Yaşam

Yaşam Haberleri

Sıcaklar Bunalttı!

Termometreler bugün 32 dereceyi gösterdi. Bir süredir devam eden serin havalar yerini sıcaki günlere bırakmaya başladı. Ramazan ayında hava sıcaklığının artmasıyla birlikte vatandaşlar gölgelerde dinlenirken, çocuklar ise süs havuzlarında serinledi.

Trafik Kazası

Ataşehir Mahallesi’nde kamyonet ile otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerine gelen ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mehmet Dede Hayatını Kaybetti

Elazığ’da 75 yıllık karısına bastonla vurduğu için 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası alıp cezaevine girdikten 3 ay sonra tahliye edilen Mehmet dede vefat etti.

Meteoroloji Uyardı!

Elazığ Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi, şiddetli rüzgar ve fırtına ihtimaline karşı 5 ilde oluşabilecek hortum, çatı uçması ile direklerin devrilmesine karşı uyardı.

Haydi Desteğe...

Elazığ Belediyesi Hayır Çarşısı Ramazan ayında da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için umut olmaya devam ediyor. Hayır Çarşısı’nda Elazığ’daki ihtiyaç sahiplerine destek veriliyor. Hayır Çarşı’na bağışta bulunmak isteyen vatandaşlar, ALO 153 Beyaz Masa hattı ve 225 19 21 nolu telefonla irtibata geçebiliyorlar.

Tren İşçiye Çarptı!

Elazığ’da boş vagon bırakmak için geri manevra yapan trenin çarptığı demir yolu işçisi hayatını kaybetti.

Cips Paketinden Uyuşturucu Çıktı

Elazığ'da bir otomobile operasyon düzenleyen polis, cips ve sigara paketine zulalanmış piyasa değeri 70 bin lira olan Metamfetamin ele geçirdi.

Eşini Öldürdü, Mezarlıkta İntihar Etti

Kovancılar İlçesi’nde sabaha karşı yaşanan karı koca kavgası kanlı bitti. Çocuklarının önünde karısını bıçaklayarak öldüren şahıs, olay yerinden kaçıp köyüne giderek mezarlıkta intihar etti.

Vefa Örneği...

Elazığ’da 12 yıl önce vefat eden eşine evlenemeyeceğine dair söz veren 80 yaşındaki 6 çocuk, 10 torun sahibi Hasan Gündüz, zamanını geçirmek için ilerlemiş yaşına rağmen bilemecilik yapıyor.

Kediyi İtfaiye Kurtardı

Elazığ’da havalandırma boşluğundan 5 kat aşağı düşen kediyi itfaiye ekipleri kurtardı. Ekipler kurtardıkları kediyi serbest bıraktı.

Cadde Yenileniyor

Elazığ Belediyesi, cadde ve sokaklarda bakım-onarım ve yenileme çalışmalarına devam ediyor. Fikret Memişoğlu Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışmalarında yenilenen bordür taşlarının ardından asfalt serimine başlandı.

Trafik Kazaları Korkuya Neden Oldu

Elazığ’da kontrolden çıkan otomobil, bariyerlere çarpıp alev aldı. Alev alan otomobilde kendini son anda dışarıya atıp canını kurtaran sürücü, şans eseri kazadan yara almadan kurtuldu. Bir diğer kazada ise iki otomobil çarpıştı. Araçlardan biri çarpmanın şiddeti ile ikiye bölündü. Kazada 1’i ağır, 3 kişi yaralandı.

Meyan Kökü Şerbeti

Elazığ’da 43 yıldır dede mesleğini sürdüren aktar Selçuk Aktaş, oruçlu insanların su sıkıntısı çekmemeleri için sahurda meyan kökü şerbeti, günün yorgunluğunu atabilmeleri için de iftarda ekinezya çayı içmelerini önerdi.

Başkan Vatandaşla İftar Açtı

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Elazığ Belediyesi tarafından Ahmet Aytar Meydanı'nda kurulan iftar çadırı altında vatandaşlarla birlikte iftarını açtı.

Yağışlar Devam Edecek mi?

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ Bölgesel Tahmin ve Uyarı Merkezi tarafından yapılan açıklamada, hava sıcaklıklarında hafta sonuna kadar önemli bir değişiklik olmayacak. Elazığ başta olmak üzere Malatya, Bingöl, Adıyaman ve Tunceli genelinde hava parçalı, çok bulutlu, yer yer gök gürültülü ve sağanak yağışlı geçecek.

Bir Kaza Daha!

Elazığ’da, aynı istikamette seyreden iki hafif ticari aracın çarpışması sonucu 6 kişi yaralandı.

Ramazan Coşkusunu Birlikte Yaşadılar

Onbir ayın sultanı Ramazan coşkusu şehrin dört bir yanını sararken, Elazığ Belediyesi de Ramazan ayının ruhuna uygun etkinliklerle vatandaşlar bir araya getiriyor. Farklı Ramazan etkinliklerinin yanı sıra Elazığ Belediyesi bu yıl Ramazan ayı boyunca Ahmet Aytar Meydanı’nda her akşam 500 kişiye iftar yemeği verecek. Kurulan iftar çadırında dün akşam ilk iftar açıldı.

Ücretsiz Mobil İnternet

Elazığ Belediyesi tarafından yapılacak çalışmalarla parklarda, ücretsiz internet hizmeti ve akıllı cihaz sarj etme imkanı sunulacak. Çevreci yanıyla dikkat projenin en önemli özelliği enerjisini güneşten alıyor olması.

Ramazanda Zorlu Mesaisi

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte fırınlarda çalışan ustalar, 60 ile 90 derece arasında değişen fırın sıcaklığında iftar sofralarına ekmek ve pide yetiştirmeye çalışıyor. Özellikle iftar vaktinin yaklaştığı saatlerde talebin daha fazla olması nedeniyle fırınlarda da sıcaklığını arttığını aktaran Elazığlı ustalar, havaların şı an için biraz serin olmasının kendilerini rahatlattığını söyledi.

Toplam 3398 haber.