Yaşam

Yaşam Haberleri

Meteorolojiden Elazığ'a sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ'da ayın 15'ine kadar sağanak yağış beklendiğini açıklayarak, vatandaşları olumsuzluklara karşı uyardı.

Depremin dağıttığı hayatlar: Enkazda bulamadığı oğlunu arıyor

İşi için Elazığ'dan Malatya'ya giden ve bir ev tutana kadar arkadaşında misafir olarak kalan Serap Gül ve oğlu, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlere burada yakalandı. Kaldıkları binanın çökmesi sonucu anne Gül enkazdan 9 saat sonra çıkartılırken oğlu Mustafa Eren Suvay'dan ise bu güne kadar hiçbir haber alınmadı. Acılı anne, oğlunun bir an önce bulunmasını istiyor.

Deprem sonrası vatandaşlar bungalov evlere yöneldi

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki büyük depremin vurduğu Elazığ'da vatandaşlar bungalov evlere yöneldi. Metrekaresi 6 buçuk bin liradan satılan evlere talep oldukça fazla.

Karakoçan'da dağ keçileri sürü halinde görüntülendi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olan dağ keçileri, sürü halinde görüntülendi.

Depremzede çocuklara yönelik sinema saati ve parkur oyunları etkinliği

Elazığ Belediyesi tarafından Kahramanmaraş'a kurulan çocuk oyun çadırında, depremzede çocuklara yönelik etkinlikler sürüyor.

Baskil'de badem ağaçları çiçek açtı

Elazığ'ın Baskil ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı. Çiftçiler, son yıllarda Mart sonunda meydana gelen don olaylarının yaşanma ihtimali nedeni ile tedirginlik yaşamaya başladı.

Elazığ'da koyun ve kuzuların renkli buluşması

Elazığ'da baharın habercisi kuzuların anneleri ile buluşması renkli görüntüler ortaya çıkardı. O anlar dron ile görüntülendi.

Elazığ Belediyesi görevlilerinden alkışlanacak hareket

Elazığ Belediyesi görevlileri, Malatya'da devam eden enkaz çalışmalarında bulduğu ziynet eşyalarını görevlilere teslim etti. Ekiplerin davranışı takdir topladı.

Elazığ'da 164 kiloluk dev orkinosu görenler cep telefonlarına sarıldı

Ege denizinde balıkçılar tarafından yakalanan ve Elazığ'da bir balıkçıda sergilenen 164 kiloluk 1 metre 90 santimetre boyundaki dev orkinos, görenleri hayrete düşürdü. Balığı gören çevredeki vatandaşlar, cep telefonlarına sarılarak fotoğraf çekmek için sıraya girdi.

Baharla birlikte çiçek açan bademler, çiftçileri kara kara düşündürüyor

Elazığ'ın Alacakaya ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı. Çiftçiler, son yıllarda Mart sonunda meydana gelen don olaylarının yaşanma ihtimali nedeni ile tedirginlik yaşamaya başladı.

Deprem bölgesinden gelen öğrencilere kaynaşma ve uyum etkinliği

Elazığ'da, deprem bölgesinden gelen öğrencilere yönelik uyum ve kaynaştırma etkinliği düzenlendi.

Meteorolojiden 5 il için kuvvetli yağış ve lodos uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl için kuvvetli yağış ve lodos uyarısı yaptı.

Psiko-sosyal destek ekiplerinden depremzede çocuklara yönelik etkinlik

Aile ve Sosyal Hizmetler Elazığ İl Müdürlüğü psiko-sosyal destek ekipleri, depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlik gerçekleştirdi.

Sıcak havalar, kayısı üreticilerini korkutuyor

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi kayısı üreticilerini endişelendiriyor. Bu sene ağaçların tomurcuklarının çok güzel olduğunu aktaran üreticiler, kayısının erken çiçek açmasının tehlikeli olduğunu ve ileride vuracak bir don olayının verimde büyük kayıplara neden olacağını söyledi.

Elazığ'da Kuduz Hastalığı ile Mücadelede Oral Aşı Projesi çalışması

Elazığ İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Yaban Hayatında Kuduz Hastalığı ile Mücadelede Oral Aşı Projesi çerçevesinde çalışma başlatıldı.

Elazığ'dan Kahramanmaraş'a kadın dayanışması

Elazığ'da kadının halinden kadınlar anlar sloganı ile hazırlanan hijyen paketleri, Kahramanmaraş'ta depremden etkilenen kadınlara ulaştırıldı.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımları sürüyor

Kahramanmaraş'ta merkezli meydana gelen depremlerin ardından 5 bin 787 binanın ağır hasarlı tespit edildiği Elazığ'da yıkımlar aralıksız sürüyor.

Elazığ Belediyesi depremzede kadınları yalnız bırakmadı

Elazığ'da Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde depremzede kadınları yalnız bırakmadı.

Elazığ'da biyolojik atık su arıtma tesisi için ilk kazma vuruldu

Elazığ Belediyesi tarafından şehrin 2053 yılına kadar atık su problemini ortadan kaldıracak ileri biyolojik atık su arıtma tesisi inşa çalışmaları başladı.

Toplam 3439 haber.