Yaşam

Yaşam Haberleri

2 Arkadaş Kayboldu

Elazığ’da balık tutmak için baraja giren 20 Ve 26 Yaşındaki İki Arkadaş Suda Batarak Kayboldu. Kurtarmak için baraja giren ancak başarılı olamayan bir kişi ise, arkadaşlarının boğulmasına şahit oldu. Olay yerine çok sayıda ambulans, jandarma ve Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü Sualtı Grup Amirliğine bağlı dalgıçlar geldi. İki arkadaşın kaybolduğu yere giden dalgıçların arama çalışmaları sürüyor.

Son 73 Gün

Elazığ Belediyesi’nce hayata geçirilen Bosna Hersek Bulvarı Peyzaj ve Altgeçit Projesi doğrultusunda, alt geçit inşasına ilişkin çalışmalar büyük bir hızla ilerliyor. Yoğun tempoda sürdürülen çalışmalar kapsamında bir yandan da zemin sıyırma kazıları devam ediyor.

1 Tır Dolusu Un Yardımı

Kalem Eğitim Kültür ve Kardeşlik Derneği Elazığ Şubesi tarafından Suriye’ye 1 TIR un gönderildi. İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği vasıtasıyla Suriye’deki savaş mağdurlarına gönderilmek üzere yola çıkan tır, 65. yardım tırı olarak yola çıktı.

Şüpheli Çanta Paniği

Elazığ Valiliği önüne bırakılan şüpheli çanta paniğe neden oldu. Elazığ Valiliği yanındaki oturma alanına bırakılan çantayı gören vatandaşlar, durumu polise haber verdi. İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri olay yerine gelerek, çevre güvenliğini aldıktan sonra, bomba uzmanını çağırdı. Bomba imha uzmanının müdahale ettiği çantada çocuk bezi ve kıyafeti çıktı.

Güpe-gündüz Merketi Soydu

Elazığ’da güpe gündüz bir soygun olayı yaşandı. Bir kişi hijyen maskesi ile girdiği markette kasiyere silah doğrultarak kasayı soydu. Şüphelinin eşkalini belirleyen polis şahsı kısa sürede yakaladı. Şüpheli şahıs yarın adli makamlara sevk edilecek.

Minik Buket'in Dramı

Yakalandığı pankreas kanseri yüzünden 4 organı alınan ve makine yardımıyla beslenen Buket Özdemir’in hayat hikayesi, yürekleri burkuyor. Hayatı bir çift çoraba bağlı olan 27 yaşındaki Özdemir, 2 bin TL maliyeti olan lenfödem çoraplarını giymeyince, bir adım bile atamıyor.

Hazar Gölü'ne Akın Ettiler

Türkiye’de derinliği ile ilk sırada yer alan, 22 kilometre uzunluğa, 6 kilometreyi bulan genişliğe sahip ve bölgenin saklı denizi olarak adlandırılan Hazar Gölü’nün kıyıları tatilcilerin akınına uğradı.

Fırtına Uyarısı!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, Elazığ başta olmak üzere Malatya, Tunceli, Adıyaman ve Bingöl için saatte 75 kilometre hıza çıkabilecek fırtına uyarısında bulundu. Kuvvetli rüzgar sebebiyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı da uyarıda bulunan merkez, çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi ihtimaline karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istedi.

Bayramda Trafik Kazası!

Elazığ'da 3 aracın karıştığı trafik kazasında 2'si ağır 9 kişi yaralandı. 9 yaralı olay yerine gelen ambulanslarla kentteki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralılardan 2’sinin durumu ciddiyetini koruyor.

Trafik Kazaları Sürüyor!

Zübeyde Hanım Caddesi’nde iki ayrı trafik kazası meydana geldi. İki aracın çarpışması sonucu yaşanan ilk kazada 4 kişi, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu orta refüjdeki ağaca çaptığı kazada ise 1 kişi yaralandı.

Belediye Çam Fidanı Dağıttı

Elazığ Belediyesi tarafından Harput, Asri, Aksaray ve Gülmez mezarlıklarında vatandaşlara 14 bin adet çam fidanı dağıtıldı. Fidan dağıtımı, Arife günü kabir ziyaretlerini gerçekleştiren vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.

Çekmen Ebediyete Uğurlandı

Kayseri’de meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden İç İşleri Bakanlığı İller İdaresi Daire Başkanı Mehmet Murat Çekmen, memleketi Elazığ’da son yolculuğuna uğurlandı. Elazığ Valiliği önünde resmi tören düzenlenmesinin ardından İzzetpaşa Camisinde cenaze namazı kılınan Merhum Çekmen Asri mezarlıkta toprağa verildi.

Bayram Temizliği

Elazığ Belediyesi’ne bağlı temizlik ekipleri vatandaşlar tarafından yoğun olarak kullanılan alanlarda kapsamlı temizlik çalışmalarına devam ediyor. Ramazan ayı boyunca vatandaşlar tarafından dolup taşan Camii, Mescit ve Türbeler, temizlik ekiplerince bayram öncesi kapsamlı temizlik yapılarak bayrama hazırlandı.

Elazığ'da Trafik Kazası

Bayrama sayılı günler kala sürücülere yapılan tüm uyarılara rağmen trafik kazaları yaşanmaya devam ediyor. Yaşanan son kaza Elazığ-Diyarbakır yolunun 15. Kilometresi Kuyulu mevkisinde meydana geldi. Otomobil ile hafif ticari aracın çarpışması sonucu 4 kişi yaralandı.

Yolcu Otobüsü Devrildi

Konya-Diyarbakır seferini yapan ve içerisinde 40 yolcunun bulunduğu otobüs Elazığ'da bariyerlere çarparak devrildi. Bariyerler sayesinde şarampole uçmaktan kurtulan otobüste 27 kişi yaralandı.

Zabıta'dan Bayram Denetimi

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala gıda üretimi yapan işyerlerine yönelik denetimlerini artırdı. Ekipler denetimlerini özellikle vatandaşların bayram alışverişlerinde yoğun olarak tercih ettiği Kapalı Çarşıda sıklaştırdı. Denetimlerde tatlı üretim noktaları başta olmak üzere gıda üretim, depolama ve satış noktaları, temizlik ve hijyen koşulları, personelin kişisel bakımı, gramaj, son kullanım tarihi ve saklama koşulları açısından titiz bir denetimden geçirildi.

O Ses Türkiye Finalisti Ölümde Döndü

Elazığlıların yakından tanıdığı ve önceki yıl katıldığı 'O Ses Türkiye' yarışmasında finale kalarak adını Türkiye’ye duyuran sanatçı Emrah Güllü trafik kazası geçirdi. Güllü’nün kullandığı araç Malatya yolunda TIR’a çarparak takla attı. Kazada sanatçı ile birlikte eşi ve oğlu da yaralandı.

İlter Ailesi'nin Acı Günü

Kanal 23 personellerinden Eyüp İLTER’in Babası Emekli Öğretmen İshak İLTER 85 yaşında hayatını kaybetti. Merhum İshak İLTER için Fırat Üniversitesi Camii’nde ikindi namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Merhum İLTER namazın ardından Asri Mezarlık’ta son yolculuğuna uğurlandı.

Sıcaklar Bunalttı!

Termometreler bugün 32 dereceyi gösterdi. Bir süredir devam eden serin havalar yerini sıcaki günlere bırakmaya başladı. Ramazan ayında hava sıcaklığının artmasıyla birlikte vatandaşlar gölgelerde dinlenirken, çocuklar ise süs havuzlarında serinledi.