Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ'da 68 kişi hastanelere başvurdu

Elazığ'da sabah saatlerinde meydana gelen 5,3 büyüklüğündeki depremde 68 kişinin hastanelere başvurduğu bildirildi. Deprem anında panikleyen bir kadının, kendini balkonda aşağı attığı öğrenilirken, düştükten sonraki çığlıkları ise cep telefonun kameralarına yansıdı.

Elazığ'da 4.1 büyüklüğünde deprem

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Üniversite öğrencilerinden, 'Mama kumbarası' ile sokak hayvanlarına destek

Elazığ'da, üniversite öğrencilerinden oluşan gönüllü bir grup başlattıkları 'Mama Kumbarası' kampanyası ile yaklaşık 100 sokak hayvanını besleyerek farkındalık oluşturuyor.

Elazığ'da kar nedeniyle 13 köy yolu ulaşıma kapalı

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle kapanan 90 köy yolundan 77'si ulaşıma açıldı. Halen kapalı bulunan 13 köy yolunun açılması için çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Meteorolojiden buzlanma ve don uyarısı

Meteoroloji, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altında seyredeceğini bildirerek buzlanma ve don uyarısı yaptı.

Elazığ'da kar ve sis altındaki tarihin eşsiz manzarası

Elazığ'ın tarihi Harput Mahallesi'nde kar ve sis ayrı bir güzellik ortaya çıkardı. Karla kaplı olan Harput Kalesi ve Eğri Minare, sisin de etkisiyle görünmez hale geldi.

Elazığ'da kar 90 köy yolunu ulaşıma kapattı

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle 90 köy yolu ulaşıma kapanırken, belediye ve özel idaresi ekipleri tarafından oluşturulan karla mücadele ekipleri çalışma yapmaya başladı.

Elazığ güne karla uyandı

Elazığ'da sabaha karşı etkisinin arttıran kar yağışı kenti beyaza bürüdü, vatandaşlar güne karla uyandı.

Elazığ Belediyesi 58 araç ve 275 personelle kış tedbirlerini aldı

Elazığ'da belediyenin, kış mevsimi nedeniyle 58 adet iş makinesi ve 275 personelden oluşan ekiple kış tedbirlerini aldığı bildirildi.

Elazığ'da sis etkili oldu, kent bulutlar altında kaldı

Elazığ'da sis etkili olurken, kent merkezi bulutlar altında kaldı.

Elazığ'da sular çekildi, barajı besleyen koca nehir dereye döndü

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da kurak giden mevsim şatları nedeniyle Keban Baraj Gölü'nü besleyen Murat Nehri adeta dereye döndü.

Boş sokakta kaz gezintiye çıktı

Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında ülke genelinde olduğu gibi sokağa çıkma kısıtlamasının uygulandığı Elazığ'da boş sokakta gezen bir kaz dikkat çekti.

Sessizliğe bürünen Elazığ, sisle kayboldu

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında devam eden hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ile sessizliğe bürünen Elazığ'da cadde ve sokaklar boş kalırken, etkili olan sisle ayrı bir güzelliğe büründü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tedavisini üstlendiği Taha'ya doğum günü

Elazığ'da beyin tümörü nedeniyle görme yetisini kaybeden ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tedavisi masraflarını üstlendiği Taha Sis'in doğum gününü Vali Erkaya Yırık kutlayarak hediye verdi.

Harput'ta sis bulutlarının görsel şöleni

Elazığ'ın yüksek kesimlerinde etkili olan sis, tarihi Harput Mahallesi'nde görsel bir şölen oluşturdu.

Elazığ'da sağanak yağış etkili oluyor

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nün uyarısını yaptığı sağanak yağış Elazığ'da etkili oluyor.

Baba okutmadı, azmi ve kocasının desteğiyle üniversiteli oldu

Babasının istememesi üzerine okul hayatı yarım kalan 2 çocuk annesi Gülşen Bulut, evlendikten sonra kocasının manevi desteğiyle liseyi ardından da ön lisansı bitirdi, şimdi de Fırat Üniversitesi (FÜ) İlahiyat Fakültesi'nde lisansını tamamlamak için eğitim hayatını sürdürmeye başladı.

Depremde 2 kedi gözlerini kaybetti, şimdi sıcak yuva bekliyor

Elazığ'da meydana gelen depremde 14 kişini hayatını kaybettiği Dilek Sitesi enkazından kurtarılan 2 kedinin hayvan hastanesindeki tedavisi tamamlanırken, her ikisi de gözlerini kaybetti. Gözleri artık görmeyen 2 kedi, doğal yaşam alanında hayatlarını devam ettiremeyecek olması nedeniyle sıcak bir yuva bekliyor.

Bölge genelinde yağışlı hava etkisini sürdürecek

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü, Elazığ, Malatya, Adıyaman, Tunceli ve Bingöl'de yağışlı havanın etkisini sürdüreceğini bildirdi.