Yaşam

Yaşam Haberleri

Girdiği dükkandan çıkmak istemeyen tilki, ölü taklidi yaptı

Elazığ merkezde bir işletmeye giren tilki, dükkan sahibini görünce ölü taklidi yaptı. Dükkandan çıkmak istemeyen tilki, uzun uğraşlar sonucu dükkanın dışına çıkarıldı.

Elazığ'da domuzların talanı bitmiyor: Sebze bahçeleri kullanılmaz hale geldi

Elazığ'da aç kalan yaban domuzları sebze bahçelerine girerek ürünlere zarar verdi.

Elazığ'da merkez ile ilçelerde su ve kanal hizmetleri sürüyor

Elazığ İl Özel İdaresi köylerde bir yandan içme suyu ve kanalizasyon hattı gibi alt yapı çalışmalarını devam ettirirken bir yandan da yapımı tamamlanan projeleri hizmete açıyor.

Elazığ'da silajlık mısır hasat etkinliği düzenlendi

Elazığ'da silajlık mısır tohumlarının ilk hasadı gerçekleştirildi.

Elazığ'da ağır hasarlı binaların yıkımı devam ediyor

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen yıkıcı depremlerden etkilenen Elazığ'da ağır hasar alan binaların yıkımı devam ediyor.

Isırığı sinir hücrelerini yerle bir ediyor: Bu sefer Elazığ'da görüldü

Dünyanın en zehirli örümcek türlerinden olan 'Argiope lobata' Elazığ'da görüldü. Kolay kolay saldırmayan örümcek türünün ısırığının ardından sinir hücrelerini öldürerek can kayıplarına yol açtığı kaydedildi.

Domuzlar bahçeyi talan etti

Elazığ'ın Baskil ilçesinde yiyecek aramak için yerleşim yerine inen domuzlar, bahçeleri talan edip sulama sistemlerine zarar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan temelini atmıştı, örnek daire tamamlandı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Elazığ'da temeli atılan TOKİ konutlarının örnek dairesi tamamlandı.

Genç kuaförler, güzellik festivaline hazırlanıyor

Türkiye Berberler ve Kuaförler Federasyonu ve Eurocup Türkiye işbirliği ile 31 Ekim 3 Kasım arasında Antalya'da gerçekleşecek 5. Uluslararası Güzellik Sanatları Festivalini Elazığlı genç kuaförler dört gözle bekliyor.

Bu da et değil, çekirdek yiyen kedi

Elazığ'da tabağın içerisindeki çekirdekleri yiyen kedinin görüntüleri şaşkınlık oluşturdu.

Hastalıktan gelen şampiyonluk

Elazığ'da tendon kısalığından dolayı 7 yaşında ameliyat olan ve doktorunun önerisi üzerine yüzmeye başlayan Elanaz Taneli üç kez Türkiye şampiyonu olurken, 20 kez de derece elde etti.

Şehir merkezine inen tilki eve girdi

Elazığ'da şehir merkezine inen tilki, balkonu açık olan eve girdi. O anlar cep telefonuyla görüntülendi.

'Ailesinin dağılmasından 2 buçuk milyon çocuk etkilendi'

Fırat Üniversitesi (FÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Sosyal Hizmet Bölüm Başkanı Prof. Dr. Rıfat Bilgin, Bütün dünyada literatür incelendiğinde her bir boşanmanın arkasında yaklaşık 2.4 çocuk geride kalıyor. Türkiye'de ise yaklaşık 2 buçuk milyon çocuk ailesinin dağılmasından dolayı ebeveyninin birisinden uzak kalıyor dedi.

Kuyuya düşen yavru kediyi itfaiye ekipleri kurtardı

Elazığ'da kuyuya düşen yavru kedi itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Elazığ'da 120 bin dönümde üzüm hasadı başladı

Üzüm yetiştiriciliği ve tadı bakımından Türkiye'nin en önemli illeri arasında yer alan Elazığ'da, üzüm hasadı başladı. 120 bin dönüm üzerinde bulunan bağlardan çıkan üzümler, önce iç pazarda yerini alırken ardından ihraç ediliyor.

Elazığ ve Kahramanmaraş depremlerinin büyüklüğünün 8.4'e çıkmasını 'quartz schist' kayaları engellemiş

Fırat Üniversitesinde düzenlenen 'Depreme Dirençli Kentler Çalıştayı'na konuşmacı olarak katılan İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Jeolog ve Bilim Akademisi üyesi Prof. Dr. Naci Görür ile ABD'deki Colorado Üniversitesi'nde görev yapan sismolog Roger Bilham, önemli açıklamalarda bulundu. Roger Bilham, 2020 ve 2023 depremlerinin normalde olduğundan daha büyük bir deprem olabileceğini, bunu bölgedeki 'quartz schist'li kayaların engellediğini söyledi. Prof. Dr. Naci Görür ise Kuzey Anadolu Fay hattının dünyanın en tehlikeli fayı olduğunu vurguladı.

Yavru siraz balıkları baraj gölüne bırakıldı

Elazığ Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce Su Ürünleri AR-GE Merkezi ve üretim biriminde üretilen yavru siraz balıkları Bingöl sınırları içerisinde bulunan Yukarıkaleköy Baraj Gölüne stoklara takviye amacıyla bırakıldı.

Elazığ'da çocuklara polis teşkilatı tanıtıldı

Elazığ'da Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından Çocuk ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) çerçevesinde ilkokul öğrencilerine bilgi verildi.

Hipodromda çocuklar için 'Geri Dönüşüm Parkı' kuruldu

Elazığ Hipodromu'nda çocuklar için yapılan 'Geri Dönüşüm Parkı' hizmete açıldı. Otomobil lastiğinden oturak, varillerden koltuk ve çöp kovaları yapılan park, büyük ilgi gördü.

Toplam 3398 haber.