Eğitim

Eğitim Haberleri

Elazığ takımından Teknofest'te önemli başarı: Yüksek irtifa kategorisinde Türkiye üçüncülüğü elde ettiler

Tasarladıkları roket ile Teknofest'e katılan Elazığ ekibi Gökruh-Troket takımı, yüksek irtifa kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü elde ederek önemli bir başarıya imza attı.

Elazığ Gençlik Merkezi TEKNOFEST'te finalde

Elazığ Gençlik Merkezi 5 projesi ile TEKNOFEST'te finale kaldı.

Elazığ'da 9 bin 100 kişilik yurtlarda 8 bin 500 kişi barınıyor

Elazığ Valisi Erkaya Yırık, 9 bin 100 kişilik yurtlarda 8 bin 500 kişinin barındığını belirterek yurda ihtiyaç olmadığını memnuniyetle ifade ettiklerini söyledi.

Başkan Şerifoğulları'ndan üniversite öğrencilerine destek

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, yurt ve konaklama ile ilgili mağduriyet yaşayan üniversite öğrencilerinin her zaman yanlarında olduklarını söyledi.

Başkan Şerifoğulları'nın destek verdiği öğrenciler finalde

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın Genç Beyinler Bilimle Buluşuyor Projesi kapsamında destek verdiği Fırat Üniversitesi öğrencileri, dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST'te finale kaldı.

Fırat Üniversitesi ISIF 21'de yerini aldı

Fırat Üniversitesi, dünyanın farklı coğrafyalarından buluşçu, araştırmacı ve yenilikçileri bir araya getiren İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda (ISIF) yerini aldı.

Elazığ'da akıllı ulaşım dönemi başladı

Elazığ'da, Kioks cihazları, akıllı duraklar ve akıllı ulaşım sihirbazı ile yolculara kolaylık kazandırıldı.

Artırılmış gerçeklik GoArt Metaverse uygulaması Teknofest'te sergilenecek

Türkiye'nin önde gelen yazılım firmalarından Roof Stacks'ın artırılmış gerçeklik GoArt Metaverse uygulaması Teknofest'te sergilenecek.

Çobanlık yaparken hukuk fakültesini kazandı, şimdi savcılık sınavına hazırlanıyor

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde çobanlık yaparken hazırlandığı üniversite sınavlarında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazanan Adem Aydın, bölümden mezun oldu. Elazığ'da bir hukuk bürosunda stajyer avukatlık yapan Aydın, şimdi de savcı olmak için sınavlara hazırlanıyor.

Türkiye'nin en genç Belediye Başkanı Şerifoğulları, şehre değer katan projelerine yenisini ekledi

Türkiye'nin en genç belediye başkanı olan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, seçimden önce söz verdiği projeleri bir bir hayata geçiriyor. Başkan Şerifoğulları, son bir ay içerisinde Kent-Köy ve Cam Seyir Terası'nın ardından Mehmet Akif Ersoy Dijital Kütüphanesi'nin de açılışını gerçekleştirdi.

EBEGEM'de yeni dönem kursları için kayıtlar başladı

Elazığ Belediyesi, Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM) bünyesinde açtığı farklı kurslarla vatandaşların gelişimlerine katkı sağlamaya devam ediyor.

Elazığ'da İlköğretim Haftası etkinliği

Elazığ'da İlköğretim Haftası, düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

FÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, yılın en iyi rektörü seçildi

Elazığ Fırat Üniversitesi (FÜ) Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, 'Avrupa Ödülleri' töreninde yılın en iyi rektörü seçildi.

Türkiye'de bir ilk: Öksürük sesinden kişinin korona olup olmadığı anlaşılacak

Fırat Üniversitesi (FÜ) Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zülfü Genç öncülüğünde, Türkiye'de ilk defa yapay zeka tabanlı 'ses ve öksürük' ile korona virüs başta olmak üzere bir çok hastalığın teşhisi ile ilgili yazılım geliştirildi. 3 bin veri ile ses ve öksürük kayıtlarına göre kişinin korona virüs olup olmadığını saptadıklarını belirten Doç. Dr. Genç, başarı oranının ise yüzde 60 ila 80 arasında olduğunu kaydetti.

Teknofest'te Elazığ takımı Gökruh-Troket'ten önemli atış

Tasarladıkları roket ile Teknofest'e katılan Elazığ ekibi Gökruh-Troket takımı yarışmanın ilk gününde başarılı bir atış gerçekleştirdi.

Elazığ İl Jandarma Komutanı Yıldız, minik öğrencilerin heyecanına ortak oldu

Pandemi nedeni ile uzun bir süre ara verilen yüz yüze eğitimin bugün başlaması ile birlikte Elazığ'da İl Jandarma Komutanı Albay Ali

25 yıllık fedakar eğitimci, tatil gününde öğrencileri için kolları sıvadı

Elazığ'ın Akçakiraz beldesinde 25 yıllık eğitimci Ahmet Erol, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde tatil olmasına rağmen öğrencileri için okulu hazırlamaya devam etti. Erol, uzun bir aradan sonra öğrencileri ile buluşacağı heyecanını şimdiden yaşadığını söyledi.

Elazığ İl Özel İdaresi'nden Drone ve Roket Takımına tam destek

Elazığ İl Özel İdaresi, İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde faaliyet gösteren Drone ve Roket Takımına destek verdi.

FÜ ile İl Özel İdaresi arasında protokol imzalandı

Elazığ'da Fırat Üniversitesi (FÜ) ile İl Özel İdaresi arasında mesleki eğitim işbirliği protokolü imzalandı.

Toplam 1304 haber.