Yaşam

Yaşam Haberleri

Meteorolojiden 5 il için yağış uyarısı

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğü Elazığ, Malatya, Adıyaman, Bingöl ve Tunceli'nin Çarşamba gününe kadar yağışlı havanın etkisi altında olacağını bildirdi.

Her yerde baraj ve göllerde su seviyesi düştü, deprem merkezindeki o göldeki yükselme dikkat çekti

Ülke genelinde her ilde baraj ve doğal oluşum göllerde sular gözle görülür şekilde azalırken, depremin yaşandığı Elazığ'ın Sivrice ilçesindeki doğunun gizli denizi olarak bilinen Türkiye'nin en derin gölü olan Hazar'da su seviyesinin yükselmesi dikkat çekti. Ağaçların sular altında kaldığı gölle ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ercan Aksoy, depremlere bağlı olarak o bölgede ki kayaların çatlaklarında ve gözeneklerinde artış olduğunu aktardı.

Elazığ'da köy yolları ulaşıma açıldı

Elazığ'da kar yağışı nedeniyle kapanan 14 köy yolu ulaşıma açıldı.

Yakıt tankına düşen kedi kurtarıldı

Elazığ'da akaryakıt tankına düşen kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Elazığ Belediyesi kış mevsimi ile ilgili tedbirlerini aldı

Elazığ'da belediye ekiplerinin, kış mevsimi için 58 adet araçla hazırlıklarını tamamladığı ve tedbirlerini aldığı bildirildi.

Kar Elazığ'da 14 köy yolunu ulaşıma kapattı

Elazığ'da etkili olan kar yağışı nedeniyle 3 ilçede 14 köy yolu ulaşıma kapandı.

Elazığ'a mevsimin ilk karı yağdı, Harput'ta kartpostallık görüntüler oluştu

Elazığ'a mevsimin ilk karı yağdı, tarihi Harput Mahallesi'nde kartpostallık görüntüler oluştu.

Elazığ'da sonbaharın son demleri görsel şölen oluşturuyor

Elazığ'ın yüksek rakımlı bölgeleri kış nedeniyle beyaz örtüsüne kavuşmaya başladığı bugünlerde, kent merkezinde sonbaharın son demlerini yaşanıyor. Rengarenk olan yapraklar kentte görsel şölen sunuyor.

Meteorolojiden sis ve buzlanma uyarısı

Meteoroloji Elazığ için sis, buzlanma ve don uyarısı yaparken, sabah saatlerinde sis kısmen etkili oldu.

Elazığ'da hayvanları koruma polisi, kısıtlamada sokak hayvanlarını besledi

Korona virüs tedbirleri kapsamında sokağa çıkma kısıtlamalarının ardından yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanları, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma polisleri tarafından beslendi.

Deprem bölgesi Elazığ'da kısıtlamayla yıkımlar hız kazandı

Covid-19 tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasıyla deprem bölgesi Elazığ'da kent merkezindeki ağır hasar alan binaların yıkımları hız kazandı. Kontrollü yıkımlar sırasında 8 katlı binanın çökme anı da görüntülendi.

Jandarma, kısıtlama da sessiz dostlarını beslemeyi ihmal etmedi

Elazığ'da jandarma ekipleri Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında rutin uygulamalarını yaparken, sessiz dostları sokak hayvanlarını da beslemeyi ihmal etmedi.

Kısıtlama ile sessizliğe bürünen Elazığ, drone ile görüntülendi

Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle Elazığ'ın en yoğun cadde ve sokakları dahil olmak üzere her yer sessizliğe büründü. Sessizliğe bürünen kent drone ile havadan görüntülendi.

Elazığ'ın Palu ilçesinde çevre temizliği

Elazığ'ın tarihi ilçesi Palu'da, tüm kurumların katılımıyla çevre temizliği yapıldı.

Hem azimli, hem vefalı Mahmut Hoca'dan büyük fedakarlık

Elazığ'da 13 yaşındayken geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye ile hayatını sürdüren ve azmiyle en büyük hayalini gerçekleştirerek sınıf öğretmeni olan Mahmut Ataş, idari izinli olmasın rağmen her fırsatta okula giderek engeli bulunan öğrencilerine hem canlı ders veriyor hem de materyaller hazırlayarak evlerine ulaştırıyor.

Mehmetçik'ten işaret diliyle anlamlı mesaj, vefalı sürpriz

Elazığ'da Mehmetçik, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' nedeniyle işaret diliyle hem anlamlı mesaj verdi, hem de Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle evlerinden çıkamayan köylerde ikamet eden çocukları ziyaret ederek doğum günü sürprizi yaptı.

Silahla vurulan kartal kurtuldu, atmaca ise telef oldu

Elazığ'da silahla vurulması sonucu kanadı kırılıp yerinde kendiliğinden kaynayan kartal, bitkin halde bulunup tedavi altına alındı, ancak aynı durumda olan bir atmaca ise telef oldu.

Pencere önünde mahsur kalan kediyi itfaiye kurtardı

Elazığ'da bir dairenin penceresi önünde mahsur kalan kedi, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

İlçede yılların çöp sorunu, katı atık depolama tesisi ile enerjiye dönüşüyor

Elazığ'ın Karakoçan ilçesi kurulduğu 1937 yılından itibaren yaşadığı çöp sorununu, yapılan Katı Atık Depolama Tesisi ile çözdü.