Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ'dan Kahramanmaraş'a kadın dayanışması

Elazığ'da kadının halinden kadınlar anlar sloganı ile hazırlanan hijyen paketleri, Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen kadınlara ulaştırıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımları sürüyor

Kahramanmaraş'ta merkezli meydana gelen depremlerin ardından 5 bin 787 binanın ağır hasarlı tespit edildiği Elazığ'da yıkımlar aralıksız sürüyor.

Elazığ Belediyesi depremzede kadınları yalnız bırakmadı

Elazığ'da Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde depremzede kadınları yalnız bırakmadı.

Elazığ'da biyolojik atık su arıtma tesisi için ilk kazma vuruldu

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin 2053 yılına kadar atık su problemini ortadan kaldıracak ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa çalışmaları başladı.

Elazığ polisi depremzede kadınların gününü kutladı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, depremden etkilenerek kente gelen kadınların günlerini kutladı.

Depremde TOKİ farkı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Elazığ'da binlerce binanın hasar alması sonrası açıklamalarda bulunan İnşaat Mühendisleri Odası Elazığ temsilcisi Hıdır Kaya, kentte bulunan eski yapılarda insanların korkarak oturduğunu, fakat TOKİ'de kalanların hiçbir çekince duymadan evlerinde güvenle oturduğunu söyledi.

Operatör ve polisin bayrak hassasiyeti

Elazığ'da yıkımı süren ağır hasarlı binadaki Türk bayrağı, operatör tarafından yıkım makası ile binadan indirildi. Aşağıda bekleyen polis ise bayrağı alıp katlayarak muhafaza altına aldı.

Jandarma ekipleri depremzede kadınları unutmadı

Elazığ'da jandarma ekipleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çerçevesinde depremzede kadınların gününü kutladı.

Depremzedelere yönelik psikososyal destek sürüyor

Asrın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş depreminin ardından Malatya'dan Elazığ ve Baskil ilçesine gelen depremzedelere yönelik psikososyal destek hizmeti sürüyor.

Depremzede çocuklar polislerle doyasıya eğlendi

Elazığ'da KYK yurdunda konaklayan depremzede çocuklar, polis ekipleri tarafından kurulan trafik parkurunda doyasıya eğlendi.

Karakoçan'da ağır hasarlı bina sayısı 40'a yükseldi

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde hasarlı binaların kontrolü sürüyor. Bu çerçevede şimdiye kadar yapılan incelemelerde 40 binanın ağır hasarlı olduğu belirlendi.

Elazığ'da misafir edilen depremzede çocuklara oyuncak hediyesi

Kahramanmaraş ve Hatay merkezli gerçekleşen depremlerin ardından Elazığ'da misafir edilen depremzede çocuklara oyuncak hediye edildi.

Çocuk oyun çadırı depremzede çocukların neşe kaynağı oldu

Elazığ Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'a kurulan çocuk oyun çadırında çocuklar, oyunlar oynayarak deprem de yaşadıkları travmayı atlatıyor.

Önceleri taleplere yetişemezdi, şimdi mesleğinin son temsilci oldu

Elazığ'da dedesi ile babasından öğrendiği sobacılık mesleğini sürdüren ve zamanında taleplere yetişemeyen Ahmet Gençtoy, şimdilerde mesleğinin son temsilcisi olarak teknolojiye rağmen ayakta durmaya çalışıyor.

Kovancılar'dan Malatya'da konteyner kent kurulumuna destek

Elazığ'ın Kovancılar İlçe Kaymakamlığı ve belediyesi tarafından konteyner kent kurulumuna destek için deprem bölgesinde görevlendirmek üzere 5 iş makinesi,1 hizmet aracı ve 7 personel gönderildi.

Elazığ'da ağır hasarlı bina sayısı 4 bin 636 oldu

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından başlatılan hasar tespit çalışmalarında Elazığ'da şimdiye kadar 21 bin 144 bina incelendi. İncelemede 55 binanın acil yıkılacak, 4 bin 636 binanın ise ağır hasarlı olduğu kaydedildi.

Pisa Kulesi'nden daha eğik olan 870 yıllık tarihi Eğri Minare, 3 büyük depremde de ayakta kaldı

Pisa Kulesi'nden daha eğik olduğu tescillenen 870 yıllık tarihi Eğri Minare, 3 büyük depremde de ayakta kalmayı başardı. Minarede kullanılan Horasan harcının ve esneme katsayısının yıkılmaları engellediğini belirten Prof. Dr. İsmail Aytaç, aynı zamanda Harput'un doğal kütle üzerinde olmasından dolayı yapının tek başına değil bir bütün olarak hareket ettiğini söyledi.

Depremzede itfaiyeciler ailelerini bırakıp yardımı koştu

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremde, depremzede olmalarına rağmen ailesini ve çocuklarını bırakarak Malatya'ya yardıma koşan Elazığ İtfaiyesi personelleri o anları anlattı.

Şehit Osman Erbaş'ın ismi Elazığ'da yeni yapılan bir liseye verildi

Şehit Korgeneral Osman Erbaş'ın ismi, Güneykent Mahallesi'nde yapılan bir liseye verildi.

Toplam 3443 haber.