazıkonak Belde Belediye Başkanı Hatif Çadırcı Bingöl Sancak ve Elazığ Karakoçan'daki okulları unutmadı.

Kütüphane hizmete açıldı

Elazığ'da depremzedelerin kaldığı geçici konaklama merkezindeki çocuklar için yapılan kütüphane hizmete açıldı.

Dünyanın en etkili bilim insanları

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, dünyanın en etkili bilim insanları listesine giren akademisyenlere teşekkür belgesi verdi.

Başkan Arslan: Fırat Teknokent

Fırat Teknokent'in işletmelere Ar-Ge ve inovasyon alanında çok önemli fırsatlar sunduğunu belirten Elazığ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Asilhan Arslan, Şehrin güçlü yönü olarak öne çıktığını ve değer ürettiğini ifade etti.

İslam'da aile ve kadın semineri

Elazığ'ın Karakoçan İlçe Kaymakamlığı Aile Destek Merkezindeki bayan kursiyerlere 'İslam'da aile ve kadın' konulu seminer verildi.

Öğrenciler Fırat Üniversitesini gezdi

Fırat Üniversitesi'ni gezen lise öğrencileri, öğretim üyelerinden çeşitli bilgiler aldı.

Üniversiti öğrencilerine seminer

Elazığ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından üniversite öğrencilerine yönelik 'evlilik öncesi eğitim' konulu seminer verildi.

TTKD 'den kütüphane desteği

Türk Kadınlar Konseyi Derneği (TTKD) Elazığ Şubesi tarafından, öğrencilerin faydalanması için 60. Yıl Akçakiraz İlköğretim Okuluna kütüphane yapıldı.

'Elektronik devre kartı'

İpek Yolu mühendislerinin tasarlayıp ürettiği ve birçok alanda kullanılması planlanan İpek Yolu elektronik geliştirme kartının AR-GE çalışmaları tamamlandı. Otonom araçlar, akıllı evler, akıllı şehirler, akıllı tarım uygulamaları, nesnelerin interneti ve programlama gibi birçok yazılım teknolojilerinin geliştirilebileceği bu kart, yerli imkanlarla ve İpek Yolu markasıyla Elazığ'da üretildi.

Fırat Üniversitesi rektörü Göktaş

Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş yabancı uyruklu öğrencilerle bir araya geldi.

Rukiye öğretmenin çocukluk hayali

Elazığ'da yaşayan doğuştan görme engelli Rukiye Uğur, çocukluk hayali olan öğretmenliği yapmak için tüm zorluklara göğüs gererek engelleri aştı. Türkçe öğretmenliği bölümünü kazanıp atanan Uğur, şimdilerde bilgilerini öğrencilerine aktarmanın mutluluğunu yaşıyor.

Öğrencilerine yönelik yangın eğitimi

Elazığ Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri tarafından Fırat Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü öğrencilerine yönelik yangın eğitimi ve tatbikatı gerçekleştirildi.

Adalet Mesleki Eğitim Merkezi açıldı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in telekonferans katılımıyla Elazığ'da Adalet Mesleki Eğitim Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi.

'Mesleki Kariyer Planlama'

Elazığ Fırat Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi tarafından 'Mesleki Kariyer Planlama' programı gerçekleştirildi.

İzmir'den depremi yaşayan Elazığ'a okul

İzmir Büyükşehir Belediyesinin Elazığ'da yaptıracağı okul için protokol imzalandı.

Toplam 1317 haber.