Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Festival Sona Erdi

9.Uluslararası Çaydaçıra Film Festivali düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Türk Sineması’nın ustalarının ve davetlilerin yoğun katılım gösterdiği gecede ödüller sahiplerini buldu.

"Sınıfta Bir Ders" Sahnelendi

Eğitimde Kaliteyi Geliştirme Derneği İlimiz Karşıyaka Mahallesi Av. İbrahim Gök İlkokulu ve Ortaokulu’nda değerler eğitimi odaklı “Sınıfta Bir Ders” isimli oyunlarını sahnelediler.

Gala Yapıldı

Elazığ’da 9’uncusu düzenlenen Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali’nin açılış galası birbirinden ünlü isimlerin katılımıyla yapıldı.

Festival Başladı...

Elazığ'da düzenlenen 9. Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali için kente gelen ünlü konuklar, tarihi Harput'u gezdi.

ELFED'den Muhteşem Organizasyon

Elazığ Dernekler Federasyonu bir ilke daha imza atttı. Aile bağlarını ve kadına şiddet konularını gündeme getirip farkındalık oluşturmak için “Anne-Evlat Yüreği” projesi başlatan ELFED tarafından, ünlü isimlerin katıldığı “Anneler Günü Özel Konseri” düzenlendi. Programa Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu da katıldı.

Kültür Parkı Gezdiler

Havaları ısınmasıyla birlikte Kültür Park, şehir insanını olduğu kadar çevre illerden de konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Bingöl Mevlana Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri ile Türkiye’nin farklı illerinden gelerek Harput Diyanet Eğitim Merkezi’nde eğitim gören, Tashih-i Hurûf Kursu 4. Dönem Mezunları, düzenlenen bir gezi programı çerçevesinde şehrin yaşam merkezi Kültür Park’ı gezdiler.

Elazığ Rengarenk...

Elazığ Belediyesi tarafından mevsim koşulları doğrultusunda gerçekleştirilen yazlık çiçek dikim çalışmalarıyla, doğanın renkleri, park, yeşil alan, bulvar ve caddelerin refüj ve kaldırım yan bantlarına taşındı. Şehrin dört bir yanında dikilen rengarenk mevsimlik çiçeklerle, adeta bir renk cümbüşü oluşturuldu.

Zirveye Yürüdüler!

Elazığ’da İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından, ‘Hazar Baba Dağ Doğa Yürüyüşü’ yapıldı. 2 bin 347 metre yüksekliğindeki Hazar Baba Dağı zirvesine ulaşanlar, Tük bayrağı dikip İstiklal Marşı’nı okudu.

ELFED'den Bir İlk Daha

Kısa adı ELFED olan Elazığ Dernekler Federasyonu bir ilke daha imza atıyor. Aile bağlarını ve kadına şiddet konularını gündeme getirip farkındalık oluşturmak için “Ana-Evlat” isimli cd albümü ve kitap projesi başlatan ELFED tarafından, İzzet Altınmeşe, Fatih Kısaparmak ve Bülent Serttaş gibi ünlü isimlerin katılacağı “Anneler Günü Özel Konseri” düzenleyecek.

Festival Başlıyor...

Elazığ’da, 9. Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali 12-16 Mayıs tarihleri arasında yapılacak.

29 Proje Sergilendi

Elazığ Balakgazi Anadolu Lisesi tarafından, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) 4006 Bilim Fuarı açıldı.

GELDER 4. Yılını Kutladı

Genç Elazığlılar Derneği’nin 4. yıl kutlamaları geniş katılımla gerçekleştirildi. Toplantıya AK Partili vekiller Ejder AÇIKKAPI ile Metin BULUT başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Elazığ'a Hilton Geliyor

Double Tree by Hilton Türkiye'deki otel zincirlerine Elazığ'da yeni bir halka ekledi.

Zabıtadan Örnek Davranış

Elazığ Belediyesi Zabıta Müdürlüğü personeli, sosyal sorumluluk projeleri doğrultusunda, yüzlerce fidanı toprakla buluşturdu.

Tarihi Bina ve Camiler'de LED Çalışması

Elazığ Belediyesi tarafından merkezde bulunan bazı camilerde LED aydınlatma çalışması gerçekleştirilmeye başlandı. Cami, üst geçit gibi şehrin belirli noktalarında gerçekleştirilecek LED aydınlatma çalışmalarıyla, kent estetiğine katkı sağlanmasının hedeflendiği duyuruldu.

Gençlerden Çanakkale Çıkarması

Elazığ Gençlik Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü tarafından “Gençliğin Adresi Gençlik Merkezi” isimli SODES projesi kapsamında İstanbul ve Çanakkale illerine gezi düzenlendi.

Ücretsiz Eğitim Veriliyor

Elazığ’da farklı meslek gruplarından bir araya gelen vatandaşlar, günlük yaşamın yorgunluğunu ve stresini Türk Sanat Müziği ile atıyorlar.

Elazığ'da Bir İlk...

Elazığ’da ilk kez düğün fotoğraflarının görücüye çıktığı bir sergi açıldı. Bir alışveriş merkezinde açılan sergiye ilginin çok iyi olduğunu söyleyen Fotoğrafçı Yunus Emre EMİROĞLU, vatandaşları fotoğrafları görmeye davet etti.

Elazığ Başkent'te Tanıtıldı

Elazığ Valiliğinin öncülüğünde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Ankara Elazığ Kültür ve Tanıtma Vakfının ve Derneğinin katkıları ile “Travelexpo Ankara” fuarında Elazığ’da tanıtıldı.

Toplam 1020 haber.