Yaşam

Yaşam Haberleri

Elazığ'da leyleklerin yavruları büyüdü, göç hazırlığı başladı

Baharın müjdecisi olarak bilinen ve ilkbahar mevsiminde bir çok ilde olduğu gibi Elazığ'da da kırsal kesimdeki yuvalarına dönüş yapan leyleklerin yavruları büyüdü.

Köy hayatını seçti, markalaşan hobisi ile Avrupa'ya bal ihracatına geçti

Elazığ'da şehir hayatından kaçarak köye yerleşen ve hobi olarak bir kovanla başladığı 190 kovana ulaştığı arıcılıkta markasını da oluşturan Mehmet Saka, Rusya ve Avrupa'ya bal ihracatı yapmaya başladı.

Elazığ'da bulutların muhteşem görsel şöleni

Elazığ'da kısa süreli yaz yağmuru etkili oldu, bulutlar ise muhteşem bir görüntü oluşturdu.

Elazığ'da geri dönüşüm çalışmaları

Elazığ'da belediye ekipleri tarafından yoğun olarak geri dönüşüm çalışmaları yapıldığı bildirildi.

Kadınlardan, maske üretimi ile aile bütçesine katkı

Elazığ'da açılan 6 atölyede 40 kadın kurslara katılarak hem maske üretimi yapıyor, hemde aile bütçelerine katkı sağlayacak ekonomik kazanç elde ediyor.

15 Temmuz şehidinin babası: 'Biz şehidimizle gurur duyuyoruz'

FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen Özel Harekat Polisi Eyyüp Oğuz'un babası Tevfik Oğuz, 'Biz şehidimizle gurur duyuyoruz. Orada 52 şehidimiz oldu. Gençlerimiz, yiğitlerimiz oldu. Bütün şehit aileleri bunu bilsinler ki o gece Recep Tayyip Erdoğan'a bir şey olsaydı ülkemizin ne hale geleceğini insan düşünmek bile istemiyor' dedi.

15 yıldır Irak'a giden ve bir daha haber alamadığı oğlunu bekliyor

Elazığ'dan Irak'a 15 yıl önce hazır beton götüren ve bir daha haber alınamayan tır şoförü Turan Ünal'ı annesi ve yakınları, bir umutla beklemeyi sürdürüyor.

Meteor mu düştü, obruk mu 'Kup' çukuru gizemini koruyor

Elazığ'ın Ağın ilçesinde dilden dile meteor düşmesi sonucu oluştuğu ileri sürülen ancak obruk olma ihtimali de konuşulan 'Kup' adı verilen 50 metre derinliğindeki 500 metre genişliğindeki devasa çukur gizemini koruyor.

Elazığ'da oklu kirpi görüntülendi

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde nesli tükenme tehlikesi altında olduğu için kırmızı listede korunan oklu kirpi, görüntülendi.

15 Temmuz şehidinin oğlu babasının hatıralarıyla büyüyor

Fetullahçı Terör Örgütü/ Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz hain darbe girişiminde Ankara Gölbaşı'nda şehit düşen Özel Harekat Polisi Hüseyin Göral'ın annesi Melahat Göral, acılarının git gide arttığını belirterek, hainlerin idam edilmesi ve sebep olanların çoktan çürümüş olması gerektiğini söyledi. Şehit annesi, oğlu şehit olduktan sonra dünyaya gelen ve 3,5 yaşında olan torunu Ali'nin, babasının kabrini dedesi ve annesiyle sürekli ziyaret ettiğini ve Benim babam dünyayı kurtarmış dediğini aktardı.

Mehmetçik, kaplumbağalar için görevde

Elazığ'da artan sıcaklarla birlikte kara yoluna çıkan kaplumbağalar için günün belirli saatlerinde devriye görevi yapan jandarma ekipleri, sürücülerin dikkatli olması için uyarı levhaları yerleştirdi.Devriye sırasında karşılaşılan kaplumbağaların ise düzenli olarak yolun karşısına bırakıldığı belirtildi.

Sıcak hava, yağmur ve rüzgarla yerini serinliğe bıraktı

Elazığ'da 36 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığı öğleden sonra etkili olan kuvvetli rüzgar ve yağışla birlikte yerini serinliğe bıraktı.

Elazığ'da güvercin yerin 6 metre altına demirden yuva yaptı

Elazığ'da güvercin, su deposuna yerin 6 metre altında demir tellerle yuva yapıp, yumurtladı, bu durumu görenler şaşkınlıklarını ifade etti.

Yavru leylek, düştüğü yuvaya geri konuldu

ELAZIĞ (İHA) –Elazığ'ın Karakoçan ilçesinden yuvadan düşen yavru leylek, itfaiye ekipleri tarafından tekrar yuvasına konuldu.

Elazığ'da kaldırımlar, görme engelliler için uygun hale getiriliyor

Elazığ'da belediye tarafından kaldırımların görme engelliler için uygun hale getirilmeye devam ettiği bildirildi.

Ev hanımı yaptı, bahçe değil üretim merkezi

Elazığ'da bir köyde 2 çocuk annesi ev hanımı bahçesini üretim merkezi haline getirdi, kendi yetiştirdiği bitkilerden yaklaşık 50 farklı doğal sabun yaparak, Türkiye'nin dört bir yanına göndermeye başladı.

Depremde hasar alıp yıkılan binanın yeri bahçe oldu

Elazığ'da 24 Ocak'ta meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremde ağır hasar alarak yıkılan binanın bir bölümüne bir vatandaş sebze ekmesi dikkat çekti.

Genç Kızın Ameliyat Masrafını Kim Üstlendi

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde genç kızın ameliyat masraflarını Kaymakam Bünyamin Karaloğlu ile ilçe Belediye Başkanı Hacı Akpınar üstlendi.

Başkan Şerifoğulları, 'Önceliğimiz gönül belediyeciliğidir'

Attıkları her adımda temel prensiplerinin vatandaşların yaşamını kolaylaştırmak olduğunu belirten Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, önceliklerinin gönül belediyeciliği olduğunu söyledi.