Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Genç Siyaset Genç Türkiye Konferansı

Gençlik ve Spor Eski Bakanı Suat Kılıç, 77 milyon insanın tek düşünce, fikir de olmasını hayal etmenin beyhude bir çaba olacağını söyledi.

Geleneksel Tel Kırma Sergisi Açıldı

İl Kültür Turizm Müdürlüğünce kaybolmaya ve unutulmaya yüz tutmuş geleneksel el sanatlarını tanıtmak, yok olmasını önlemek, aslına uygun olarak öğretilip, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak amacıyla düzenlenen Geleneksel “Tel Kırma Kursu” tamamlandı.

STK Platformundan Kültür ve Motivasyon Semineri

Elazığ Belediyesi’nin katkılarıyla STK Platformu tarafından “Kültür ve Motivasyon” semineri verildi.

Ümmetin Davası Kudüs Konferansı

Elazığ Belediyesi ve Hayrat İnsani Yardım Derneği Elazığ Temsilciliği tarafından düzenlenen ‘Ümmetin Davası Kudüs’ konulu konferans, yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Halit Hoca Efendi Anıldı

'Aziz Şehrin Aziz Şahsiyetleri' programında, Elazığ’ın yetiştirdiği değerli kanaat önderlerinden Halit Hoca Efendi anıldı.

Engelliler Gününde "Beşi Bir Yerde" Sahnelendi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Türkiye Beyazay Derneği Elazığ Şubesi ile Düşler Kulübü Sanat Tiyatrosu birlikte “Beşi Bir Yerde” adlı tiyatro oyununu sahneledi.

Uğurluel Elazığlılarla Buluştu

Tarihçi-yazar Talha Uğurluel’in konuşmacı olarak katıldığı, ‘Anadolu’nun Fethi ve Selçuklular’ konulu konferans gerçekleşti.

Tarihçi Talha Uğurluel Harput'u Gezdi

Elazığ Belediyesi tarafından düzenlenen “Anadolu’nun Fethi ve Selçuklular’ konulu konferansa konuşmacı olarak katılacak Tarihçi Yazar Talha Uğurluel konferans öncesi Elazığ’ın Harput Beldesini gezdi.

Çanakkale Şehitlerine 101000 Yasin

Kamusen ve Elazığ Belediyesi işbirliği ile Çanakkale Zaferi’nin 101. Yıldönümünde 101000 Yasin programı gerçekleştirilecek.

Öğretmenler Korosu Konser Verdi

Elazığ’da müzik ve branş öğretmenlerinden oluşan koro, konser verdi.

Şeyhül Muharririn Ahmet Kabaklı Anıldı

Kredi ve Yurtlar Kurumu Elazığ İl Müdürlüğü’nün organizasyonuyla düzenlenen ‘Vefa Günleri’ konulu panelde, Elazığ’ın yetiştirdiği edebiyat ve kültür adamı Ahmet Kabaklı anıldı.

Vefa Günlerinde Ahmet Kabaklı Anılacak

“Çınaraltı Gençlik Söyleşileri” kapsamındaki ‘Vefa Günleri’ konulu panelde, Elazığ’ın yetiştirdiği edebiyat ve kültür adamı Ahmet Kabaklı anılacak.

Yazar Eraslan KADEM Seminerinde Konuştu

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İl Temsilciği tarafından “Semavi Dinlerde Kadın Tasavvuru” konulu seminer gerçekleştirildi.

El Emeği Ürünleri Yurt Dışına Açılıyor

Elazığ’ın kültürel değerleri arasında önemli bir yer tutan el emeği göz nuru ürünleri, hayır amaçlı bir sergide sergilenmek üzere Kazakistan’ın başkenti Astana’ya gönderilecek.

Atatürk'ün Sevdiği Şarkılar Konseri

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü Şef Kenan ÇİMTAY yönetiminde konserlerine devam ediyor.

Harput Türküleri Beste Yarışması ve Konseri

Elazığ Dernekler Federasyonu (ELFED) tarafından düzenlenen Harput-Elazığ Türküleri Beste Yarışmasında dereceye giren sanatçılar ödüllerini aldı.

KADEM Yazar Eraslan'ı Ağırlayacak

KADEM Elazığ Temsilciliği’nce hazırlanan ‘Semavi Dinlerde Kadın Tasavvuru’ konulu seminer dizisinin ikinci oturumu, 14 Kasım Cumartesi günü saat 13.00’te, Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.

Günışığı Gazetesi'ne Daha Nice Yıllar!

Elazığ’ın en önemli yayın organlarından biri olan Günışığı Gazetesi 18. yaşını geride bırakarak 19. yılına girdi.

MARED'ten Elazığlılara Aşure İkramı

Merkezi İstanbul’da bulunan Marmara Elazığlılar Derneği (MARED) , Muharrem Ayı nedeniyle bir gece düzenledi.

Toplam 1022 haber.