Sağlık

Sağlık Haberleri

Elazığ Mediline Hospital'in resmi açılışı yapıldı

Elazığ'da yakın zamanda hizmet vermeye başlayan Mediline Hospital'in resmi açılışı il protokolünün katılımıyla yapıldı.

Covid-19 denetiminde Vali Yardımcısı Abbasoğlu, bir kişiye sigarayı bıraktırdı

Elazığ'da Koranavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında denetime çıkan Vali Yardımcısı Abdulkerem Abbasoğlu, sigara içen bir vatandaşa sigarayı bıraktırdı, paketini aldı.

Tek böbrekli hasta, yapılan operasyonla dünya literatüründe 84'üncü vaka oldu

Elazığ'da 32 yıl önce geçirdiği trafik kazası sonrası bir böbreğini kaybeden, zamanla diğer böbreğinden de rahatsızlanan bir hasta, uygulanan Perkütan yöntemiyle sağlığına kavuşarak dünyada 84'üncü vaka olarak kayıtlara geçti.

Doç.Dr. Çılgın,'Emzirme oranı yüzde 43, yüzde 100 olması gerekir'

Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere ülke genelinde yapılan öneri ve uyarılara rağmen bebeklerde emzirme oranının düşük olduğuna dikkat çeken Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Doç. Dr. Hasan Çılgın, 'Ülkemizin verilerine göre emzirme ve anne sütünün kullanımı vurgulanmasına rağmen ilk 6 ayda ek gıdasız oranı yüzde 43'lerde görülmektedir. Oysaki bütün bilgilendirme, reklam ve Sağlık Bakanlığı'nın önerilerine rağmen bu oran yüzde 100'e çıkması gerekirken oran oldukça düşüktür' dedi.

Mediline Hastanesi ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası arasında protokol

Elazığ Mediline Hastanesi ile Türkiye Sağlık İşçileri Sendikası arasında sağlık protokolü imzalandı.

Efe bebeğin tedavisi için 2.2 milyon dolar gerekli

Elazığ'da 1 yaşına girecek olan Yiğit Efe, 3 aylıkken ortaya çıkan kas hastalığı olarak bilinen SMA Tip1 ile cihaza bağlı olarak yaşam mücadelesi veriyor. Tek çaresi ABD'de yapılan ve yaklaşık 2 milyon 200 bin dolar maliyetli gen tedavisi olan Yiğit Efe'nin ailesi, ilgililerden yardım bekliyor.

Uzm. Dr. Azar, 'Maske takmayanlardan uzak durun'

Maske kullanımının önemine değinen Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Cebrail Azar, kamuya açık alanlarda maske takmayan kişilerden uzak durulması gerektiğini söyledi.

Elazığ Valisi uyardı: 'Vaka sayımız yüksek, rehavete kapılmaya gerek yok'

Korona virüs (Covid-19) vakasının artış olduğu iller arasında bulunan Elazığ'da Vali Erkaya Yırık, katıldığı denetimlerde, Zaten vakamız yüksek, rehavete kapılmaya gerek yok, maske, mesafe ve temizlik konusuna uyalım diyerek vatandaşları uyardı.

Bakan Koca uyardı, Elazığ'da maske kullanımı yüzde 100'e ulaştı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın vaka sayısında artış olduğunu belirttiği iller arasında yer alan Elazığ'da herkesin maske taktığı gözlemlenirken, tedbiri arttıran polis ve zabıta da uyarılarda bulundu.

Covid-19'u yenen doktor tekrar görevine başladı, 'Maske' ve 'Karantina' uyarısı yaptı

Elazığ'da pandemi servisinde hastalarını tedavi ederken korona virüse (Covid-19) yakalanıp atlatan ve görevine dönen Uzm. Dr. Eyüp Oğuz, karantinaya alınan insanların odalarını, evlerini terk ettiğini, yakalandıklarını duyduklarını, bunların sağlık çalışanlarını yorduğunu söyledi.

Elazığ'da Covid'li şahıs terminalde 'HES' kodu sayesinde yakalandı

Elazığ'da Koronavirüs (Covid-19) testi pozitif çıkan bir şahıs, Ankara'ya gitmek için geldiği şehirlerarası otobüs terminalinde Hayat Eve Sığar (HES) kodu sayesinde yakalanıp, yurda götürüldü.

Doktor Covid-19 geçirenlere seslendi: 'Yalvarıyorum bağışçı olun'

Elazığ'da korona virüse (Covid-19) karşı etkili tedavi yöntemleri arasında yer alan ve son iki ayda 623 donörden alınan immün plazma sayesinde 584 hasta tedavi oldu. Covid-19 geçirenlere seslenen Dr. Mustafa Merter, Sevgili kardeşlerimizden, vatandaşlarımızdan rica ediyorum hatta yalvarıyorum gelip bağışçı olsunlar dedi.

Elazığ'ın sevilen doktoru, son yolculuğuna uğurlandı

Elazığ'da tüp bebek alanında uzman olan Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr.Orhan Özdiller tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Kopan parmakları 6 saatlik operasyonla dikildi

Elazığ'da 4 çocuk annesinin patozda kopan 3 parmağı, zamanında hastaneye ulaştırılması sayesinde 6 saatlik operasyonla yerine dikildi.

Elazığ'da Covid-19 denetimi

Elazığ'da Koranavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında jkent merkezinde denetim gerçekleştirildi.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Eren, Covid-19'a yakalandı

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamer Eren'in Koronavirüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı öğrenildi.

Elazığ'da örnek çalışma, plazma bağışları için çağrı merkezi

Türkiye'de ilk kez Elazığ'da Kan Arıyorum Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (KAYED) bünyesinde açılan 'Çağrı Merkezi', tüm dünyayı etkisi alan korona virüs (Covid-19) salgınına karşın imnün plazma tedavisi için gerekli kan ihtiyacını karşılamada yardımcı olarak hastaların umudu oluyor.

Elazığ'da jandarmadan Covid-19 denetimi

Elazığ'da jandarma ekipleri, Koronavirüs (Covid-19) tedbirleri kapsamında uygulama yaparken, evde izolasyonda olanları da kontrol ediyor.

Vali Yırık denetimde uyardı, izole haldeyken dışarı çıkanlar yurda yerleştirilecek

Korana virüs (Covid-19) denetimlerine katılan Elazığ Valisi Erkaya Yırık uyararak, İzole haldeyken dışarı çıkan vatandaşımız olursa, tespiti halinde alınacak, yurtlara yerleştirilecek orada karantina sürecini geçirmesi sağlanacak. Orada yapmış olduğu tüm masraflar kendisinden de alınacakdedi.

Toplam 999 haber.