Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ'da 'Aile Çalıştayı' düzenlendi

Elazığ'da 'Türkiye Yüzyılı' mottosu ile birçok kurumun katılımı ile Aile Çalıştayı düzenlendi.

Engelli bireyler kamp etkinliğinde buluştu

Elazığ'da 150 engelli birey, 4 günlük kamp etkinliğinde bir araya geldi.

Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü

Elazığ'da 19 Eylül Gaziler Günü, düzenlenen tören ile kutlandı.

Elazığ'da 25 ton atık dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı

Elazığ'da geçen sene faaliyete başlayan 1. Sınıf Atık Getirme Merkezinde toplanan 25 ton atık, geri dönüştürülerek ekonomiye kazandırıldı. Geri dönüşüm ile hem ülke ekonomisine katkı sağlamış hem de çevreye verilmiş zararların önüne geçilmiş oldu.

Elazığ'da sabah namazı buluşması

Elazığ İl Müftülüğü tarafından Sabah Namazı Buluşması programı düzenlendi.

Depremin en dikkat çeken görüntüsü Elazığ'dan: 8 katlı bina yıkıldı, çatısı tek kolon üzerinde kaldı

Elazığ'da, 24 Ocak 2020 Sivrice ve 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden sonra ağır hasar alan 8 katlı bir binanın yıkımı gerçekleşti. Bina büyük oradan yıkılırken, çatı kısmı ise tek kolon üzerinde ayakta kaldı. İlginç görüntü, dron ile havadan görüntülendi.

Elazığ'da 'Süslü Kadınlar' pedal çevirdi

Elazığ'da kadınlar, kadınların bisiklet kullanımını teşvik etmek ve yolların sadece motorlu taşıtlara ait olmadığını göstermek için Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nda pedal çevirdi.

Meryem Dağı, yapılan 12 bin TOKİ konutu ile adeta bir şehir oldu

Elazığ'da 2020 depreminden sonra yeni rezerv alanları içerisinde yer alan ve 12 bin TOKİ konutunun yapıldığı Meryem Dağı, adeta bir ilçeyi andırıyor. Resmi 18 bin gayri resmi ise yaklaşık 40 bin kişinin yaşadığı mahalle, Elazığ'ın bir çok ilçesinden büyüklüğü ile görenleri şaşırtıyor.

Elazığ'da örnek 'Eğitim' çalışması: Bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımı

Elazığ'da sosyal sorumluluk projeleri dahilinde faaliyetlerini sürdüren El-Aziz Kültür Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, Türkiye yüzyılında bin 500 öğrenciye kırtasiye yardımında bulunarak örnek bir çalışmaya imza attı.

Elazığ'da petrol heyecanı

Elazığ'ın Keban ilçesinde su bulmak için yapılan sondaj çalışmasında petrol türevi maddeye rastlandı. Yöre halkı, bölgede petrol aranması çağrısında bulundu.

Aç kalan tilkiler yiyecek bulmak için şehre indi

Elazığ'da aç kalan ve doğal yaşam alanından Zafran Mahallesi'ne inen iki tilkinin yiyecek aradığı anlar, cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

Jeotermal serada 'topraksız tarım' başladı: Yaz kış üretim olacak

Elazığ Belediyesi tarafından hayata geçirilen jeotermal sera sahasında 'topraksız tarım' başladı. Son teknoloji ile donatılan, jeotermal özelliği ile yaz ve kış üretim yapılacak olan serada günde üretilen 900 kilo salatalık piyasadaki yerini alırken, aynı zamanda 20 milyon fidenin üretilmesi hedefleniyor.

Kahraman Polis Fethi Sekin anısına bin 500 kilometre pedal çevirdi

Şehitler anısına çıktığı bisiklet turlarıyla bilinen Orhan Kotluk, İzmir Adliyesi'nden teslim aldığı Türk bayrağını şehit polis memuru Fethi Sekin'in memleketi Elazığ'ın Baskil ilçesine getirdi.

Yer bilimci Prof. Dr. Bingöl: '6 Şubat depreminin ardından ağustos ayının sonuna kadar 37 bin 634 artçı deprem oldu'

Yer bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl, 6 Şubat Kahramanmaraş merkezli birinci depremde 354 kilometre, ikinci depremde ise 160 kilometrelik alanda kırık oluştu. Yani çok büyük bir alanda kırılma var. Bu fayın kırılmasından sonra enerjinin bir kısmı dalgalanmalarla yüzeye çıktı ve depremi meydana getirdi dedi.

Elazığ'da kadınların kış hazırlığı renkli görüntüler oluşturdu

Elazığ'ın yerli dolma biberinin piyasaya çıkmasıyla birlikte kadınlar da biberlerini alıp temizledikten sonra evlerinin pencerelerine asarak kurutmaya başlaması renkli görüntüler oluşturuyor.

Devletten aldığı destek ile babasından kalan ahırı modern çiftliğe çevirdi

Elazığ'da besici Sıdık Akbulut, dedesinden ve babasından öğrendiği hayvancılığı devletten aldığı destek ile başka bir noktaya taşıdı. 5.8 milyon liralık yatırım ile 400 kapasiteli modern bir besi çiftliği kuran ve üzerini GES ile kaplayan Akbulut, ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Elazığ'da tarlalara dadanan kargalar, sulama fıskiyelerini kopardı

Elazığ'da tarlalara dadanan kargalar sulama fıskiyelerini kopardı.

Elazığ'da tırın dorsesi alev alev yandı, patlama sesleri korkuttu

Elazığ'da tır alev alev yandı. O sırada çıkan patlama sesleri korkuttu.

Elazığ'da nesli tükenme tehlikesi altında olan oklu kirpi görüntülendi

Elazığ'ın Baskil ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için kırmızı listede korunan oklu kirpi, görüntülendi.

Toplam 3398 haber.