Sağlık

Sağlık Haberleri

Modern dünyanın salgın hastalığı diyabetten 6 saniyede 1 kişi hayatını kaybediyor

Dünyada şu anda yaklaşık 415 milyon diyabet hastası olduğunu, 2040'lı yıllarda bu sayının 450 milyona ulaşacağına dikkat çeken İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Adalet Pınar Memedoğlu, modern dünyanın salgın hastalığının diyabet olduğuna değinerek her 6 saniyede 1 kişinin bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyledi.

Elazığ'da sigara içme yasağı alanı genişletildi

Elazığ'da koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında sigara içilmesi yasaklanan yer sayısı genişletildi.

İzmir depremi, Elazığ depreminin belirti ve bulgularını tetikledi

İzmir'de yaşanan depremin Elazığ depreminin belirti ve bulgularını tetiklediğini belirten Uzman Psikolog Çağla Gül, 'Travma sonrası stres bozukluğu diye adlandırdığımız vakalarda, uyku bozuklukları, kabus görmeler, öfkeli haller, suçluluk bulguları, kederli duygu durumu, tahammülde azalma gibi belirtiler artış gösterdi' dedi.

'Kadavradan doku ve organ bağışında çok gerideyiz'

Canlıdan canlıya organ nakillerinde dünyada ülke olarak çok iyi durumda olunmasına rağmen özellikle kadavradan doku ve organ bağışlarında geride olunduğuna dikkat çeken Uzm. Dr. Güneri Atalan, 'İnsanların dünyada iyilik yapmak için çok fazla fırsatları olmaz. Bu bence iyilik yapma adına inanılmaz bir fırsattır. Organ bekleyenler adına yeni bir umuttur. Yeni bir organ yeni bir hayat demektir' dedi.

Epilepsi pili operasyonu sara hastalarının umudu oldu, 60 ilden başvuru geldi

Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Beyin Cerrahi Kliniği epilepsi pili ameliyatıyla Türkiye'de kısa sürede merkez haline geldi, aralarında İstanbul, Ankara, Antalya, Gaziantep, Konya, Eskişehir, Samsun gibi büyükşehirlerinden olduğu 60 ilden başvuru geldi.1 yıl önce başlayan operasyonlarla 84 sara (epilepsi) hastası yapılan başarılı operasyonlarla sağlığına kavuşurken, çok sayıda başvurunun da bulunduğu öğrenildi.

Deprem sonrası psikolojik travmaya dikkat

Depremlerin ani ve hiç beklenmedik bir zamanda ortaya çıkması nedeniyle travmatik etkilerinin çok fazla olduğuna değinen Psikolog Kübra Aydın, ebeveynlerin çocuklarda oluşabilecek kaygı ve güven gibi sorunlara çok hassas bir şekilde tepki vermeleri gerektiğini belirterek Çocuğun anlatmasına ve duygusunu kesinlikle izin vermek gerekiyor dedi.

Covid'i yenen doktor 5 gününü hatırlamıyor

Elazığ'da korana virüse (Covid-19) yakalanan ve zorlu bir sürecin ardından hastalığı yenen İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Asena Serap Yalçınkaya, 'İlk 5 gününü hatırlamıyorum. O dönemde hastaların ne hissettiğini çok iyi anladım. 1 ay öncesine dönmek için her şeyimi verebilirim' dedi.

Vali Yırık, maske için teşekkür etti, sosyal mesafe için uyardı

Dünya genelinde olduğu gibi Elazığ'da da Koronavirüsün (Covid-19) etkisini sürdürdüğünü belirten Elazığ Valisi Erkaya Yırık, maske takma seviyesinin üst seviyede olması nedeniyle teşekkür etti, sosyal mesafeye dikkat edilmesi için de uyardı.

Elazığ'da o caddelerde sigara içme yasağı başladı, vatandaşlar destek verdi

Elazığ'da korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kentin en işlek 3 caddesinde sigara içme kısıtlamasına başlanırken, vatandaşlar da karara destek mesajı verdi.

Karın ağrısı ile kanser hastalığı ortaya çıktı, kapalı yöntemle sağlığına kavuştu

Karın ağrısı şikayetiyle Rektum kanseri olduğu ortaya çıkan hasta, Elazığ'da laparoskopik (kapalı) yöntemle ameliyat edilerek sağlığına kavuştu.

Elazığ'da 3 caddede sigara içme kısıtlaması getirildi, içene 900 TL ceza

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında kentin en işlek 3 caddesinde sigara içilmesine kısıtlama getirildi.Kısıtlamaya uymayanlara 900 TL para cezası uygulanacağı belirtildi.

Elazığ'da Covid-19 ile ilgili aklına soru takılan herkes bu çağrı merkezini arıyor

Elazığ'da Koronavüris (Covid-1) nedeniyle öğretmen, memur ve sağlık çalışanları tarafından hizmet veren 'Pandemi Çağrı Merkezi'ni arayanların 'ilacımı nasıl kullanacağım,semptomlarım arttı, benim izolasyon sürem ne zaman bitiyor' gibi sorular sorduğunu aktaran İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Cahit Polat, Şunu özetle söylemek istiyorum, Covid-19 ile ilgili vatandaşlarımızın aklına takılan her ne konu olursa olsun 7/24 saat 0424 606 2790 nolu çağrı merkezimizi arayarak bu bilgileri istedikleri saatte alabilirlerdedi.

Uzmanı uyardı: 'Covid-19 hastaların yaklaşık yüzde 30'unda sinir sistemine tutunmuştur'

Korona virüs (Covid-19) hastalığının bir çok virüste olduğu gibi sinir sistemini tuttuğuna ve uzun süre gizli kalabileceğine dikkat çeken Nöroloji Hastalıkları Uzmanı Dr. Oktay Kapan, hastaların yaklaşık yüzde 30'unda Covid-19'un sinir sistemine tutunduğunu, hatta bu oranın daha fazla olduğunu tahmin ettiklerini söyledi.

Elazığ'da 235 filyasyon ekibi Covid-19'la mücadele ediyor

Elazığ'da 235 filyasyon ekibi Koronavirüs (Covid-19) ile mücadelede kapsamında temaslılara ulaşmak için ev ev gezerek, salgının artmasının önüne geçilmesinde önemli bir görev üstleniyor.

Elazığ Valisi Yırık'tan 'rehavete kapılmayın' uyarısı

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Koronavirüs (Covid-19) vakalarında en fazla artışın olduğu iller arasında gösterdiği Elazığ'da düşüşün başladığını denetimlere katılan Vali Erkaya Yırık açıkladı, 'Bugün itibariyle 2-3 hafta önceki durumdan daha iyiyiz ama bu bizim rehavete kapılmamıza yol açmasın diyerek de uyardı.

Covid-19 'kaygı ve uyku' bozukluklarını arttırdı

İnsanlar bedensel şikayetlerini hemen Koronavirüse (Covid-19) yorumlamaya başladığını belirten Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Hakan Balıbey, 'Ağrılar, baş ağrıları, en ufak bir boğaz ağrısı, nefes alamama gibi başka bir grip belirtisini Covid-19'a yorup gerçekten endişelenmeler art safhaya yükseldi' dedi.

Elazığ'da ikinci Covid-19 tanı Laboratuvarı kuruldu

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında ikinci tanı laboratuvarı kuruldu.

Elazığ Mediline Hospital'in resmi açılışı yapıldı

Elazığ'da yakın zamanda hizmet vermeye başlayan Mediline Hospital'in resmi açılışı il protokolünün katılımıyla yapıldı.

Covid-19 denetiminde Vali Yardımcısı Abbasoğlu, bir kişiye sigarayı bıraktırdı

Elazığ'da Koranavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında denetime çıkan Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, sigara içen bir vatandaşa sigarayı bıraktırdı, paketini aldı.

Toplam 997 haber.