Yaşam

Yaşam Haberleri

Yakaladığı 40 kiloluk dev Fırat turnasını popülasyonu korumak için tekrar suya bıraktı

Elazığ'da amatör bir balıkçı Keban Barajı'nda yakaladığı yaklaşık 40 kilo ve 2 metre uzunluğundaki dev Fırat turnasını, popülasyonu korumak için tekrar suya bıraktı.

Nereden geldiği bilinmiyor: İsrail sazanları karaya vurdu

Elazığ'da Keban Baraj Gölü'nde artan balık ölümleriyle ilgili başlatılan incelemede, balık türlerinin diğer balık türlerinin yumurtalarını yiyerek çoğalan İsrail sazanı olduğu tespit edildi. Tarım ve Orman İl Müdürü Ali Kılıç yaptığı açıklamada, kıyıya vuran balıkların kendileri için ortamda olmaması gereken bir balık türü olduğunun altını çizdi.

Kediye yem olmak istemeyen fare, ölü taklidi yaparak kurtuldu

Elazığ'da kediyle farenin kovalamacası cep telefonu kamerasına yansıdı. Fare, kediye yem olmaktan ölü taklidi yaparak kurtuldu.

Jandarmadan uyuşturucuyla mücadele: 2 gözaltı

Elazığ'da jandarma ekiplerinin uyuşturucuyla mücadele çalışmaları çerçevesinde 2 şüpheli gözaltına alındı.

Elazığ'da Akıllı Şehirler ve Akıllı Belediyecilik Uygulamaları Paneli düzenlendi

Elazığ'da düzenlenen Akıllı Şehirler ve Akıllı Belediyecilik Uygulamaları Paneli büyük ilgi gördü.

Elazığ'da jandarmanın bulduğu 2 yaralı baykuş koruma altına alındı

Elazığ'da jandarma ekiplerinin yaralı halde bulduğu baykuş koruma altına alındı.

Elazığ'da öğrencilere tabiat eğitimi verildi

Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından öğrencilere yönelik tabiat eğitimi verildi.

Henüz 11 yaşında ama 7 Türkiye şampiyonluğu, 30 da madalyası var

Elazığ'da 5 yaşında yüzmeye başlayan 11 yaşındaki Zümra Avcı, 7 Türkiye birinciliği olmak üzere 30 madalya kazandı. Bir yandan okuluna giden ve diğer yandan da antrenmanlarına aralıksız devam eden Avcı'nın hedefi milli takıma girerek ülke adına dereceler elde etmek.

İpek Yolu Gençlik Merkezinde 60 genç afet eğitimi alıyor

İpek Yolu Uluslararası Çocuk ve Gençlik Çalışmaları Merkezinde, temel afet arama kurtarma ve ilk yardım eğitimleri ile birlikte teorik, uygulamalı ve tatbikat çalışmaları çerçevesinde 60 genç eğitim görüyor.

Elazığ'da 3,1 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 3,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Ermeni Bella Ghazaryan Elazığ'da İslamiyet'i seçti

Ermenistan vatandaşı Bella Ghazaryan, Elazığ İl Müftülüğünde düzenlenen törende Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman oldu.

Elazığ'da anne sütünün önemine dikkat çekildi

Elazığ'da 1-7 Ekim Emzirme Haftası çerçevesinde Fethi Sekin Şehir Hastanesi'nde düzenlenen etkinlikte anne sütünün önemine dikkat çekildi.

Evin içerisindeki motosikletin hikayesini duyan şaşırıyor

Elazığ'da çalınan motosikletini 2 ay sonra bulan fakat şasi numarası spiralle kazındığı için kendisine ait olduğunu ispatlayamayan Rıfat Kerki çaresiz kaldı. Motosikletinin yediemin otoparkına çekilmesini kabul etmeyen ve evin içerisinde muhafaza eden Kerki, motosikletin resmi olarak kendisine teslim edilmesini bekliyor.

Elazığ'da jandarma personeli av koruma ve kontrolleri hakkında bilgilendirildi

Elazığ'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü tarafından Harput Jandarma Karakol Komutanlığında görev yapan jandarma personeline 2023-2024 av döneminde av koruma-kontrollerinde ve diğer konularda daha etkin ve verimli çalışmalarının yapılabilmesi için bilgilendirme yapıldı.

Elazığ'da kaçak avcı denetimi

Elazığ'da Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kaçak avlılara yönelik düzenlenen denetimlerde bir adet bıldırcın sesi çıkaran cihaz ile bir adet aküye el konuldu.

13 ilde 25 milyon yavru sazan suya bırakıldı

Elazığ'da Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde Keban ilçesinde balık hasadı ve balıklandırma etkinliği düzenlendi. Elazığ dahil 13 ilde 15 milyon yavru sazan sulara bırakıldı.

Kent-Köy Yaşam Alan, vatandaşların vazgeçilmezi oldu

Elazığ'ı geleceğe taşıyacak vizyon yatırımlardan biri olan Kent-Köy Yaşam Alanı, şehre yeni bir kimlik kazandırdı. Kent yaşamıyla köy yaşamının hayat bulduğu Kent-Köy Yaşam Alanı, yaz aylarında vatandaşların yoğun olarak tercih ettiği şehrin cazibe merkezlerinden biri oldu.

Elazığ'da 'Kızılçam ve sedirin morfolojisi' semineri

Elazığ'da Yüksek Orman Mühendisi Prof. Dr. Melih Boydak tarafından 'Kızılçam ve sedirin morfolojisi' semineri verildi.

Depremzedelere yuva olan yurtlara öğrenciler yerleşmeye başladı

Elazığ'da bulunan 4'ü kız 3'ü erkek olmak üzere toplam 7 yurda öğrenciler yerleşmeye başladı. Kahramanmaraş merkezli depremde 5 bin aileye kucak açan yurtlarda, şimdilerde ise öğrencilerin yerleşme telaşı yaşanıyor.

Toplam 3398 haber.