Yaşam

Yaşam Haberleri

Heykel sanatçısı katı endüstriyel malzemelerden dev ejderha heykeli yaptı

Elazığ'da heykel sanatçısı ve Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bilimleri Öğretim görevlisi Rüçhan Keçeci, hurda parçalarından, tarihi Harput Mahallesi'ndeki ejderha taşından esinlenerek yarım ton ağırlığında ejderha heykeli yaptı.

Şarampole yuvarlanan aracı 15 kişi 30 metreden halatla çekti

Elazığ'da meydana gelen trafik kazasında hafif ticari araç, şarampole yuvarlandı. Maddi hasarla atlatılan kazada devrilen aracı köy sakinleri halat yardımıyla anayola çıkardı.

Elazığ polisinden 'Narko-rehber' çalışması

Elazığ'da polis ekipleri, üniversitede görevli akademisyen, personel ve öğrencilere yönelik 'Narko-rehber' eğitimi gerçekleştirdi.

Yağmur sonrası gökkuşağı şöleni

Elazığ'da yağmur sonrası ortaya çıkan gökkuşağı görsel şölen oluşturdu.

İçinde yaşadığı ve iş yeri olduğu barakası yandı, 75 yaşında zor durumda kaldı

Elazığ'da 75 yaşındaki 4 çocuk babası Yusuf Aygün, 22 yıldır anayol kenarında çay satarak geçimini sağlıyor. Bir zamanlar durumu çok iyi olan Aygün, hem barındığı hem de iş yeri olan barakanın yanması sonucu zor günler geçirmeye başladı. Çocuklarının yanına da sığınamayan Aygün, konteynerinin 3 ay sonra elinden alınacak olması nedeni ile kara kara ne yapacağını düşünüyor.

Meteorolojiden Elazığ için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

İHA'nın haberi ses getirdi: Barakada yaşayan ailenin yardımına Elazığ Belediyesi yetişti

Elazığ'da evlerinin bir kısmı yangında zarar gördüğü ve depremde hasar aldığı için barakada yaşamaya başlayan ailenin yardımına Elazığ Belediyesi koştu. Ekipler, zarar gören evin yenilenmesi için çalışmalara başladı.

Elazığ'da 'Hayata İyilik Kat' projesi sürüyor

Elazığ'da devam eden 'Hayata İyilik Kat' projesi çerçevesinde öğrenciler İl Emniyet Müdürlüğü'nü ziyaret ederek birimleri gezdi.

Meteorolojiden 5 il için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Tunceli, Bingöl, Malatya ve Adıyaman için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Elazığ'da zabıta ekipleri, gıda denetimlerini sürdürüyor

Elazığ Belediyesine bağlı Zabıta Müdürlüğü personeli il genelinde faaliyet gösteren fırınlarda hijyen, ekmek gramajı ve fiyat tarifesi denetimi gerçekleştirdi.

Elazığ gastronomisine 'engel' yok

Elazığ'da düzenlenen pasta yarışmasında engelli ve depremzede çocuklar doyasıya eğlendi. Tüm katılanların birinci seçildiği anlamlı yarışmada, çocuklar ödüllendirildi.

UMKE'den deprem ve yangın tatbikatı

Elazığ'da deprem bilinci oluşturmak için il genelinde tatbikatlar gerçekleştiren Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE), bu kez kendileri için deprem ve yangın tatbikatı yaptı.

Keban'da Trabzon Hurması hasadı yapıldı

Elazığ'ın Keban ilçesinde Trabzon Hurması Hasat Etkinliği yapıldı.

Filistin için bağışlar devam ediyor

Diyanet İşleri Başkanlığı ile Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Özgür Filistin'in Yanındayız sloganıyla başlatılan Filistin'e yardım kampanyasına her kesimden destek geliyor.

Elazığ'da sağanak yağış etkili oldu

Elazığ'da sağanak yağış etkili olurken, Meteoroloji vatandaşları sel, su baskını ve ulaşımda oluşabilecek aksamalara karşı uyardı.

Eşi terk etti, kumasının çocuklarına sahip çıktı, barakada yaşama tutunmaya çalışıyor

Elazığ'da evlerinin bir kısmı yangında zarar gören ve aynı zamanda depremde hasar aldığı için içeri girmekten korkan Songül Erdemci, 2'si kumasından olan 6 çocukla, tarlaya kendi imkanlarıyla kurdukları barakada yaşam mücadelesi veriyor. Eşinin birkaç ayda bir uğrayıp çocukları gördüğünü belirten acılı anne, tüm zorluklara rağmen hayata tutunmaya çalışıyor.

Fırat Üniversitesinde 3 Aralık Dünya Engelliler günü sergisi

Fırat Üniversitesinde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla el işi sergisi açıldı.

Meteorolojiden Elazığ için kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ için kuvvetli yağış uyarısında bulundu.

Elazığ'da 4 katlı bina tek dokunuşla yıkıldı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen iller arasında bulunan Elazığ'da ağır hasarlı 4 katlı bina, iş makinesinin dokunuşuyla yerle bir oldu.

Toplam 3436 haber.