Yaşam

Yaşam Haberleri

Konteyner kentte çocuklar, kütüphane için boyama etkinliği yaptı

Elazığ'da depremzedelerin kaldığı geçici barınma merkezinde kurulması planlanan kütüphane için çocuklar, kasaları boyayarak hem güzel vakit geçirdi, hemde katkıda bulundu.

9 milyon yıllık kanyonun sahipleri geldi

Elazığ'da 9 milyon yıl öncesine ait olduğu belirlenen Karaleylek Kanyonu'nun sahipleri kara leylekler gelerek yavrularını büyütmeye başladı. Geçtiğimiz yıl bir çift ile 4 yavru görülen bölgede bu yıl sayının 10'a yükseldiği öğrenildi.

Çay Ocağı Bakın Ne Oldu ?

Elazığ'da korona virüs salgını nedeniyle kapatmak zorunda kaldıkları çay ocağını atölyeye çeviren iki arkadaş, topladıkları odun parçalarından çeşitli ürünler yaparak ekonomik kazanç elde etmeye başladı.

Başkan Şerifoğulları Projeleri İnceledi

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, Ulukent Mahallesi'ndeki Kanal Yanı Çevre Düzenlemesi ve Park Yapım projesini yerinde inceledi.

Mehmetçik'ten kaplumbağa duyarlılığı...

Elazığ'da, ana yola çıkan kaplumbağa duyarlı jandarma ekipleri tarafından araçların altında kalmasından kurtarılıp doğal ortamına bırakıldı.

Servet dedenin hayat arkadaşı kitapları oldu

Elazığ'ın Ağın ilçesinde 30 yıldır yalnız yaşayan 85 yaşındaki Servet dede, evinin bir odasını kütüphaneye çevirdi, yatağını bile koyduğu odada yüzlerce kitabı onun hayat arkadaşı oldu.

Dev çekirge 'Çağaboğan' Elazığ'da görüntülendi

Türkiye'de zaman zaman görülen 20-25 santim uzunluğu ile bilinen Saga Ephippigera diğer adıyla Çağaboğan olarak bilinen çekirge Elazığ'da görüntülendi.

Baba-Kız Birlikte Sınava Girdi!

Ülke genelinde olduğu gibi Elazığ'da da üniversite sınavına girme heyecanı Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk ayağı olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) ile başladı. 24 Ocak'ta deprem yaşanan kentte, bir çok aday gibi 41 yaşındaki Zülfü Kantarcıoğlu'da 19 yaşındaki kızı Sana Nur ile birlikte sınav heyecanı yaşadı.

7 üniversite bitirdi, 8.'ye hazırlanıyor!..

40 yaşından sonra 7 üniversite bitirdi, 8'inciye hazırlanıyor. ELAZIĞ'da Devlet Hava Meydanları İşletmeleri'nde (DHMİ) teknik personel olarak görev yapan Abdullah Yalınkılıç (60), 40 yaşından sonra 20 yılda, çeşitli üniversitelerde 7 bölüm bitirdi.

Güney Kore'den Elazığ'daki Kore Gazilerine Vefa!

Korona virüs (Covid-19) nedeniyle Güney Kore Cumhuriyeti vefa örneği göstererek Elazığ'da ikamet eden Kore gazilerinin kullanması için maske gönderdi.

Elazığ'a 20 yeni mahalle parkı

Elazığ Belediyesi geçtiğimiz yıl 16 yeni park yapıldığını, bu yıl içerisinde ise kentte 20 yeni mahalle parkının yapılacağını bildirdi.

İHH, Yardımları Suriye’de ve Kamplarda Mültecilere Ulaştırdı

İHH İnsani Yardım Derneği Elazığ Şubesi Yetim Birimi Elazığ halkından gelen destek ve yardımları Suriyeli mültecilerin kaldığı Reyyan kampını ziyaret ederek yerinde ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

1000 Çocuğa Bayramlık

“Mutlu Olmak İçin Mutlu Et” sloganıyla çalışmalarına devam eden Elazığ İlim Yayma Cemiyeti Yetim Komisyonu önemli bir etkinliğe daha imza attı.

'Türk Kadınının Zaferi Bisiklet Turu' Projesi

Kadın bisikletçilere dikkati çekmek, trafikte bisiklet kullanımını artırmak ve kullanmayı özendirmeyi hedefleyen 81 ilde düzenlenen proje çerçevesinde Elazığ'daki gönüllü bisikletli kadın sürücüler, Tunceli ekibinden devraldıkları Türk bayrağını Malatya'ya ulaştırdı.

Elazığ Renkli Motiflerle Bir Başka Güzel

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından şehrin cadde ve bulvarları birbirinden farklı peyzaj çalışmalarıyla rengarenk bir görünüme büründü.

Elazığ'da Cadde ve Sokaklara Gül Suyu Sıkıldı

Elazığ Belediyesi ekipleri, Kadir Gecesinde, şehrin cadde ve sokaklarına gül suyu sıktı.

Çevre Haftası Etkinlikleri Sürüyor

Dünya Çevre Koruma Haftası münasebetiyle Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde ‘Atık Toplama Kampanyası’ adlı bir program gerçekleştirildi.

Elazığ İçin Don Uyarısı!

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü'nden önemli uyarı... Detaylar haberimizde...