Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ Kovancılar'da 600 kişi karantinada

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinden korana virüse (Covid-19) 148 kişinin yakalandığı, temaslı 600 kişinin ise karantinada olduğu öğrenildi.

Gebelik şekerinden diyet ve egzersizle kurtulabilirsiniz

Gebelik şekeri hastalığı için sadece diyet ve egzersiz ile birlikte ideal kan şekerine ulaşmanın mümkün olduğunu belirten Kadın Doğum Uzmanı Dr. Emine Karhan Demir, diyet ve egzersize rağmen ideal kan şekeri sağlanamayan durumlarda insülin tedavisine başlandığını ifade etti.

Elazığ'da Covid-19 nedeniyle Hazar gölüne girişler kısıtlandı

Elazığ Korona virüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında yeni kararlar alınırken Hazar gölüne giriş ve çıkışlar kısıtlandı.

Vali Yırık'dan Covid-19 denetimi

19) denetimlerine katılan Elazığ Valisi Erkaya Yırık, vatandaşları maske, hijyen ve mesafe konularında uyardı.

Kovid-19 testi pozitif çıkan Başkan Şerifoğulları: 'Durumum iyi'

Korona virüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, durumunun iyi olduğunu bildirdi.

Belediye Başkanı Şerifoğulları'nın korana virüs testi pozitif çıktı

Elazığ Belediye Başkanı Şahin Şerifoğulları'nın Korana virüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Jandarmadan Korona virüs denetimi

Elazığ'da jandarma ekipleri Korona virüs (Covid-19) denetimi yaptı.

15 yıldır taşıdığı böbrek taşlarından 2 saatlik operasyonla kurtuldu

Elazığ'da 15 yıldır böbrek taşları nedeniyle sağlık sorunları yaşayan 45 yaşındaki Özkan Aydın, kapalı yöntemle gerçekleştirilen 2 saatlik başarılı bir operasyonla taşlardan kurtuldu. Aydın, ayrıca operasyon sonrasında sol böbreğinin çift kanala sahip olduğunu öğrendi.

FÜ Tıp Fakültesi epilepsi pili ameliyatında merkez oldu, 50'inci operasyon yapıldı

Elazığ'da pandemi sürecinde epilepsi pili ameliyatlarına ara vermeden devam ederek birçok ilden gelen hastalar için hem bir merkez hem de umut olan Fırat Üniversitesi (FÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi'nde, 50'nci operasyon yapıldı.

Uzmanından sağlıklı yaz içeceği tarifi, soğuk ve doğal yeşil çay

Sıcaklıkların arttığı bugünlerde tüketilmesi gereken içecekler hakkında bilgi veren Beslenme ve Diyet Uzmanı Kübra Tekay, limon, maydanoz, kiraz sapı ve zencefil katarak soğuk su ile hazırlanan doğal yeşil çayın hem yaz için serinletici hem de şekersiz sağlıklı bir içecek olduğunu belirterek öneride bulundu.

Çocukların midesinden çıkan onlarca yabancı cisim şaşırttı

Elazığ'da çocukların yemek ve nefes borusu ile midesinden çıkartılan madeni para, pil, iğne, misket, saat pilleri, çakmak gibi yabancı cisimler şaşırttı.

Elazığ'da hastanede müdür yardımcısı Covid-19'a yakalandı

Fırat Üniversitesi (FÜ) Hastanesinde müdür yardımcısının korona virüs (Covid-19) testinin pozitif çıkması üzerine temaslı personel hakkında filyasyon ekibinin çalışma yaptığı bildirildi.

Elazığ'da 'Fırat Farkında' kan bağışı etkinliği

Fırat Üniversitesi'nde (FÜ) öğrenci topluluklarının girişimiyle 'Fırat Farkında' başlığı adı altında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Op. Dr. Demir, 'Jinekolojik kanserlerde de erken tanı ve taramalar çok önemli'

Her kanserde olduğu gibi jinekolojik kanserlerde de erken tanı ve taramaların çok önemli olduğuna değinen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Emine Karhan Demir, erken tanı konduğu zaman uygulanacak tedavilerin hem daha hafif olacağını hem de başarının çok yüksek olacağını söyledi.

Palu'da vaka sayısı 16'ya yükseldi, ikinci bina da karantinaya alındı

Elazığ'ın Palu ilçesinde Korona virüs (Covid-19) nedeniyle ikinci apartmanda karantinaya alınırken, toplam vaka sayısının 16'ya ulaştığı öğrenildi.

Sadece çocukların değil herkesin psikolojisi etkilendi

Salgın döneminde 'çocukların psikolojisi etkilendi mi' sorusunu, önce birey olarak herkesin kendisine sorması gereken bir konu olduğuna dikkat çeken Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Azad Asafov, 'Özellikle 'Elazığ için deprem ve akabinde pandemi sürecinde psikolojisi etkilenmeyen bir insan var mıdır' diye sormak gerekiyor. Herkesin psikolojisi kısmen etkilenmiştir. Fakat her değişim sürecinde olduğu gibi bu dönemde de önemli olan süreci nasıl yönettiğimizdir. Biz kaygılanmayacağız diye bir şey yok dedi.

Elazığ'da Covid-19 şüphelisi, terminalde yakalandı

Elazığ'da Korona virüs (Covid-19) şüphesi nedeniyle karantinada kalması gereken bir kişi otobüs terminalinde fark edilip ambulansla hastaneye götürüldü.

Elazığ'ın ilçelerinde Covid-19 vakası artıyor

Elazığ'ın Kovancılar ilçesinden sonra bugünde Palu ilçesinde pozitif vakaların göründüğü bir apartman karantinaya alındı. Kovancılar ilçesinde 16, Palu ilçesinde ise toplamda 10 pozitif vakanın bulunduğu öğrenildi.

Uzmanı uyardı, omurga eğriliğinde erken tespit önemli

Toplumun yüzde 2 ile 4'ü arasında görülen omurga eğriliği (skolyoz) rahatsızlığının ilaçla tedavisinin olmadığı ve erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ali Özgür, hastalığın erkeklere oranlara genç kızlarda görülme sıklığının daha fazla olduğunu aktardı.

Toplam 999 haber.