Kültür Sanat

Kültür Sanat Haberleri

Ünlü İsimler Katıldı

Elazığ’da düzenlenen Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali’nin açılış galası ünlü isimlerin katılımıyla yapıldı.

Miniklerin Sevinci Görülmeye Değerdi

Elazığ Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün düzenlediği gezi etkinliği ile Uzuntarla Köyü İlkokulu’nda öğrenim gören minikler ilk defa sinemayla tanıştırıldı.

Belediye'ye Teşekkür Ettiler

Hayallerin su üzerinde boyayla dansını yansıtan ve her bir çalışmanın bir eşinin daha bulunmadığı geleneksel ebru sanatı, Elazığlı hanımların yeni gözde uğraşı oldu. Hayallerin su üzerinde boyayla dansını yansıtan ve her bir çalışmanın bir eşinin daha bulunmadığı geleneksel ebru sanatı, Elazığlı hanımların yeni gözde uğraşı oldu. Elazığ Belediyesi Ekonomi Geliştirme Merkezi (EBEGEM), geleneksel Hüsn-ü Hat sanatı kursunun ardından bu kez ebru kursuyla hem ruhlara hitap ediyor, hem de geleneksel Türk sanat dallarının yaşatılmasına katkı sağlıyor. Hafta içi her gün 13.00-17.00 saatleri arasında EBEGEM çatısı altında düzenlenen 168 saatlik ebru sanatı kursunda, kitre ile yoğunlaştırılan su üzerine fırçalarla boya serpilerek, meydana gelen boya damlacıkları şekillendiriliyor, daha sonra da hayallerin suyla ve boyayla dansı kağıda yansıtılıyor. Uzman hocalar tarafından verilen kursa katılan hanımlar, yeni başlamış olmalarına rağmen bu sanat dalına ayırdıkları zamanın kendilerine çok iyi geldiğini, günlük yaşamın stresinden kurtularak, son derece keyifli vakit geçirdiklerini ifade ederek, kendilerine bu imkanı sağlayan Elazığ Belediyesi’ne teşekkür ettiler. Gerekli malzemelerin Elazığ Belediyesi tarafından karşılanan kurs sonunda kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecek.

Bir Çok Etkinlik Düzenlenecek

2008 yılında fitili ateşlenen Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivalinin bu yıl 10.’su gerçekleşecek. Bugün Windyhıll otelde düzenlenen basın toplantısında Çayda Çıra Film ve Sanat Festivalinin içeriği tanıtıldı. Festival 12-16 mayıs arasında birçok farklı etkinliklerle ilimizin çeşitli bölgelerinde gerçekleştirilecek

Atsız'ın Romanından Uyarlandı

Elazığ'da, Hüseyin Nihal Atsız'ın "Z Vitamini" isimli romanından uyarlanan tiyatro oyunu sahnelendi.

Öğrenciler Yarıştı

Harput Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen 1. Geleneksel ‘O Ses Harput’ ses yarışmasında öğrenciler yarıştı.

Eğitimler Devam Ediyor

Telmih Dergisi ve Elazığ Gençlik Merkezi Tarafından ortak olarak proje olarak sürdürülen Yazarlık Eğitimleri devam ediyor.

Harput Kız Yurdu'ndan Sergi

Geçtiğimiz hafta Kredi Yurtlar Kurumuna bağlı Hazar Kız Yurdunda açılan serginin ardından yeni bir sergide Harput Kız Yurdu öğrencilerinden geldi.

21 Mart Nevruz Bayramı

Geceyle gündüzün eşit olduğu, günlerin uzayıp sıcaklıkların artmaya başladığı ve doğanın canlanıp baharın gelişi olarak kutlanan 21 Mart Nevruz Bayramı ilimizde de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Konserler Devam Ediyor

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü konserlerine devam ediyor.

Topluluk İlk Konserini Verecek

Fırat Üniversitesi bünyesinde kurulan “Fırat Üniversitesi Akademik Personel Müzik Topluluğu ilk konserini verecek.

Anneler Yarıştı

İlim Yayma Cemiyeti Elazığ Şube Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen ‘Yürekli Annelerin Yöresel Yemek ve Tatlı Yarışması’ gerçekleşti. Anneler bu kez leziz yemeklerini görücüye çıkardı.

Kısa Film Yarışması

Türkiye Cumhuriyeti ile Avrupa Birliği’nin ortaklaşa finansmanıyla, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğütarafından yürütülen ve Elazığ ilimizde Malatya, Erzincan ve Batman illerinin bağlı bulunduğu Bölge Koordinatörlüğü’nün tesis edildiği “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Geliştirilmesi Projesi II” kapsamında Kısa Film Yarışması düzenleniyor.

Eser Sahiplerine Ödül Verildi

İlahi Aşkın Sesi Milletler Arası Beste Yarışmasının finali Elazığ'da gerçekleştirildi. Programda dereceye giren eser sahiplerine ödülleri verildi.

Konser Düzenlenecek

Elazığ Devlet Klasik Türk Müziği Korosu Müdürlüğü periyodik programlarına devam ediyor. Koro Müdürü Olcay Bürhan yaptığı açıklamada Buhurizade Mustafa Itri Eserlerinden oluşan bir konser düzenleneceğini belirtti.

BKM'de Erzincanlı Rüzgarı

Elazığ Belediyesi ve Türkiye Vefa Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği "Mekke'nin fethi ve şehitleri anma gecesi" adlı program, Sanatçı- Şair Dursun Ali Erzincanlı' nın katılımıyla Elazığ Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleşti.

Kovancılar'da Sergi Açılışı

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde SODES projesi kapsamında El Sanatları Kursu’na kadın katıların hazırladıkları hediyelik ve süs eşyalarının yer aldığı sergi açıldı.

Şehir Kültürüne Katkı Sağlanıyor

Elazığ Belediyesi'nin şehir kültürüne katkı sağlamak amacıyla düzenlediği kültür-sanat organizasyonlarının 323. programında “Ahmet Yesevi ve Tasavvuf Anlayışı” konuşuldu.

323. Etkinlikte Ahmet Yesevi konferansı

Elazığ Belediyesi'nin şehir kültürüne katkı sağlamak amacıyla düzenlediği kültür-sanat organizasyonlarının 323. programında “Ahmet Yesevi ve Tasavvuf Anlayışı” konuşulacak.

Toplam 1022 haber.