Yaşam

Yaşam Haberleri

Kuvvetli rüzgar, elma bahçesine zarar verdi

Elazığ'ın Keban ilçesinde etkili olan kuvvetli rüzgar, elma bahçelerine zarar verdi.

Depremin vurduğu Elazığ'da yıkımlar hızlandırıldı, 16 noktada çalışma başladı

Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası hak sahipliği çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte yıkım çalışmalarına hız verildi. Kentte yıkım kararı verilen 15 bin 120 yapıdan şuana kadar 3 bin 500'ünün yıkıldığı, 16 noktada eş zamanlı olarak çalışmanın sürdüğü kaydedildi.

Ölüme terk edilen katır, hastanede tedavi altına alındı

Elazığ'da ayağından yaralandığı için ölüme terk edilen katırın kurtarılmasının ardından kaldırıldığı hayvan hastanesinde yapılan kontrollerde uzun süre aç kaldığı belirlenirken, hayvanın toparlanmasının ardından operasyona alınacağı belirtildi.

Elazığ'da köylerde deprem konutları yükseliyor

Elazığ'da toplamda 135 köyde çalışmaların devam ettiğini belirten Vali Erkaya Yırık, '18 köyümüzde 265 konutumuzun temel ve inşaat çalışması devam ediyor. Diğer köylerimizde de yine plan, proje ve yer tespit çalışmaları sürüyor' dedi.

92 model Serçe'ye 45 bin TL verdi, adını da 'koronasavar' koydu

19) dolayı üstü açılabilir araç ararken, gördüğü 1992 model Serçe'yi 45 bin liraya aldı. Trafikte üstü açık hale getirilen Serçe'yi bir kadının kullanması ise vatandaşların dikkatini çekiyor.

Pilotluğu bıraktı, devlet desteğiyle kendi işinin patronu oldu

Elazığ'da 62 yaşındaki Metin Yeli, 3 yıl önce 43 yıllık pilotluk kariyerinden istifa edip devletten aldığı destek ile ilçesine Kayısı Entegre Tesisi kurarak hayalini gerçekleştirdi.

Muhtar, karantinaya aldığı köyünü köşe bucak dezenfekte ettirdi

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde bir köyde 10 kişinin Korana virüs (Covid-19) testi pozitif çıkması üzerine köyü karantinaya alan muhtar, şimdide tüm köyü dezenfekte ettirdi.

Beyhan Barajı'na 50 bin sazan yavrusu bırakıldı

Elazığ'da Beyhan-1 Baraj Gölü'ne 50 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Elazığ'da Kalecik Barajı'na 5 bin sazan yavrusu bırakıldı

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde bulunan Kalecik Baraj Gölü'ne 5 bin pullu sazan yavrusu bırakıldı.

Elazığ'da Park Yapım Projesinde sona gelindi

Elazığ'da 'Ulukent Mahallesi Kanal Yanı Çevre Düzenlemesi ve Park Yapım Projesi'nin büyük oranda tamamlandığı bildirildi.

Türkmen gelin, Elazığ'da döner kesip köfte yapıyor

Türkmenistan'dan Elazığ'a gelin gelen Maksad Jumamuradova, eşinin açtığı dükkanda döner kesip, Elazığ'a özgü salçalı köfte yapıyor.

Doğu Anadolu Bölgesi'nde 246 hektar alan yandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde son 8 ay içerisinde 58 yangının çıktığını belirten Elazığ Orman Bölge Müdürü Muhammed Salih Çetiner, 50'si orman ve 8'i ziraat alanında çıkan yangınlarda 246 hektar alanın yanarak zarar gördüğü söyledi.

Elazığ'da meydana gelen hortum kamerada

Elazığ'ın Baskil ilçesinde kısa süreli hortum etkili oldu.

Elazığ'da serinleten mekan 'Buzluk Mağarası'

Elazığ'da sıcaktan bunalan vatandaşlar, her sene olduğu gibi eksi derecesiyle dikkat çeken Buzluk Mağarası'na giderek serinliyor.Bakımsız haliyle bile ilgi öğren mağara ile ilgili çalışma yapılması isteniyor.

Elazığ'daki Kup çukurunun gizemi çözüldü

Elazığ'ın Ağın ilçesinde oluşumu hakkında çeşitli rivayetler olduğu için gizemini koruyan 40 metre derinliğindeki 500 metre genişliğindeki kup ismi verilen devasa çukurun karstik bir obruk olduğu ortaya çıktı.

Nusret dede, Covid-19'dan ağaç evi ile korunuyor

19 pandemisi sürecinde vaktini ve gecelerini geçirdiği yer oldu.

Şehit ailesi oğullarından kalan hatıraların kokusuyla yaşıyor

Mardin'in Derik ilçesinde 5 yıl önce yürütülen hendek operasyonlarında şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir'in ailesi, oğullarının hatırası ve kokusu ile yaşıyor.

Kanyonlar, yaban hayatına ev sahipliği yapıyor

Elazığ'da en az 9 milyon yıl öncesine ait olan Saklıkapı ve Karaleylek kanyonları, yaban hayatına da ev sahipliği yapıyor. Kanyonlarda nesli tükenme tehlikesi altında olan boynuzlu baykuş ve dağ keçileri görüntülendi.

Köpeklere kedi saldırdı, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı

Elazığ'da büfenin önündeki iki köpeğe, sokak kedisi saldırdı. O anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kayıt edildi.